Het Jeugdfilmfestival 2017: meer dan film! : Showbizzkanaal

08/02/2017

Het Jeugdfilmfestival 2017: meer dan film!

jeugdfilmfestival2017.JPGVergeet de afgesproken 'schermtijd' voor je kinderen (7+) en laat ze voor één keer binge watchen tijdens JEFF. Niet minder dan 3u20min kunnen ze in Antwerpen kijken naar de serie Alleen Op De Wereld.
Krokusvakantie = DOE-vakantie met JEFF!

In de masterclasses kom je meer te weten over het maken van films. Zelfs de kleinsten (4+) krijgen filmles: Rintje, de stoere foxterriër bekend van Ketnet, komt naar Het Jeugdfilmfestival! Samen met Anna Heuninck, setdresser van deze vrolijke animatieserie, duiken we vooraf in de wondere wereld van Rintje.

De medialabs zijn de digitale speeltuinen van het festival. Het grootste medialab is te vinden in Antwerpen en daar worden vragen opgelost als deze: "Wat gebeurt er als je pingpong mixt met Space Invaders?" of "Is het mogelijk jezelf te transformeren in een hologram?"

In Gent en Brugge zijn er APPLabs en in Kortrijk is er de interactieve filmstudio De Mammoet.
Vlaamse films op Het Jeugdfilmfestival

In Antwerpen en Brugge dingen twee Vlaamse kortfilms mee in de competitie voor kinderen: 'Ampersand' en crazy cat lady 'Catherine'.

In alle steden kan je ook de Vlaamse documentaire Si-G bewonderen met een live-vertoning van het nummer "Wat wil je dan?” van Si-G en Omar G. Ontdek hier de trailer.

Het debuut van Kevin Meul 'My First Highway' wordt vertoond met de soundscape met Brent Vanneste van Steak Number Eight (in Antwerpen, Gent en Brugge).

Festivalgasten en jury
Geen festival zonder gasten, waardoor er veel Q&A's en Meet&Greets zijn na de film, zodat je samen met de hoofdrolspeler van de film op de foto kan.

In de jury zit o.a. Justin Johnson van het British Film Institute, Kateřina Fojtová van een kinderfilmfestival in Tsjechië, filmwetenschapper Gert-Jan Willems en last but not least acteur Boris van Severen van o.a. 'Belgica'.

Het Jeugdfilmfestival opent op 19 februari 2017 en loopt vervolgens de hele Krokusvakantie door t.e.m. 5 maart 2017. Het festival loopt in 4 steden: Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk. www.jeugdfilmfestival.be

20:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: het jeugdfilmfestival 2017 |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.