Nieuwe kortfilm 'Skai Blue': start opnames en lancering crowdfunding campagne : Showbizzkanaal

17/02/2017

Nieuwe kortfilm 'Skai Blue': start opnames en lancering crowdfunding campagne

Skai Blue, kortfilm Skai Blue, Op maandag 20 februari 2017 start de Antwerpse regisseur Guido Verelst ('Hadewijch') met de opnames van zijn nieuwe kortfilm 'Skai Blue'. De film is gebaseerd op zijn eigen ontmoeting met een Afrikaanse asielzoeker. De productie is in handen van Kevin Hoed en Steve De Roover van het Leuvense productiehuis Skladanowsky ('#', 'Bleu', 'The Barrier of Silence', 'Forgotten Scares'). De hoofdrollen worden vertolkt door Steven Van Watermeulen en Adams Mensah. Diego Dezuttere is DOP.

De crew lanceerde ook een crowdfunding campagne via Kickstarter, waarmee ze de uitdaging aangaan op 30 dagen tijd zo'n 14.000 euro in te zamelen.

Synopsis
Een auto rijdt over de snelweg A12 Antwerpen-Brussel, op een vroege winterochtend. In de auto zitten Simon, een twintiger uit Kameroen, en Tom, een veertiger uit Antwerpen. In flashbacks zien we hoe Tom en Simon elkaar leren kennen via een datingapp. Tussen de twee mannen ontstaat een intieme relatie. Simon heeft geen visum. Aangezien homoseksualiteit in Kameroen met gevangenis wordt bestraft, wil Simon niet terug naar zijn thuisland en hoopt hij in België een veilige toekomst uit te bouwen. Tom neemt Simon in zijn wereld op, maar de culturele kloof tussen hen wordt hoe langer hoe meer zichtbaar en staat een stabiele relatie in de weg. Beide mannen, op zoek naar geluk en een beter leven, worden slachtoffer van hun situatie. Een moeilijke beslissing dringt zich op.

Achtergrond
De thema’s in deze kortfilm -de zoektocht naar een beter leven en de vrijheid om lief te hebben- zijn actueler dan ooit. 'Skai Blue' wil hun politieke en sociale urgentie aankaarten. Het zoeken van asiel wordt een metafoor voor al wie op zoek is naar een beter leven, geluk of liefde. Daarom zijn zowel Tom als Simon asielzoekers, elk op hun manier.

10:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: skai blue, kortfilm skai blue |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.