‘Van Jou’ heet het de nieuwe single van Ida de Nijs : Showbizzkanaal

19/02/2017

‘Van Jou’ heet het de nieuwe single van Ida de Nijs

ida_nijs.JPGHeel even leek het stil te worden na het succes van het eerste album van deze zangeres. Ze was er vorig jaar zo maar opeens met het album ‘Tussen Amsterdam en Brussel’. 

17 mooie Nederlandstalige nummers met een nieuw arrangement, waarop grootheden als Bert Embrechts, Marty Townsend en Erik Vlasblom meespeelden.

Waarom ze dat deden?  “Omdat ze haar een geweldige zangeres en een bijzonder aardig mens vinden”, zegt Frank van Bogaert, eigenaar van ACE studio in Aartselaar.

Stil heeft ze echter niet gezeten. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan het volgende album. En weer vinden diezelfde muzikanten, die normaal Dana Winner of Boudewijn de Groot begeleiden of zoals Bert Embrechts, in de Laatste Showband spelen, de weg naar de ACE studio om voor Ida de Nijs nieuwe nummers in te spelen. Werkelijk nieuwe niet eerder uitgegeven nummers ook deze keer. Omdat o.a. Maarten Peters en Kees Koek zich aanboden om liedjes voor haar te schrijven.

Er zijn inmiddels ook beroemde Belgische artiesten die haar vragen iets samen te doen. Er komen dus nog een aantal verrassingen dit jaar, vertelt ze. Zelf wil ze graag het theater in met een live orkest. Dus wie weet. Haar nieuwe album komt uit in het voorjaar. Tijd is geen issue, vindt ze. Kwaliteit wel.

Ida zoekt zelf de liedjes die bij haar passen. En vraagt ook zelf de muzikanten die ze graag wil om haar te begeleiden.

‘Van jou’ begint met de serene tonen van de vleugel van Erik Vlasblom naast de akoestische gitaar van Marty Townsend.  Ida is een fan van de strakke ritmes van drummer Marcus Weymaere. Hij, bassist Bert Embrechts en ook Rony Verbiest, die acccordeon speelde in haar laatste single  “Amsterdam”, kwamen meespelen op ‘Van Jou’.

En juist Rony geeft dat nostalgische Franse tintje aan het eind van dit prachtige gezongen nummer dat geschreven is door Patrick Bruel.

23:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: ida de nijs, van jou |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.