Film LION scoort in de bioscoop : Showbizzkanaal

01/03/2017

Film LION scoort in de bioscoop

lion.JPGDe bejubelde film LION, die vorig weekend nog kans maakte op zes Oscars® waaronder die van Beste Film, begon vorige week woensdag zijn bioscoopparcours met prachtige cijfers. De film is de beste nieuwkomer in zijn genre en wordt duidelijk gesmaakt door de Belgische bioscoopbezoeker. Het waargebeurde adoptiedrama wordt daarom vanaf vandaag door extra bioscopen opgepikt.

Internationaal behaalde de prachtfilm al een box-office van over de 100 miljoen dollar.

De trailer van het indrukwekkende, waargebeurde verhaal is hier te bekijken: www.youtube.com/watch?v=YdIX6OApfBY

Lion is nu te bewonderen in de Belgische bioscopen.

Over Lion

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley (gespeeld door Dev Patel). Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar (Nicole Kidman en David Wenham). Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”, waarin Saroo Brierley zijn verhaal vertelt. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham. De film maakte kans op maar liefst zes Oscars® waaronder de belangrijkste categorie Best Picture. Naast de nominatie voor Beste Film ontvingen  Dev Patel en Nicole Kidman nominaties voor respectievelijk Beste Mannelijke Bijrol en Beste Vrouwelijke Bijrol. Ook ontving Lion nominaties in de categorieën Beste Cinematografie, Beste Script (Adapted Screenplay) en Beste Muziek.

Meeste festivalprijzen dit jaar

Eerder dit jaar werd Lion genomineerd voor vier Golden Globes en sleepte de film al belangrijke festivalprijzen in de wacht. De film won meer festivalprijzen dan elke andere film in 2016. Ook bij The BAFTA Film Awards is Lion vijf keer genomineerd. Dev Patel won er de prijs voor Best Supporting Actor en kreeg de film de award voor Best Adapted Screenplay.

11:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: film lion, lion, cinema, bioscoop lion |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.