"Goodbye, Norma Jeane" in Fakkeltheater te Antwerpen : Showbizzkanaal

15/11/2016

"Goodbye, Norma Jeane" in Fakkeltheater te Antwerpen

goodbeye.jpgOok in 2017 gaat Judas TheaterProducties door met een gloednieuwe, eigen musicalcreatie. Vanaf februari 2017 schitteren Vlaanderens leading musicalladies Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils in “Goodbye, Norma Jeane”, een creatie over de laatste avond uit het leven van Marilyn Monroe.

Eind deze week gaat de musical “De Rozenoorlog” in première, een regie van Frank Van Laecke met Lucas Van den Eynde, Maike Boerdam, Marc Lauwrys, Myriam Bronzwaar en Laura Seys. Een creatie om naar uit te kijken… Maar producent Judas TheaterProducties heeft nog meer in petto. Vandaag kondigt het productiehuis met trots zijn nieuwste creatie aan: “Goodbye, Norma Jeane”. Twee grandes dames uit de Vlaamse musicalwereld schitteren begin volgend jaar in deze musical: Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils. Zij krijgen het charmante gezelschap van jong talent Michiel De Meyer. Een ijzersterk creatief team doet alvast het beste vermoeden: regisseur Martin Michel, tekstschrijver Allard Blom en componist Sam Verhoeven slaan opnieuw de handen in elkaar. De voorstelling speelt vanaf 9 februari 2017 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

Judas TheaterProducties gaat door, ook in 2017.

Musicalproducent Judas TheaterProducties staat er, en hoe… Vlak voor de zomer kregen het productiehuis het slechte nieuws dat het vanaf januari 2017 niet meer kon rekenen op structurele subsidies. Dit verlies was een slag in het gezicht voor een van de weinige musicalhuizen in Vlaanderen dat nog zelf creëert. Er was echter geen tijd om te treuren. Eind deze week gaat de zwarte musicalcomedy “DE ROZENOORLOG” in première. Deze schitterende voorstelling zou het sluitstuk worden, de kroon op het werk na vier jaar vol schitterende musicalcreaties zoals “Lelies”, “Pauline & Paulette”, “Josephine B”. en onlangs nog “De Muze Van Rubens”.

Na een hoopgevende benefiet en een deugddoende vriendenactie werden nieuwe musicalplannen gesmeed. Een buitenkans van formaat voor musicalminnend Vlaanderen: onze twee grootste musicalactrices, Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils schitteren vanaf februari 2017 in een nieuwe musicalcreatie over de laatste avond uit het leven van Marilyn Monroe: “Goodbye, Norma Jeane”. Ook jong musicaltalent Michiel De Meyer zal in deze musical meespelen. Het creatieve team is in volle voorbereiding: een regie van Martin Michel, script en liedjesteksten van Allard Blom en de muziek van Sam Verhoeven. De musical is van 9 februari tot en met 5 maart 2017 te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

En toen Marilyn stierf was de wereld misschien een ongelukkige ster armer, maar een opgelucht mens rijker…

1988. Een jonge man belt aan bij een klein appartement in een stad in Europa. Een vrouw van 62 open de deur en stelt zicht voor als Jane Edwards. Maar de jonge man laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en hij weet het zeker. Honderd procent zeker. De vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe, waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 26 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden.

Verbijsterd laat de vrouw de jonge man binnen. Ze is vooral bang dat haar geheim bekend zal worden, maar de jonge man doet haar een voorstel. Hij wil weten wat er de laatste avond van haar leven is gebeurd.

Norma Jeane aanvaardt deze voorwaarden en begint te vertellen. Vertellen over een jong meisje dat terecht komt in een Hollywoodwereld vol leugens, bedrog en klatergoud. Ze vertelt hoe Norma Jeane Baker langzaam vervaagde en transformeerde in Marilyn Monroe. Actrice. Model. Sekssymbool. Ze vertelt hoe de roem haar eerst alles bracht wat ze zich ooit gewenst had, haar vrijheid bood, maar dat roem ook een keerzijde heeft en hoe de roem haar uiteindelijk verstikte. Niets bloeit, niets ontstaat, niets is nog echt onder de altijd priemende ogen van de oh zo kritische buitenwereld. En waar Marilyn eerst een bevrijding leek, werd Marilyn een gevangenis voor Norma Jeane. Haar verhaal is een verhaal van onbereikbare liefde, peilloos diepe depressie, intens verdriet, vernietigende onzekerheid en eeuwige hunkering.

En toen Marilyn stierf was de wereld misschien een ongelukkige ster armer, maar een opgelucht mens rijker…

RODE ZAAL FAKKELTHEATER - ANTWERPEN
VANAF 9 FEBRUARI
070 246 036 - www.judas.be

Cast & Creatief team
Cast: Ann Van den Broeck – Anne Mie Gils – Michiel De Meyer
Pianist: Thomas Vanhauwaert

Regie: Martin Michel
Script & liedteksten : Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven

19:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: fakkeltheater, goodbye, norma jeane |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.