Tweede editie Belgian Tube Days : 1.600 fans ontmoeten YouTube idolen in Waagnatie Antwerpen : Showbizzkanaal

05/03/2017

Tweede editie Belgian Tube Days : 1.600 fans ontmoeten YouTube idolen in Waagnatie Antwerpen

youtube.jpgOp de allerlaatste dag van de krokusvakantie kwamen zo’n 1.600 tieners en YouTubefans vanachter hun smartphone of computer, om hun favoriete vloggers in het echt te zien. Want in de Waagnatie in Antwerpen vond de tweede editie van de Belgian Tube Days plaats, een festival waar kijkers de allergrootste YouTubers uit België en Nederland konden ontmoeten.

Om je een idee te geven: elke dag wordt er wereldwijd zo’n 1 miljard uur aan video’s gekeken op YouTube. Dat is 10 keer meer dan in 2012, wat de enorme groei van YouTube over heel de wereld aantoont. De Belgian Tube Days is een festival dat inspeelt op die trend en kijkers de kans geeft hun grootste idolen te ontmoeten, zonder op een scherm te moeten kijken. 

De crème de la crème van de Nederlandstalige YouTubers was aanwezig op het event. Op de affiche stonden onder andere UnaGize, Kastiop, Joey Craig, Olex en Gio, samen goed voor meer dan één miljoen YouTube-kijkers. Nog achter de signeertafel: beautyvloggers als Lifestyle Spot en Angela Jakaj, gamers Dylan Peys en KickxGames en knikkerverzamelaar Jelle. In totaal waren er 24 YouTube-sterren aanwezig.

Op de mainstage speelden acteur Amir Motaffaf en robot Pepper voor scheidsrechter tijdens de ‘challenges’ oftewel ‘uitdagingen tussen de YouTubers’. De YouTubers namen het trouwens tegen elkaar op op ‘De Striker’, een opblaasbaar spelkussen met ronddraaiende balk. Bedoeling is als langste overeind te blijven staan.

Organisator Dirk Timmerman van CNR Records: “We hebben dit event samen met de YouTubers opgezet, zij hadden inspraak in alles. Het is dus echt hùn event. Het is de tweede keer dat we de Belgian Tube Days organiseren, de eerste editie vond plaats in de zomervakantie. We merken dat vooral tieners tussen 10 en 18 jaar hier naartoe komen. We geloven sterk in de Belgische YouTubescene en plannen snel een volgende editie.”

Naast meet & greets met YouTubesterren, waren er ook tal van workshops rond games, beauty en lifestyle.

Pauline Rensonnet van LifestyleSpot (35.000 YouTube abonnees) : “Het is superfijn om op deze manier mijn fans te ontmoeten. Er stond zelfs een rij voor mijn signeerstand. Ze zijn allemaal echt lief en sommigen hebben zelfs cadeautjes en brieven voor me bij. Ze zijn wel wat verlegen als ze me in het echt zien, maar dat ben ik ook en heb voor iedereen snoepjes bij. Dat breekt het ijs.”

Vandaag kan je nog tot 19 uur terecht op de Belgian Tube Days in de Waagnatie.

Meer informatie over een volgende editie volgt snel…

Alle informatie over de Belgian Tube Days : www.belgiantubedays.be

21:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: belgian tube days, belgian tube days 2017, youtube |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.