22-jarige Arno Aston gooit imponerend visitekaartje op tafel: “Hier spreken de mensen over!” : Showbizzkanaal

19/01/2017

22-jarige Arno Aston gooit imponerend visitekaartje op tafel: “Hier spreken de mensen over!”

Hij is niet de tweelingbroer van Mika (‘Grace Kelly’, ‘Relax’) en hij is ook geen familie van Oscar and the Wolf-frontman Max Colombie, maar zijn stemgeluid komt behoorlijk dicht in de buurt van beide heren. “Het zijn complimenten als mensen mij met hen vergelijken, maar ik ben in de eerste plaats mezelf.” Aan het woord is de 22-jarige Bruggeling Arnaud Vanhaecke. Een zelfverzekerde jongeman. Een onbeschreven wit blad dat uit de lucht valt, recht in het hart van de muziekwereld. “Van kindsbeen was hij gefascineerd door mode en lifestyle. Mijn man en ik hebben hem altijd gesteund. Wij brachten hem naar z’n modellenopdrachten. Wij steunden hem toen hij op z’n 13de koos voor musical. Op jonge leeftijd hebben we hem losgelaten, ook toen hij naar Londen vertrok om er een opleiding te gaan volgen. We hebben nog steeds een nauwe band met elkaar. We steunen hem in alles wat hij doet, net omdat we ervan overtuigd zijn dat hij het ver gaat brengen”, zegt Arno’s mama Pascale.

Op z’n 18de ontstond Arno Aston; Arnaud kwam los als tiener, ontdekte de liefde voor de piano en zijn kwaliteiten als singer-songwriter kwamen bovendrijven. “Ik ben geen uitgesproken mama’s of papa’s kindje, maar het is wel dankzij mijn ouders dat ik de kans krijg om mijn dromen waar te maken. Zij hebben mij een job gegeven in het hotel dat ze runnen. Overdag ben ik Arnaud van het Brugse Boutique Hotel Van Cleef, maar ’s avonds en in de weekends is het Arno Aston. Alle centen die ik tot nu toe verdiend heb, investeerde ik terug in mijn muziek, omdat ik er rotsvast van overtuigd ben dat het mijn toekomst is. Ik zou niet liever willen dan godganse dagen liedjes schrijven, voor mezelf en voor anderen. Waarom niet?”

Selfmade man

Arno is er terecht trots op dat hij nooit heeft meegedaan aan een televisiewedstrijd of een talentenjacht. “Ik ben te veel een selfmade man. Ze hebben geprobeerd, mijn hoofd gek gemaakt om mee te doen, maar het is niet gelukt. Met alle respect, maar ik doe het dan liever zelf en op mijn eigen manier.” De ontmoeting met Motormusic-producer Stef Lenaers, was voor Arno Aston cruciaal in zijn verdere artistieke ontwikkeling: “Stef is een professional. We hebben onze tijd genomen om te sleutelen aan de tekst en de productie van ‘Opium’, tot we tevreden waren. En kijk nu; het plaatje klopt!"

Videoclip

Ook over het verhaal van de videoclip werd goed nagedacht; hippe fashionista’s die zich vergrijpen aan sloten drank. Het feestje dreigt uit de hand te lopen, of blijft alles toch nog binnen het toelaatbare? Aston is een slimmerik, want het antwoord op die vraag krijg je als je naar z’n clip kijkt.

Remix

Komen er van ‘Opium’ binnenkort remixen op de markt? Het zou kunnen, want Arno Aston is de voorbije dagen benaderd door enkele internationale dj’s/producers. “Goh, dat is iets wat ik de komende dagen ga bekijken. Er wordt in ieder geval gesproken over mijn muziek en dát telt.”

Bekijk hier de videoclip van Arno Aston z’n debuut-single ‘Opium’.

Vanaf volgende week is de track digitaal beschikbaar via iTunes en te beluisteren op Spotify.

19:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: arno aston |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.