Het 29ste Jeugdfilmfestival komt sportief uit de hoek *19 februari tot 5 maart 2017 : Showbizzkanaal

08/12/2016

Het 29ste Jeugdfilmfestival komt sportief uit de hoek *19 februari tot 5 maart 2017

jeugdfilmfestival_2016.JPGAl bijna dertig jaar vindt tijdens de krokusvakantie Het Jeugdfilmfestival plaats, dé uitgelezen plek voor de betere kinder- en jongerenfilms. Dit jaar gaat deze hoogmis van de betere jeugdfilm van start op zaterdag 19 februari. Na een week scholenprogrammatie, zal tijdens de Krokusvakantie het Jeugdfilmfestival zijn sportiefste kant laten zien met SportyJEFF, aangezien alles in het teken staat van sport.

Nieuw sinds vorig jaar is de uitbreiding van de programmatie naar vier belangrijke Vlaamse steden, nl. Gent, Kortrijk, Brugge en Antwerpen, die simultaan programmeren. Voor de 15+-ers is er o.a. de Vlaamse debuutfilm “My First Highway” van Kevin Meul, voor de iets jongere kijkers (9+) de Filippijnse film “Blanka” en voor de allerkleinsten (3+) het allerschattigste “Molly Monster”.

Dit jaar staat het festival in het teken van sport en wordt de mascotte van het festival omgedoopt tot SportyJEFF! Het festival vertoont daarom films over voetbal, worstelen en skaten. Er is een heuse virtuele ping pong in het medialab LaboJEFF en je kan van hoogtes springen in de Masterclass Stunten.

Naar goede gewoonte, zijn er verschillende secties binnen de programmatie. Cut the Crap, is een selectie voor en door jongeren. Dit jaar kunnen deze jongeren met trots de première van My First Highway aankondigen. De debuutfilm van Kevin Meul is een verrassend coming-of-age verhaal over Benjamin die tijdens zijn vakantie met zijn ouders op de camping verliefd wordt op een lokaal meisje. Ze is mooi en intrigerend, maar kan hij weerstaan aan het avontuur waarin ze hem meesleurt?

Voor de jonge tieners (9+) staat o.a. de Filippijnse film Blanka op het programma, over een Filippijns meisje dat op straat leeft en besluit om een moeder te kopen. Er ontstaat een hartverwarmende vriendschap tussen haar en een oude blinde straatmuzikant.

Ook aan de allerkleinsten werd gedacht, want jong geleerd is oud gedaan. Molly Monster is een Zweedse animatiefilm. De moeder van Molly heeft een ei gelegd en Molly wil dolgraag zien hoe het uitkomt. Het wordt een avontuurlijke reis doorheen een kleurrijke wereld. Bijzonder aan deze projectie is dat het live gedubd wordt door zangeres Riet Muylaert van JackoBond.

Info: www.jeugdfilmfestival.be 

19:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: jeugdfilmfestival, jeugdfilmfestival 2016 |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.