Rijker Dan Je Denkt?: Aflevering 2 op dinsdag 22 november 2016 om 20.35 bij VTM : Showbizzkanaal

21/11/2016

Rijker Dan Je Denkt?: Aflevering 2 op dinsdag 22 november 2016 om 20.35 bij VTM

Rijker Dan Je Denkt?, vtm, vtm Rijker Dan Je Denkt?, Morgen, in de tweede aflevering van Rijker Dan Je Denkt?, is expert Klaas onder de indruk van wat mogelijk een schilderij is van één van de beste portretschilders uit de zeventiende eeuw: Antoon Van Dyck. Aan hem om uit te maken of dat ook zo is en of de eigenaar, die het schilderij van zijn oma gekregen heeft, rijker is dan hij denkt. Staf gaat verder op zoek naar andere waardevolle schatten in het nieuwe, futuristische gebouw van technologiereus Barco in Kortrijk. De vele bezoekers hebben slechts één vraag: wat is mijn object waard?

Peter, expert toegepaste kunst, krijgt twee art-decobeeldjes te zien die meteen zijn interesse wekken: “Het zijn echt wel heel precieuze beeldjes, ze verrassen mij eerlijk gezegd”. De prachtige beeldjes bevatten namelijk een signatuur van de beroemde Roemeense beeldhouwer Chiparus. Mario, expert etnische kunst, is op zijn beurt dan weer onder de indruk van een netsuke-collectie. Dergelijke Japanse gordelknopen worden bevestigd aan de riem van een kimono en zorgen ervoor dat geldbuidels of tabakszakken op z’n plaats blijven hangen. Naast de praktische kant zijn ze ook één van de meest verzamelde objecten ter wereld. Spannend wordt het hoe dan ook, wetende dat de hele collectie uit meer dan 30 stuks bestaat.

Daarnaast komen er ook heel wat andere schatten aan bod: van een Rock-Ola jukebox, aquarelschilderijen van Willy Vandersteen en een contract van Edith Piaf tot een collectie gouden medailles.

 

 

18:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: rijker dan je denkt?, vtm, vtm rijker dan je denkt? |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.