Gene Thomas geeft zichzelf bloot op nieuwe cd! : Showbizzkanaal

19/11/2016

Gene Thomas geeft zichzelf bloot op nieuwe cd!

gene_thomas.JPG“Bij het maken van mijn nieuwe cd ben ik mezelf tegengekomen. Het was voor mij heel confronterend, omdat ik meermaals met mijn neus op de feiten ben gedrukt”, zegt zanger en presentator Gene Thomas. Drie jaar na de release van zijn vorige cd ‘Ontvlambaar’, pakt hij terug uit met een Nederlandstalig album: ‘Warme wintersongs’. Een vernieuwende concept-cd zonder voorgaande. “Twee jaar geleden was voor mij het keerpunt. Ik zag rondom mij alles evolueren en dacht: “Komaan Gene, ga mee met uw tijd en laat u omringen met gelijkgestemde enthousiastelingen. Samen met Wim (Wim Claes, al jaren de vaste producer van Gene) heb ik mijn lot zelf in de hand genomen. Gesteund door een select groepje mensen is de bal aan het rollen gegaan. ‘Warme wintersongs’ is daar het fraaie resultaat van”, zegt Gene enthousiast.

“Een positief album met hoop en veel emoties”, zo omschrijft Gene zijn nieuwe cd. “De liedjes komen recht uit mijn hart. Het gaat om verhalen die uit het leven gegrepen zijn, van mezelf, maar ook van anderen. Ik heb veel rondgekeken, geobserveerd en iemand als Jan De Vuyst heeft die gevoelens en emoties perfect vertaald in de songteksten.” Als je naar ‘Warme wintersongs’ luistert, dan krijg je sowieso een verrassende Gene Thomas te horen. “Dat klopt. De spring-in-t-veld maakt dit keer plaats voor de rustige, gevoelige selfmade man.”

Momentopname

“10 jaar geleden zou het mij niet gelukt zijn om dit album te maken, gewoon omdat ik toen niet over dezelfde levenservaring beschikte als vandaag. In ‘Hallelujah’ zing ik over wat het is als je op straat moet leven, zonder dat je iets hebt. Vorig jaar heb ik twee uur gebedeld voor Radio 2, in het kader van De Warmste Week. Ik heb op een koude grond, onherkenbaar, zitten wenen als een klein kind. Anderzijds was ik ook ontroerd door de oprechte solidariteit die ik mocht ervaren van de mensen. Dat heeft mij gepakt”, zegt Gene Thomas geëmotioneerd.

Leef nu !

Als je luistert naar ‘Warme wintersongs’, hoor je een muzikale mix van ballades, mid- en uptempo songs. “We hebben 12 liedjes opgenomen die allemaal een warm gevoel uitstralen. Besef welke luxe we hebben. Wees blij en dankbaar. Dat positieve gevoel komt tot uiting in ‘Zwart’, ‘Voor haar’, ‘Zo mooi’ en ‘Onder mijn huid’. De boodschap die ik meegeef, is dat mensen moeten leven in het heden en niet alleen in het verleden of in de toekomst. Dromen zijn goed en je mag heel groot dromen, maar daar mag het niet bij blijven. Zijn er zaken die je wil veranderen, dan moet je dat nu doen. We leven in het ‘nu’ en we moeten beseffen dat niet alles vanzelfsprekend is. Dat heb ik geleerd door mijn deelname aan Expeditie Robinson, een paar jaar geleden. Na afloop van de opnames had ik zoiets van; ‘Damn, wij zijn lucky bastards in onze Westerse wereld.” Ik heb positivisme in overvloed. Het is mijn benzine, mijn drijfveer waarom ik leef.”

The Secret

Hét boek dat het leven van Gene voor een stuk veranderde was ‘The Secret’. “Tijdens het lezen ben ik tot het besef gekomen dat het boek helemaal van toepassing is op mijn leven. Als klein mannetje was ik al bezig met liedjes schrijven en repeteren. Toen anderen uitgingen, droomde ik van het podium. Ik zag mezelf al op het podium staan en optreden voor duizenden mensen. Visualisatie is iets belangrijk in het leven en daar verwijst ‘The Secret’ naar. Als je sterk genoeg denkt dat er iets gaat gebeuren, dan is dat zo. Ik wist dat muziek maken mijn ding was en dat niemand mij uit die koers kon halen. Ik zag het als een trein die bolde op de spoorlijnen. Rechtdoor met het eindstation in het vizier. Af en toe was er een halte om af te stappen, of tot rust te komen, maar het einddoel was duidelijk in zicht. Ik heb verschillende jobs gedaan in mijn leven. Zo werkte ik als verkoper in een bandencentrale, ik ben magazijnier geweest, de dispatching verzorgd bij IBM. Ik was zelfs vertegenwoordiger, stel je voor. Al die jobs waren tussenstations, want uiteindelijk heb ik het geluk gehad dat ik al meer dan 20 jaar voltijds bezig ben als artiest, zanger en presentator. Geloof me; ik weet dus echt hoe lastig het is als je iets wil bereiken in het leven. Het begint met een droom, een gevoel: ik wil zanger worden! Dat is de kick-off, maar dan begint het harde werken om dat verhaal te realiseren. Vandaag ben ik nog altijd aan het bijleren, want het leven is de langste school die ik nooit zal afmaken. Permanent bijscholen om elke dag weer het beste uit jezelf te halen. Dat is waar ‘The Secret’ om draait.”

Cocktail

Gene ervoer de kracht van ‘The Secret’ aan den lijve: “Vorig jaar was ik op vakantie. Het was snikheet, ik lag op het strand en had enorm veel dorst. In mezelf zei ik krachtig; “Ik zou graag iets hebben om te drinken, alstublieft”. Een paar minuten later kwam er een ober en die bood mij een cocktail aan. ‘Sir, here you are. Please, taste”. Ik heb toen stilletjes ‘dankjewel’ gezegd om wat mij was overkomen. ‘Dankjewel’, het mooiste woord dat er bestaat en een gedachte die ik meegeef aan onze kinderen. Op ‘Warme wintersongs’ staat er ook een liedje, getiteld ‘Merci’. Duidelijker kan ik niet zijn!”

'Warme wintersongs' van Gene Thomas is vanaf nu fysiek en digitaal beschikbaar. Je kan hem ook beluisteren op Spotify en bij alle andere streamdienst.

23:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: gene thomas |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.