Als de dijken breken, vanaf maandag 28 november 2016 om 20.40 uur op Eén : Showbizzkanaal

15/11/2016

Als de dijken breken, vanaf maandag 28 november 2016 om 20.40 uur op Eén

Als de dijken breken, reeks Als de dijken breken, serie Als de dijken breken, Nieuwe dramareeks vanaf 28 november op Eén: Als de dijken breken

Wat blijft er over van Vlaanderen en Nederland bij een grote watersnoodramp?

In de dramareeks Als de dijken breken wordt dit sombere scenario plots werkelijkheid: een zware storm trekt langs West- Europa en de dijken begeven het.

Als de dijken breken is een samenwerking van Eén en de Nederlandse omroep EO. De Vlaming Hans Herbots regisseert. Tom Audenaert, Daisy Van Praet, Tom Van Dyck, Thomas Ryckewaert en Ingrid De Vos vertolken de Vlaamse hoofdrollen. In de Nederlandse cast zitten onder meer Gijs Scholten van Aschat en Loek Peters.

Het verhaal
Het weer is al dagen onstuimig en iedereen zet zich schrap. Is dit de storm die slechts eens in de tienduizend jaar voorkomt? De Nederlandse delta is niet opgewassen tegen een stormvloed van deze omvang. Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken.

De Belgische premier beslist om preventief te evacueren, de Nederlandse premier om dat niet te doen. Grote delen van West-Vlaanderen en Nederland komen onder water te staan. De ramp brengt zowel het slechtste als het beste in mensen naar voren.

 

11:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: als de dijken breken, reeks als de dijken breken, serie als de dijken breken |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.