'DE QUAGHEBEURS' in het EWT-Theater vanaf 6 januari 2017 + Extra voorstellingen : Showbizzkanaal

04/01/2017

'DE QUAGHEBEURS' in het EWT-Theater vanaf 6 januari 2017 + Extra voorstellingen

DE QUAGHEBEURS, Thomas Van Goethem, Paul Maes, Frank De Kaey, Mathias Daneels, Maja Van Honsté, Deze funeraire komedie van Jeroen Maes kende enkele jaren geleden een enorm succes in de originele West-Vlaamse versie en wordt nu in het Antwerps gecreëerd in een regie van auteur Jeroen Maes zelf.

Willy Quaghebeur is al sinds mensenheugenis eigenaar van brasserie 'Petit Paris'. Hij heeft er altijd van gedroomd om de zaak aan zijn kinderen te kunnen doorgeven maar die hadden stuk voor stuk andere ambities, waardoor de relatie met hun vader niet alleen sterk is vertroebeld maar sinds jaren niet meer bestaat. Als vader Quaghebeur plots overlijdt, worden de vier kinderen uitgenodigd in het funerarium om hem een laatste groet te brengen en de nodige administratieve formaliteiten te vervullen.Het is de eerste keer sinds meer dan 10 jaar dat ze elkaar terug ontmoeten en dat dit de nodige wrijvingen, frustraties, afrekeningen en herinneringen met zich meebrengt, is evident.Beetje bij beetje wordt duidelijk waarom de kinderen hun vader hebben verlaten en ook waarom ze geen contact meer hebben gehad met elkaar. Maar Willy Quaghebeur heeft net voor zijn heengaan nog een verrassing voor zijn kinderen voorbereid, wat dit hele afscheid een zeer onverwachte wending zal geven.

De herkenbaarheid en het uitvergroten van de kleine menselijke kantjes zorgen voor de nodige hilariteit maar leiden ook naar soms wrange soms ontroerende momenten. Jeroen Maes verdient met 'De Quaghebeurs'eens te meer een staande ovatie als komedieschrijver.

Met: Thomas Van Goethem, Paul Maes, Frank De Kaey, Mathias Daneels en Maja Van Honsté

van 6 januari t/m 19 februari 2017, iedere donderdag, vrijdag en zaterdag om 20u30, zondag om 15u. Extra voorstellingen op maandag 6 en 13 februari om 20u30

EWT-Theater, Hertstraat 2, 2100 Deurne

reserveren via www.ewt.be of op 03 324 52 42

De commentaren zijn gesloten.