'Rapunzel, de sprookjesmusical' strikt met Marc Coessens de geknipte kapper! : Showbizzkanaal

14/12/2016

'Rapunzel, de sprookjesmusical' strikt met Marc Coessens de geknipte kapper!

Marc Coessens, Rapunzel, musical Rapunzel, Musicaldebutante Shauni Rau (Rapunzel) wist zich met ervaren musicalrotten Thomas Van Goethem (kappersknecht Tobias), Liv Van Aelst (koningin), Jasmin Jaspers (tovenares Fien) en Laurenz Hoorelbeke (tovenaar Titus) al goed omringd in 'Rapunzel, de sprookjesmusical, maar krijgt met Marc Coessens, die de rol van kapper Hilbrandt voor z'n rekening zal nemen, nog een geknipte brok extra ervaring naast zich. Voor Marc Coessens - bij het grote publiek vooral bekend voor zijn rol als dokter Frank Opdebeeck in de succesvolle vtm-soap 'Wittekerke' - betekent het na eerdere rollen in de Music Hall-producties 'Mama Mia', 'Elisabeth', 'The Sound Of Music', Fiddler On The Roof' en 'Ben X', niet alleen een leuke nieuwe uitdaging, maar dus ook een blij weerzien met oude bekenden. 'Rapunzel, de sprookjesmusical' speelt komende kerstvakantie op 26 en 27 december in Capitole Gent, op 4 januari 2017 en bij het ingaan van de krokusvakantie, op 25 en 26 februari 2017, in Stadsschouwburg Antwerpen. 

"Of ik de "geknipte" persoon ben voor de rol van kapper, dat moet je achteraf maar aan het publiek vragen, maar ik heb er alleszins veel zin in", aldus Marc Coessens. "In het verleden mocht ik al mooie rollen in Music Hall-producties als 'Mama Mia', 'The Sound Of Music' en 'Ben X' spelen, dus het voelt ook wel een beetje als thuiskomen. We hebben een hele fijne, ervaren cast voor deze 'Rapunzel, de sprookjesmusical' en met Shauni Rau ook een zeer leergierige, talentvolle debutante in de musicalwereld. Uiteraard zal ik haar, waar nodig, bijstaan met raad en daad, of in deze met kam en schaar", besluit een lachende Marc Coessens.

Marc Coessens
Marc Coessens studeerde in 1979 af aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en debuteerde dat jaar in theater Arena in Gent, de bakermat van de Musical in Vlaanderen. Daar stond hij o.a. in 'Chicago', 'Piaf', 'Side By Side by Sondheim', 'Foxtrot', e.a. . Daarna speelde hij bij het Ballet Van Vlaanderen de rol van Pilatus in 'Jesus Christ Superstar' en de musical 'I Do I Do' in het Merksem kamertheater. Na drie jaar Gent ,verhuisde hij weer naar Antwerpen, waar hij gedurende 12 jaar in het Koninklijk Jeugdtheater zou spelen (o.a de rol van Joseph in 'Joseph & the technicolor dreamcoat'). In 1993 werd Marc opgepikt door vtm, om gedurende 15 jaar de rol van dokter Frank Opdebeeck in de serie 'Wittekerke' te spelen. Ondertussen regisseerde hij voor amateurgezelschappen en schreef zelf. Marc speelde in verschillende bedrijfs- en publiciteitsfilms, dubt tekenfilms en andere buitenlandse televisie series, waaronder de rol van Roberto in 'Violetta'. Voor Studio 100 vertolkte hij de rol van Herbert de la Fayette in de jongerensoap 'Amika'. Marc Coessens speelde ook mee in - en bewaart goede herinneringen aan - de Music Hall-producties 'Mama Mia', 'Elisabeth', 'The Sound Of Music', 'Fiddler On The Roof' en 'Ben X'.

Het verhaal
Wie kent het verhaal niet van de prinses ‘Rapunzel’ met de magische lange vlecht, die door haar stiefmoeder – een gemene heks – in een hoge toren wordt opgesloten? Een toren zonder deuren, maar dat houdt een knappe vrijbuiter niet tegen om haar te redden uit de handen van de heks.
 
Verkleedwedstrijd, meet & greet én Prinsen- en Prinsessenbal!
Zoals stilaan de traditie is, wordt ook ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’ véél meer dan gewoon een voorstelling waaraan klein en groot plezier beleven. De Vlaamse cast, de vrolijke liedjes, een flinke dosis humor en de vele extra’s, zoals de verkleedwedstrijd, de uitgebreide meet & greet én het Prinsen- en Prinsessenbal na afloop van de voorstelling, zorgen voor een magische uitstap voor het hele gezin!

Praktisch
Capitole Gent
26/12/16 om 14u en 17u
27/12/16 om 11u en 14u
Stadsschouwburg Antwerpen
04/01/17 om 11u
25/02/17 en 26/02/17 om 11u en 14u
Leeftijd: voor kinderen vanaf 2 jaar
Duur: 75 minuten - zonder pauze
Tickets & info: www.musichall.be

20:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: marc coessens, rapunzel, musical rapunzel |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.