Alloo Bij Goedele Liekens, dinsdag 21 februari 2017 om 21.55 bij VTM : Showbizzkanaal

20/02/2017

Alloo Bij Goedele Liekens, dinsdag 21 februari 2017 om 21.55 bij VTM

Alloo Bij Goedele Liekens, alloo, Hier is ze al een tijdje niet meer op het scherm, maar in Engeland en Nederland is Goedele Liekens hot. Daar maakt ze televisieprogramma’s voor een miljoenenpubliek. En maar weinig mensen in de Vlaamse media kennen haar zo goed als Luk Alloo. Hij werkte jaren met haar samen aan verschillende programma’s. Hun goede band levert nu een ander portret op van een ‘andere’ Goedele.

Meer dan 30 jaar geleden studeerde Goedele aan de Vrije Universiteit van Brussel. Ze wordt er terug geconfronteerd met Ingrid, een oud kotgenote. “We hadden nog geen telefoon in die tijd, de jongens stonden aan de voordeur te bellen om toch maar een date met Goedele te versieren”, bekent Ingrid. “Ik viel vroeger nogal op rare mannen”, lacht Goedele.

In 1986 werd ze Miss België, daarover zegt ze: “Een amateurfotograaf heeft samen met mijn zus achter mijn rug een foto ingestuurd. En toen ik werd uitgenodigd heb ik voor dat avontuur gekozen. Ik had nooit gedacht dat ik dat kon winnen tussen al die bloedmooie meisjes. Ik was zeker fysiek de mooiste niet. Ze hebben mij gekozen voor mijn vlotte babbel, denk ik.”

Op haar verjaardagsfeestje komt Goedele spelenderwijs de ambities van haar dochter Celeste te weten. Als Luk Alloo haar vraagt wat ze wil studeren, zegt ze prompt Psychologie. “Dat wist ik zelfs niet! Dat ik dat vandaag te weten moet komen”, reageert Goedele speels.

In het gezelschap van haar andere dochter Merel reist Goedele naar Irak om er in het kader van haar werk als ambassadrice bij de Verenigde Naties opvangkampen te bezoeken. Een gevaarlijke missie. “In het Women Survivor Center heerst een noodsituatie. Hier worden meisjes opgevangen die werden gekidnapt, uitgehuwelijkt of verkracht. En abortus is hier verboden. Ik vind het belangrijk dat mijn dochter dit ziet.”

16:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: alloo bij goedele liekens, alloo |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.