Vlaams-Chileense docu 'El Color del Camaleón' vanaf 07.03.2017 in de bioscoop : Showbizzkanaal

08/02/2017

Vlaams-Chileense docu 'El Color del Camaleón' vanaf 07.03.2017 in de bioscoop

El Color del Camaleón, Tijdens het Pinochet-regime valt Jorge in handen van de Chileense geheime diensten, die hem op een bijzonder gewelddadige manier dwingen voor hen te werken. Hij weet te ontkomen naar België en wordt oorlogscameraman. Zijn zoon Andrés gaat op zoek naar zijn Chileens onvoltooid verleden en wat zijn vader maakte tot wie hij is.

'El Color del Camaleón' is een intiem verhaal. Het verhaal van een man op zoek naar innerlijke rust. Het verhaal van een zoon en zijn indringende zoektocht naar antwoorden. Het verhaal van een vader en zijn zoon en hun gebrek aan dialoog. Een intrigerend en universeel verhaal over de duistere kant van het mens-zijn.

Andrés Lübbert: "Op 21-jarige leeftijd viel Jorge in handen van een speciale afdeling van de Chileense geheime dienst. Jorge kan ontsnappen en vlucht naar Oost-Berlijn. Jorge is mijn vader. Hij is nooit in staat geweest over zijn verleden te praten. Hij is 60 jaar ondertussen, een gerespecteerd oorlogscameraman die nu werkzaam is als cameraman van Juncker bij de EU. Zijn gesloten persoonlijkheid domineerde mijn leven en leidde tot een vreemde en afstandelijke relatie.

We keren terug naar de plaatsen waarvan hij dacht ze nooit meer te bezoeken. We ontdekken het STASI-dossier over mijn vader. In Santiago wordt mijn vader geconfronteerd met plaatsen waar hij nog steeds de dood kan ruiken en plassen bloed ziet liggen. Hij herinnert zich de plaats waar hij gemarteld en gebrainwasht werd, hoe hij zich op het randje van de waanzin bevond. Ik volg tevens in zijn voetstappen als oorlogscameraman door samen met hem naar Palestina te gaan, waar hij de harde consequenties van de oorlog aanschouwde, misschien wel om zijn eigen verleden te minimaliseren.

Zal deze lange reis mijn vaders verleden onthullen en ons dichter bij elkaar brengen?"

'El Color del Camaleón' (87 min, 2017) is een productie van Off World (Brusselse producent van o.m. 'Archibelge', 'Red Star Line') in coproductie met Blume Producciones (CL), Canvas, RTBF en Mollywood.
Na 'Grands Travaux' is 'El Color del Camaleón' de volgende documentaire in 2017 die wordt opgenomen in het Docpoppies-releasenetwerk van Flanders Doc.

De docu zit in de Ibero-Amerikaanse documentaire competitie van het Guadalajara International Film Festival in Mexico.

Spaans, Duits en Nederlands gesproken
Nederlands en Franse ondertiteling
Scenario en regie: Andrés Lübbert
DOP: David Bravo
Montage: Guillermo Badilla Coto
Muziek: Alejandro Rivas Cottle
Met de steun van het VAF/Filmfonds, Fédération Wallonie-Bruxelles, MEDIA-programma van de Europese Unie en de Belgische Tax Shelter.

20:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: el color del camaleón |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.