Repetities Razend de musical van start : Showbizzkanaal

22/11/2016

Repetities Razend de musical van start

musical.JPGIn Amsterdam zijn de repetities begonnen van de nieuwe Nederlandse jeugd- en familiemusical ’Razend’, naar het veel geprezen boek van Carry Slee. ’Razend’ gaat op vrijdag 20 januari 2017 in première in schouwburg De Meerse in Hoofddorp en wordt geproduceerd door Homemade Producions. Met ’Razend’ presenteert Homemade Productions na ’Afblijven’ en ’Spijt’ haar derde Carry Slee-musical op rij.

De dag begon met het traditionele aansnijden van de taart. Bewerker en regisseur Dick van den Heuvel is trots op deze nieuwe voorstelling: "Razend is een verhaal met heel veel lagen. Kalverliefde... maar ook zwerfjongeren en huiselijk geweld. Dat zijn geen makkelijke thema's, maar we weten intussen: jongeren gaan dat niet uit de weg. Daarbij, door de opzwepende muziek van Jeroen Sleyfer en de toon die Carry Slee voor dat soort verhalen weet te treffen, zal het toch weer een uitdagende show worden."

Het verhaal

Sven wordt geslagen. Door zijn vader. En zijn moeder zegt er niks van. Zijn broertje Lennart wordt in alles voorgetrokken. Om aan die keiharde werkelijkheid te ontsnappen, maakt hij in zijn hoofd speelfilms. En daar speelt zijn grote liefde Roosmarijn altijd de hoofdrol in. Maar hoe zijn fantasie ook tekeer gaat… ooit moet de waarheid boven komen drijven.

Carry Slee schreef Razend in 2000. Het boek werd bekroond met de Prijs van de Kinderjury in 2001 en getipt door de Jonge Jury in 2002. In 2011 werd het boek verfilmd onder regie van Dave Schram. De theater versie van het gelauwerde boek gaat op 20 januari in première in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp en is daarna in meer dan 60 theaters in Nederland te zien. De cast bestaat uit Jochem Smit, Renée de Gruijl (o.a. Grease, Rent, Afblijven), Bart Sietsema (o.a. Loes en Marlie en Amandla Mandela!), Rose-Anne van Elswijk (o.a. Spijt), Martijn Noort en Ellis Broeksteeg (o.a. Spijt). Script en regie door Dick van den Heuvel, muziek van Jeroen Sleyfer en choreografie door Lisanne Schut. Voor meer informatie en de complete speellijst: www.razendmusical.nl.

 

18:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: razend de musical, musical razend |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.