VTM neemt na 20 jaar afscheid van Royalty : Showbizzkanaal

11/12/2016

VTM neemt na 20 jaar afscheid van Royalty

royalty.JPGTwintig jaar lang heeft Royalty verslag uitgebracht van de mooie en minder mooie momenten uit de geschiedenis van de Belgische en buitenlandse vorstenhuizen. Vanaf 1 januari 2017 komt er een einde aan. Op zondag 18 en 25 december 2016 sluit het programma af met een unieke terugblik op 20 jaar Royalty.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur: “Uit onderzoek blijkt dat de belangstelling voor het koningshuis afneemt. Vooral jongeren hebben steeds minder interesse voor het vorstenhuis en dat laat zich voelen in de kijkcijfers. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het Britse en het Nederlandse koningshuis is het Belgische koningshuis eerder terughoudend in zijn communicatie met de pers. Dat maakt het na twintig jaar niet eenvoudig om journalistieke invalshoeken te blijven bedenken en eigentijdse televisie rond koninklijke onderwerpen te maken.”

Daarnaast zijn er ook andere, nieuwe initiatieven die de VTM nieuwsdienst wil ontwikkelen. De toenemende digitalisering via smartphone en social media zorgt namelijk voor een ingrijpende verandering in de nieuwsconsumptie. En daar wil VTM NIEUWS meer dan ooit op inzetten. 

Kris Hoflack: “Elke euro kan je maar één keer uitgeven. Dit betekent dat je als hoofdredacteur soms moeilijke keuzes moet maken om de beschikbare middelen anders in te zetten.”   

Uiteraard blijft VTM NIEUWS het Belgische koningshuis kritisch volgen en verslag uitbrengen van alle belangwekkende gebeurtenissen die zich in de royalty-sfeer afspelen. 

Kris Hoflack: “Het is niet altijd gemakkelijk om op een hoogtepunt te stoppen, maar vaak is dat een verstandige beslissing. Ik wil onze kijkers ongelooflijk bedanken omdat ze de voorbije jaren trouw gekeken hebben. Zonder hen hadden we het nooit zolang volgehouden. Ik wens het Belgische koningshuis het allerbeste. Ik dank ook de persdienst van het Paleis voor de goede samenwerking.”

10:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: royalty, vtm, vtm royalty, royalty stopt, royalty einde |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.