Showbizzkanaal : Archieven

29/11/2016

Extra afleveringen SUPER PIET online!

piet.JPGNu zondag 4 december trekt SUPER PIET naar ’t Kuipke van Gent. Samen met gastartiesten Bob de Bouwer, ex-K3 zangeres Kathleen Aerts en het Limburgse talent Zita, viert SUPER PIET 'Het Feest Van Sinterklaas'. “Ik heb er heel veel zin in. Het wordt een superfeest voor jong en oud. Niet alleen de kindjes, ook de papa’s, mama’s, oma’s en opa’s gaan zich geweldig amuseren, tijdens deze doldwaze, interactieve show. Meezingen is zelfs verplicht”, zegt SUPER PIET enthousiast. Om iedereen in de juiste sfeer en stemming te brengen voor zondag, lanceerde SUPER PIET 6 nieuwe filmpjes op zijn Youtube-kanaal. “We kregen zoveel leuke reacties op onze filmpjes, dat we er dit weekend nog een paar extra hebben opgenomen. SUPER PIET zou zijn naam beter veranderen in Pech Piet. Als je met hem op stap bent, dan komt hij altijd wel iets tegen. Ik ben benieuwd welk onheil hij zondag weer over zich gaat afroepen, als we samen op het podium staan in Gent. Ja, dat wordt voor mij ook weer een bijzondere ervaring. Na mijn deelname aan The Voice Kids - Zita zong er ’Samen voor altijd’ van Jada en Marco Borsato - en mijn avontuur met Natalia, ben ik helemaal klaar om in Gent te laten horen wat ik in mijn mars heb”, zegt Zita met veel enthousiasme.

Tickets voor SUPER PIET stelt voor; Het Feest Van Sinterklaas, nu zondag 4 december in ’t Kuipke van Gent, kunnen besteld worden op www.feestvansinterklaas.be via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max €0,30/Min).

Bekijk hier de 18 afleveringen van Super Piet op zijn Youtube-kanaal.
https://www.youtube.com/channel/UCFNw9O-FK97RyGuBmjwHztg

19:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: super piet |  Facebook | |  Print |

Extra voorstellingen Peter Pan in de kerstvakantie

peter_pan.JPGSilvy De Bie (Tinker Bell), Lisa Michels (Tiger Lily) en Steven Roox (Peter Pan) mogen hun reeds drukbezette agenda voor deze kerstvakantie nog wat aanvullen. Na de eerder aangekondigde voorstellingen van 'Peter Pan, The Never Ending Story' op 28, 29 en 30 december, zal de internationaal gelauwerde voorstelling ook op 27 december om 20u te zien zijn in Stadsschouwburg Antwerpen en komt er ook een extra voorstelling bij op 29 december om 15u. Geen paniek dus voor diegenen die nog geen tickets konden bemachtigen voor dit adembenemende spektakel vol fantasie en magie, er is nog fairy dust genoeg voor iedereen! 

'Peter Pan, The Never Ending Story' werd gecreëerd in 2012 en wist toen in België meer dan 170.000 bezoekers te bekoren. Daarna speelde de show succesvol in de grootste steden van de UK, in Dubai, Singapore, Taipei, Doha en Abu Dhabi. In Singapore werd de arena-versie aangepast naar een theaterversie en het is die versie die in december in Antwerpen te zien zal zijn. Er zal in Stadsschouwburg Antwerpen ook een exclusieve 3D-registratie van de voorstellingen plaatsvinden. Na de passage in Antwerpen verhuist 'Peter Pan, The Never Ending Story' naar Zuid-Korea.

Ontmoet de jongen die niet wilde opgroeien
in een onvergetelijk live spektakel!
'Peter Pan, The Never Ending Story' is een hoogvlieger, een avontuur vol fantasie en magie. De show combineert het wonderlijke van live theater, met onvergetelijke wereldhits en de indrukwekkende beeldeffecten. Beleef Neverland zoals nooit tevoren!

Verlies jezelf in de op maat gecomponeerde muziek en gearrangeerde klassiekers als 'Angels', 'Forever Young', 'Sailing' en 'Nessum Dorma'. Hou je adem in als Peter, Wendy, Tinker Bell en The Lost Boys zwaardvechten met Kapitein Haak en zijn Piraten.

'Peter Pan, The Never Ending Story' is een magische ervaring die live entertainment naar nieuwe ongeziene hoogtes brengt. Spektakel…met extra fairy dust!

Praktisch
27/12/16 om 20u
28/12/16 om 16u en 20u
29/12/16 om 15u en 20u
30/12/16 om 16u en 20u
Tickets & info: www.musichall.be

19:04 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: peter pan, the never ending story, peter pan the never ending story |  Facebook | |  Print |

Gene Thomas vervangt Christoff tijdelijk als presentator van de Vlaamse Ultratop 50

Gene Thomas, Vlaamse Ultratop 50, In januari van 2017 brengen Christoff en zijn KLUBBB3-collega’s Jan Smit en Florian Silbereisen hun tweede album uit, dat gekoppeld is aan hun eerste Europese tournee, die op vrijdag 14 april neerstrijkt in de Antwerpse Lotto Arena. Door het tourschema kan Christoff in januari, maart en april een aantal keer de presentatie van de Vlaamse Ultratop 50 op Radio 2 niet voor zijn rekening nemen. Daarom werd collega zanger en presentator Gene Thomas gecontacteerd en hij zal Christoff zes keer vervangen. Voor Gene is het de eerste keer dat hij plaatsneemt achter de microfoons in een radiostudio. “Naast acteren in een tv-serie, is radio nog iets wat ontbrak op mijn lijstje. Zingen, liedjes schrijven, tv-programma’s presenteren en meespelen in een musical heb ik allemaal al gedaan, maar presenteren in een radiostudio, dat is toch weer iets anders. Ik ben heel benieuwd, maar ook dankbaar dat ik deze kans krijg om één van de paradepaardjes van Radio 2 te presenteren. Christoff is succesvol op zijn manier en hij heeft doorheen de jaren zijn eigen stijl ontwikkeld. Wij klinken anders qua stem en ik denk dat je ook een verschil gaat horen in de teksten. De magie van radio is de verbeelding en de illusie, het ingebeelde visuele en daar sta ik m'n mannetje wel in denk ik.”

Zondag 8 januari 2017 presenteert Gene Thomas de Vlaamse Ultratop 50 de eerste keer op Radio 2, tussen 16.00 en 18.00 uur. In maart en april hoor je hem nog vijf keer.

Het nieuwe Gene Thomas album 'Warme wintersongs' is fysiek en digitaal te koop én te beluisteren via streaming.

18:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: gene thomas, vlaamse ultratop 50 |  Facebook | |  Print |

MUG-piloten zetten alles op alles in Helden van Hier: In de Lucht bij VTM

vtm.JPGAflevering 3 op woensdag 30 november 2016 om 21.15 bij VTM

De MUG-piloten stellen alles in het werk om hun helikopter op eender welke plek steeds veilig op de grond te zetten en de artsen en verplegers zo dicht mogelijk bij het incident te brengen. Dat wordt nog maar eens bewezen in de derde aflevering van de reportagereeks Helden van Hier: In de Lucht wanneer piloot Danny op het strand moet landen voor een jonge vrouw die van haar paard gevallen is en bewusteloos in het water ligt.

“Als je slecht valt, dan kan je verlamd zijn voor de rest van je leven”, zegt verpleger Kristof. Snel handelen is dus de boodschap. Samen met dokter Sophie haalt hij de vrouw uit het water om haar te stabiliseren en naar het ziekenhuis over te brengen.

Een dichte zeemist speelt piloot Alexander parten. Hij moet uitvliegen voor een man die in elkaar is gestuikt en pijn heeft aan zijn borst: “Als wij de grond niet zien, kunnen wij geen landing maken”. Geen ideale situatie, maar met de hulp van spoedarts An en verpleger Kristof slaagt hij erin om zonder kleerscheuren bij de man te geraken.

Op een camping in Bredene sukkelt een man met hartproblemen en ook hier moet het snel gaan. “We hebben geen verkeerslichten, geen verkeersdrempels, geen verkeer. We zijn dus enorm snel ter plaatse”, zegt verpleger (en voormalig Cercle Brugge-doelman) Gino Devriendt. Al is het niet altijd even gemakkelijk om de patiënt te vinden.

 

18:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vtm, mug-piloten, in de lucht |  Facebook | |  Print |

28/11/2016

Videoclip release kerstsingle van de Toppers ‘Een Heel Gelukkig Kerstfeest’

toppers.JPGHier is ‘ie dan! Op naar de kersthit van het jaar! De gloednieuwe videoclip van de kerstsingle ‘Een Heel Gelukkig Kerstfeest’ van de Toppers. Afgelopen week namen de Toppers, samen met hun gastartiesten de golden voices O’G3NE, Voice winnares MAAN, Mister Ahoy LEE TOWERS en ANDRE HAZES JR. een sfeervolle videoclip op in de prachtige Winter Efteling. En hier is het prachtige resultaat.

Ter ondersteuning van hun 12,5-jarige jubileum concertreeks ‘CHRISTMAS PARTY OF THE YEAR’ verscheen afgelopen week de kerstsingle van de Toppers René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling. Met ‘EEN HEEL GELUKKIG KERSTFEEST’ willen zij iedereen vast in de stemming brengen voor hun kerstconcerten en de gezelligste dagen van het jaar.

Op zaterdag 10 en 20 t/m 24 december vieren de Toppers met de bruisende ‘Sing-a-Long’ Christmas Party op grootse wijze het ultieme kerstfeest in Rotterdam Ahoy. De vijf shows van 20 t/m 24 december zijn uitverkocht. De allerlaatste tickets voor de extra show op zaterdag 10 december zijn verkrijgbaar via www.ticketpoint.nl.

Tijdens dit winterse jubileumfeest gaan we natuurlijk meezingen en swingen op de allergrootste kerst hits uit heden en verleden en andere meezingknallers die passen in deze unieke winterse sfeer! Een avond met feestgarantie dus!

Het typische warme kerst- en familiegevoel gecombineerd met de unieke uitbundige ‘over de top’ Toppers sfeer zorgen voor een memorabele avond uit met vrienden, familie of het bedrijf.

De dresscode is ‘Christmas Red & Snowy White.

'EEN HEEL GELUKKIG KERSTFEEST' is verkrijgbaar via iTunes en te beluisten via Spotify en HitsNL.

20:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: een heel gelukkig kerstfeest, toppers |  Facebook | |  Print |

De feestdagen vier je thuis bij AVROTROS

avro_tros.JPGTijdens de feestelijke decembermaand is er volop gezelligheid voor de hele familie bij AVROTROS. Sfeervolle en muzikale programma’s en de TV-première van twee grote Nederlandse film staan op het programma en dragen bij aan dat heerlijke, warme en gezellige kerstgevoel thuis met familie en vrienden.

De gehele programmering met uitzenddetails is als volgt:

CupCakeCup | zaterdag 17 en 24 december om 09.30 uur | vanaf 26 december dagelijks om 19.00 uur op NPO Zapp

Op zaterdag 17 en 24 december start op NPO Zapp de zoektocht naar het grootste baktalent van Nederland. In deze twee superspannende afleveringen is te zien hoe ruim zestig cupcakebakkers alles in de strijd gooien om een plek in CupCakeCup te bemachtigen, dat vanaf maandag 26 december dagelijks om 19.00 uur te zien is op Zapp. Op zaterdag 7 januari is de finale. De lat ligt dit seizoen extra hoog want de vaste chefs, meesterpatissier Robert van Beckhoven en patissier Remy Duker, krijgen dit jaar hulp van Sander -finalist van vorig seizoen- en gastpatissier Harry Mercuur. De nieuwe presentator Klaas van der Eerden staat klaar om de kandidaten een hart onder de riem te steken.

De Tiende van Tijl Kerstspecial | 19 december | 21.10 uur op NPO 2
In 'De Tiende van Tijl Kerstspecial' duikt Tijl Beckand in de wereld van de kerstklassieker, die veel meer te bieden heeft dan de meezingers van Wham! en John & Yoko. De grootste componisten van onze muziekgeschiedenis wisten het geluid van de winter al in prachtige stukken te vangen. Tijl vertelt de fraaie verhalen achter beroemde kerstliederen als Stille Nacht én minder bekende klassieke werken. Bijzondere optredens, typische kerstinstrumenten en een sfeervolle setting maken deze speciale editie van 'De Tiende van Tijl' compleet.

Jan Smit concert | 21 december | 21.15 uur op NPO 3
Jan Smit werd als 10-jarig jongetje ontdekt door BZN. Inmiddels viert hij zijn 20-jarige jubileum in een uitverkochte HMH in Amsterdam. In deze registratie komen onder andere de hoogtepunten uit zijn carrière voorbij.

Zappbios: Wiplala | 25 december | 09.00 uur op NPO Zapp
Verfilming naar het kinderboek van Annie M.G. Schmidt, waarin het kleine mannetje Wiplala de hele familie Blom net zo klein maakt als hijzelf. Een klein mannetje is het. Geen kabouter, maar een Wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?

De Kerstmatinee | 25 december | 14.15 uur op NPO 2
Ook dit jaar wordt de traditie voortgezet van de Kerstmatinee door het Koninklijk Concertgebouworkest. Dit jaar speelt het orkest de tweede helft van Bachs Weihnachtsoratorium: deel 4 tot en met 6. Johann Sebastian Bach verwerkte in het Weihnachtsoratorium muziek die hij eerder schreef voor koninklijke kroningen en verjaardagen. De dirigent van deze Kerstmatinee is Trevor Pinnock. Van de vier solisten, allen afkomstig uit Duitsland, maken er drie hun debuut; sopraan Marlis Petersen soleerde al eerder (in 2012) bij het Concertgebouworkest. De Nederlandse vocale inbreng wordt verzorgd door het Nederlands Kamerkoor.

TV-première: Bloed, Zweet en Tranen | 25 december | 21.45 uur op NPO 1
Bloed, Zweet en Tranen vertelt het verhaal van Nederlands beroemdste volkszanger; André Hazes. In de laatste maanden van zijn leven blikt de 54-jarige zanger terug op zijn verleden: van zijn ontdekking als 8-jarige jongen op de Amsterdamse Albert Cuyp-markt naar de hoogte- en dieptepunten in zijn latere carrière. De zanger kampt met zijn moeizame jeugd en met een ernstige alcoholverslaving, maar een succesvolle samenwerking met zijn producent en de steun van zijn jonge vrouw houden hem op de been. Totdat zijn gezondheid hem in de steek laat…

Maestro Jules onthult | vanaf 25 december | 22.10 uur op NPO 2
Ooit wel eens willen weten hoe het borrelde in het hoofd van een beroemde componist? Hoe dit vervolgens in muziek werd omgezet? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt in Maestro Jules onthult de geheimen achter een meesterwerk. Tijdens zijn verhaal speelt het Radio Filharmonisch Orkest de cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen. Zo behandelt hij o.a. Romeo en Julia van Tsjaikovski. Hoe vat je zo’n beroemd toneelstuk in muziek? Wat maakt Rachmaninovs beroemde tweede pianoconcert zo door en door romantisch? Waarom is de vijfde symfonie van Beethoven zo baanbrekend? Tot slot van elke aflevering brengen zij het hele stuk ten gehore.

Kerstconcert Helene Fischer | 26 december | 13.10 uur op NPO 1
Een bijzonder kerstconcert van de gevierde Duitse pop- en schlagerzangeres Helene Fischer. Samen met het legendarische Britse symphonieorkest brengt zij vanuit de Weense Hofburg onder andere Bing Crosby’s White Christmas en Chris Rea’s Driving Home For Christmas ten gehore. Daarnaast zingt zij bijzondere duetten zoals ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ met Frank Sinatra, 'What Child Is This’ met operazanger Plácido Domingo en vertolkt ze de Wham-klassieker ‘Last Christmas’ met Ricky Martin.

De Vloek van Manege Pegasus | vanaf 26 december | 17.35 uur op NPO Zapp
Nena verhuist met haar broer Niek en ouders naar een oude en vervallen manege om de droom van haar vader, een stoeterij voor springpaarden, te verwezenlijken. Al snel voelt Nena dat er iets niet klopt op deze manege als er onverklaarbare dingen gebeuren. Een spookpaard duikt op uit de mist en laat daarmee een spoor van angst en mysterie achter. Volgens de dorpelingen is het de vloek van Pegasus en staat het gezin een hoop onheil te wachten. Als een van de eerste plagen van deze vloek daadwerkelijk uitkomt, is de grote vraag hoe deze doorbroken kan worden.

TV-première: Michiel de Ruyter | 26 december | 20.25 uur op NPO 1
Wanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van burgeroorlog staat, vecht één man alleen voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in ogen van de machthebbers te populair. Het is 1653 en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp (bewonderend ‘Bestevaer’ genoemd) in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.

André Rieu op het Vrijthof 2016 | 28 december | 20.30 uur op NPO 1
Het Vrijthof in Maastricht was afgelopen zomer weer het feeërieke decor van de concertreeks van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest. Dit keer deed Rieu zijn naam als Koning van de wals eer aan. Hij had 150 dansparen uitgenodigd om op het plein te walsen. Uiteraard speelde de maestro met zijn orkest ook vele klassiekers uit musical en operetta. Met speciale gast Lou Bega kreeg Rieu iedereen aan het swingen met z’n wereldhit Mambo nr. 5.

Gala 100 Jaar Toon Hermans | 31 december | 20.55 uur op NPO 2
Artiesten zoals Freek de Jonge, Wende, Hadewych Minis, Chantal Janzen en Paul van Vliet brengen in een feestelijk programma een hommage aan Toon Hermans. Dit doen zij op de plek waar hij maar liefst 550 keer voor een uitverkochte zaal stond: Carré. Cornald Maas leidt het gala in.

MINDF*CK special: het teleportatie experiment | 31 december | 21.20 uur op NPO 1
Op zaterdag 31 december zendt AVROTROS een oudejaarsspecial van MINDF*CK uit. Voor Illusionist Victor Mids is dit zijn grootste uitdaging tot nu toe: “Het wordt een groot experiment waar een jaar aan voorbereidingen aan vooraf zijn gegaan, daarnaast licht ik een tipje van de sluier op over hoe ik te werk ga. Wat we precies gaan doen, houd ik nog even als verrassing!”

19:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: avrotros, kerstmis, programma’s |  Facebook | |  Print |

Flikken Maastricht, vanaf vrijdag 16 december 2016 om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Flikken Maastricht, flikken, avrotros, Al maanden maken de fans van Flikken Maastricht zich op voor het nieuwe seizoen van de populaire serie. Na de bloedstollende cliffhanger van de vorige reeks, is de grote vraag of Eva uit handen weet te komen van officier van justitie Jens Bols, die zich van een heel andere en duistere kant heeft laten zien. Hoe loopt het af met Wolfs nu hij zijn dochter Fleur uit de gevangenis heeft gehaald en op het punt staat naar Brazilië te vertrekken om haar in veiligheid te brengen? Hoe zwaar Wolfs en Eva het ook krijgen in dit nieuwe seizoen met Bols en zijn criminele partners en de grote zorgen om Fleur, het brengt ze eindelijk dichter bij elkaar. Flikken Maastricht is vanaf vrijdag 16 december te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Nadat Eva door Bols is ontvoerd, komt ze terecht in een adembenemend kat en muisspel. Ontsnappen lijkt niet makkelijk en Bols is vastbesloten haar niet te laten gaan. Hij gaat daarbij verder dan Eva ooit had kunnen denken. Als Wolfs hoort dat Eva gevaar loopt, neemt hij een moeilijke beslissing en een groot risico. In hun strijd tegen en zoektocht naar Bols en zijn criminele partners zijn de twee rechercheurs op elkaar aangewezen. Dit brengt ze niet alleen dichter bij elkaar maar zorgt ook voor een dodelijk dilemma.

De rechercheurs en hun collega’s krijgen dit seizoen verder te maken met criminelen waar ze hun handen vol aan hebben, waaronder een aantal oude bekenden. In deze zaken wordt het team geconfronteerd met bedreigingen van deze tijd; zo moet Romeo een teruggekeerde Syriëganger monitoren. Geen makkelijke taak als ook nog blijkt dat de AIVD zich ermee bemoeit. Gelukkig is daar altijd zijn steun en toeverlaat Marion. Ook lijkt Romeo eindelijk zijn geluk te hebben gevonden op het liefdesvlak. Klik hier voor de trailer van het nieuwe seizoen.

Gastrollen en cast
In seizoen 11 van Flikken Maastricht zijn gastrollen weggelegd voor onder anderen Martijn Nieuwerf, Marnie Blok, Caya de Groot, Rik Hoogendoorn, Carly Wijs, Saskia Temmink en Joel de Tombe.

Rolverdeling:
Floris Wolfs - Victor Reinier, Eva van Dongen - Angela Schijf, Marion Dreesen - Oda Spelbos, Romeo Sanders - Sergio Romero IJssel, Frieda Mechels - Ria Eimers.

19:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: flikken maastricht, flikken, avrotros |  Facebook | |  Print |

Opgelicht?! Cybercrime, vanaf dinsdag 6 december 2016 om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

Opgelicht?! Cybercrime, AVROTROS, Opgelicht?! komt vanaf 6 december met de speciale reeks ‘Opgelicht?! Cybercrime’. In drie afleveringen duikt het AVROTROS-programma in de krochten van het internet. Presentator Jaap Jongbloed neemt de kijker mee langs verschillende vormen van online criminaliteit; van identiteitsfraude tot DDOS-aanvallen en van grootschalige marktplaatsoplichting tot malafide webshops. Opgelicht?! Cybercrime duikt in de gereedschapskist van de cybercriminelen, zoekt ze op en ontmaskert ze.

Je ontvangt een mailtje van PostNL; er ligt een pakketje voor je klaar. Zodra je op de link in de mail klikt wordt er echter gevaarlijke ransomware op je computer geïnstalleerd. De internetcrimineel kan hiermee jouw identiteit stelen, een huis huren en vervolgens daar een hennepkwekerij beginnen. Of je wordt thuis gebeld door een 'medewerker' van Microsoft. Je computer is geïnfecteerd met een virus en de medewerker kan je daarbij helpen. Volg je zijn instructies op, dan kan de internetcrimineel zomaar je bankrekening plunderen. Het zijn slechts twee van de onderwerpen die in Opgelicht?! Cybercrime behandeld worden.

Slimme criminelen verplaatsen hun praktijken steeds vaker naar online. Het aantal Nederlanders dat de dupe wordt van internetcriminelen stijgt hierdoor gestaag. In 2015 is maar liefst één op de negen slachtoffer geworden van internetcriminelen. De schade voor het bedrijfsleven loopt daarnaast op tot in de miljarden euro’s.

19:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: opgelicht?! cybercrime, avrotros |  Facebook | |  Print |

27/11/2016

Droom Kobe Van Herwegen in vervulling dankzij 'The Illusionists'

antwerpen.JPGVanaf 17 februari 2017 strijkt het verbluffende totaalspektakel 'The Illusionists' neer in Vlaanderen. The Illusionists kunnen nu ook rekenen op een ervaren gastheer tijdens hun vuurdoop in Vlaanderen. Kobe Van Herwegen - begenadigd goochelaar en dé expert wat betreft goochelgeschiedenis in Vlaanderen - zal bij de shows in ons land het voorprogramma vakkundig voor z'n rekening nemen en voor een eerste vleugje magie zorgen! 'The Illusionists' verzamelt de zeven beste illusionisten ter wereld in één wervelende show, die bol staat van de onwaarschijnlijke stunts en illusies. Dit ongezien spektakel verbreekt wereldwijd alle verkooprecords en combineert het vakmanschap van Houdini en het theatrale genie van David Copperfield, met de modernste technieken op gebied van decor- en kostuumontwerp. Nu is eindelijk België aan de beurt en zijn Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent vanaf 17 februari 2017 het toneel voor de wervelende illusies van dit illustere septet magiërs, dat stormenderhand de wereld verovert. 

"Ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen ik de vraag kreeg om mee te werken aan de shows van 'The Illusionists' in Vlaanderen. Dit is de ABSOLUTE wereldtop wat betreft 'magic shows'. De mensen gaan niet weten, laat staan geloven wat ze zien", aldus een enthousiaste Kobe Van Herwegen. "Het is echt een droom die in vervulling gaat voor mij om samen met die mannen op het podium te staan en alles van zo dichtbij te kunnen meemaken. Ik heb tijdens de voorbije Cultuurmarkt van Vlaanderen het genoegen gehad één van de illusionisten, Luis de Matos - The Master Magician, persoonlijk te ontmoeten en aan het werk te zien. Al de mensen op de Handschoenmarkt in Antwerpen, ik inclusief, stonden werkelijk met open mond naar zijn act te kijken. Na afloop heb ik hem ook 'Chapeau', mijn boek over de goochelgeschiedenis in België, overhandigd. Veel van de tekst zal hij niet begrijpen, maar binnenkort zal ik hem wel het nodige uitleggen. Ik krijg wel klamme handjes telkens ik eraan denk dat ik in februari 2017 met die wereldtoppers het podium zal delen", besluit een gezond nerveuze Kobe.

Praktisch
The Illusionists
Vanaf 17 februari tem 26 februari 2017 in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent
Tickets & info: www.illusionists.be

22:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: the illusionists, kobe van herwegen |  Facebook | |  Print |

Muziekliefhebbers staan in december niet in de kou bij Filmfestival Oostende!

filmfestival_oostende.JPGMuziekliefhebbers zitten in december in Oostende goed voor twee mooie premières: de West-Vlaamse première van de film "Souvenir" van Oostendenaar Bavo Defurne en de Belgische première van de documentaire "Walking in the Opposite Direction" over zanger en songwriter Adrian Borland (The Sound) en een optreden van New Dark Age. 

Isabelle Huppert schittert in Souvenir

Op vrijdag 9 december organiseert Filmfestival Oostende de West-Vlaamse première van Souvenir, de tweede speelfilm van de Oostendse regisseur Bavo Defurne, in Kinepolis Oostende.

Met zijn eerste langspeelfilm Noordzee, Texas uit 2011 behaalde hij op het Internationaal Filmfestival van Montréal eind augustus 2011 de "Zilveren Zenith" voor Speelfilmdebuut en de Fipresci internationale persprijs in de Wereldcompetitie voor Eerste Films.

Souvenir ging in wereldpremière op het Filmfestival van Angoulème en werd ook geselecteerd voor het International Film Festival van Toronto.

In Souvenir speelt Isabelle Huppert de rol van Liliane. Als "Laura" was ze ooit de rijzende ster aan het firmament van het lichte lied. Ze nam zelfs deel aan de European Song Contest. Vandaag is ze vergeten. Ze leidt een teruggetrokken bestaan in een appartement volgestouwd met relikwieën uit haar glorietijd en komt aan de kost in een vleeswarenfabriek waar ze laurierblaadjes op paté legt. Daar is het dat ze de 22-jarige Jean ontmoet.

Het leven van The Sound frontman Adrian Borland

Op dinsdag 27 december organiseert Filmfestival Oostende in samenwerking met CC De Grote Post de Belgische première van Walking in the Opposite Direction, een film over de tragische strijd van zanger en songwriter Adrian Borland (The Sound). De documentaire ging op 19 november in wereldpremière op het International Documentary Film Festival van Amsterdam.

Regisseur Marc Waltman van Boegbeeld Films en producent Jean-Paul van Mierlo maakten met ‘Walking in the Opposite Direction’ beiden hun langspeeldebuut. Van Mierlo, fan van het eerste uur van new wave band The Sound is zanger en songwriter Adrian Borland zijn hele leven blijven volgen en vond dat de onderschatte muzikant een filmisch portret verdiende. De productie van de film werd een waar avontuur. Wegens beperkt budget nam Waltman het script, de regie én de editing voor zijn rekening. Een deel van de financiering vond plaats door crowdfunding, maar ook door de verkoop van gitaren van Borland die Van Mierlo kreeg van de vader van Adrian.

“Het is een film geworden die Adrian verdient. Hopelijk spreekt het verhaal veel mensen aan, niet alleen de fans, maar ook mensen die zich herkennen in het dilemma van noodzakelijke medicatie en vrij willen leven”, besluit Van Mierlo.
New Dark Age

Om Borland ook muzikaal te eren wordt de première afgesloten met een liveconcert. Een eerbetoon door New Dark Age, een coverband van The Sound. New Dark Age wordt gevormd door Steven Janssens, Frits Standaert, Niels Verheest, Kurt De Waele en zanger Peter Slabbynck, ook de frontman van Red Zebra:

‘Als zanger van Red Zebra had ik het geluk begin de jaren ’80 een paar keer het podium te mogen delen met The Sound. Het was de tijd dat ik hen mateloos bewonderde en dit vanwege hun tweede album, ‘From the lion’s mouth’. Een beter new wave album is naar mijn mening nooit gemaakt en ik ben niet de enige die er zo over denkt. Helaas werd de groep in diezelfde periode voorbijgestoken door tal van andere new wave bands. Dit tot frustratie van zanger en gitarist Adrian Borland. Het maakt dat The Sound zelfs in new wave middens geen grote bekende is. Vandaar dat het idee groeide om een tribute band op te richten: New Dark Age, genoemd naar één van de songs op ‘From the lion’s mouth’. Het was de bedoeling maar een paar optredens te doen, maar nu merken we dat er steeds meer interesse komt en dat we ook gevraagd worden in het buitenland. Met de nieuwe film over Adrian Borland hopen we dan ook dat nog meer mensen de muziek van The Sound ontdekken', aldus de zanger.
Praktisch

Souvenir 

Datum: vrijdag 9 december om 20.00 uur in Kinepolis Oostende
Tickets: www.filmfestivaloostende.be, aan de balie van Toerisme Oostende of aan de kassa van Kinepolis.
Een ticket voor de film kost 9,50 euro. Festivalpashouders van Filmfestival Oostende betalen slechts 7,00 euro (enkel verkrijgbaar bij Toerisme Oostende of aan de kassa van Kinepolis Oostende, op vertoon van je pas)!
Walking in the Opposite Direction & New Dark Age

Datum: dinsdag 27 december om 20.00 uur in CC De Grote Post. 
Tickets: www.filmfestivaloostende.be, www.degrotepost.be, bij Toerisme Oostende of aan het Uitloket. 
Een tickets kost 12 euro. Festivalpashouders van Filmfestival Oostende betalen slechts 10 euro (enkel verkrijgbaar aan het Uitloket, bij Toerisme Oostende of aan de deur op vertoon van de pas)!
Verder nog Staan verder ook nog op het programma van de jaarwerking van Filmfestival Oostende:

02/12: King of the Belgians van Peter Brosens en Jessica Woodworth
12/01: Home van Fien Troch
Hou onze website in het oog voor meer avant-premières: www.filmfestivaloostende.be!

22:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: filmfestival oostende |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende