Nieuwe single voor John Terra + album nu ook op VINYL te koop + aankondiging concerttour : Showbizzkanaal

27/11/2016

Nieuwe single voor John Terra + album nu ook op VINYL te koop + aankondiging concerttour

john_terra.JPGHet voorbije jaar was er absoluut geen ontkomen aan... John Terra staat weer helemaal op de kaart (als zanger), dat bewees hij maar al te goed met z'n album "John Terra Zingt Neil Diamond" waarvoor John een selectie van 12 nummers van z'n grote idool bewerkte.

Uit dat nieuwe album verschijnt volgende week een nieuws single... maar in een ietwat andere versie dan de albumversie. Op "Prachtige Dag (In De Stad Van M'n Hart)" brengt John immers een ode aan de Stad Brussel.

“Toen ik Maasmechelen verliet om in Brussel aan het Conservatorium te gaan studeren, kon ik in de verste verte niet vermoeden dat ik er zou blijven hangen. Mijn studentenkot gaf me niet het gevoel dat deze grijze stad mij zou gaan bekoren", aldus John.

“Gaandeweg begon ze mij te verleiden van Catherine tot Madeleine, van het Noord – tot het Zuidstation. Al ben ik niet geboren uit de kriebels van haar buik , vandaag is Brussel als een tweede moederschoot, een stad waar de wereld samenstroomt...", voegt hij er nog aan toe.“De Vlaamse bewerking van Geert Vanloffelt (De Geest) roept bij mij dezelfde gevoelens op als de originele song van Neil Diamond : Beautiful Noise”.

De nieuwe versie zal kortelings digitaal beschikbaar zijn als download en via streaming, de originele versie van de song kan nog steeds worden teruggevonden op het album.

Nog meer leuk nieuws van John Terra want als één van de weinige Vlaamse artiesten beschikt John sinds kort ook over een heus vinylalbum. "John Terra Zingt Neil Diamond" is zopas verkrijgbaar in de handel als LP met maar liefst 8 songs op de tracklisting. Een populair collector's item, dat blijkt nu al en daardoor ook een ideaal kerstcadeautje voor de fans van John Terra, Neil Diamond en het genre. Wie het album graag beluisterd maar met het nostalgische geluid van de tijden van weleer die rent maar beter meteen naar de winkel want de oplage werd gelimiteerd!

En nu we dan toch met leuk nieuws strooien... In 2017 komt er ook een heuse live-tour van John Terra aan! Na het succes van album en alle daaruit verschenen singles kon die niet langer meer uitblijven. "Ik was zeer vereerd toen een radiostation me uitnodigde voor een gesprek over een mogelijke tour", zegt John.
"Het was even brainstormen om de vorm van het concert aan te pakken, maar uiteindelijk vonden we een titel die de lading van het concert volledig dekt: 'John Terra Vroeger en Nu.'"

“Vroeger” staat voor: “ De grootste successen uit John's eigen carrière aangevuld met liedjes die ik schreef of producete voor vrienden collega’s . Het rijtje waar hij uit kan kiezen is ondertussen lang geworden: Helmut Lotti, Christoff, Dana Winner, Yasmine, Luc Steeno, Willy Sommers, Lisa del Bo om er maar enkelen te noemen…”

“Nu” staat voor : “ John's eigen album rond de liedjes van Neil Diamond”.
Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een mooie voorstelling van te maken, John kijkt dan ook verlangend uit naar het nieuwe jaar.

Concertdata

Zondag 12 februari 2017 - 15h00 - CC De Dijk (Brugge)

Zondag 2 april 2017 - 15h00 - CC De Cultuurfabriek (Damme)

Zaterdag 17 juni 2017 - 20h00 - CC Kruispunt (Diksmuide)

Zaterdag 9 september 2017 - 20h00 - CC De Leest (Izegem)

Zaterdag 25 november 2017 - 20h00 - CC De Valkaart (Oostkamp)

21:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Concerten, Singles |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.