Belgium's Got Talent - Op vrijdag 11 november 2016 om 20.40 bij VTM : Showbizzkanaal

09/11/2016

Belgium's Got Talent - Op vrijdag 11 november 2016 om 20.40 bij VTM

vtm.JPGDat de juryleden van Belgium’s Got Talent de talenten het liefst vanop een veilige afstand beoordelen, werd de voorbije weken al duidelijk. Op vrijdag 11 november 2016 moet vooral Stan Van Samang er echter aan geloven. Hij levert zijn lichaam over aan de wetenschap en voelt de temperatuur stijgen tijdens één van de acts. Ook Niels Destadsbader wordt het podium opgeroepen voor de ultieme beatbox battle. De 1.132.353 kijkers die vorige week op de afspraak waren – goed voor 50,2% marktaandeel (VVA 18-54, live +4) – zitten dus ook nu goed voor een stevige portie entertainment op vrijdagavond.

Voor de eerste act worden de 4 juryleden van achter hun desk gehaald. Aan de voet van het MAS wacht de 20-jarige Niels uit Viersel hen op. Hij probeert An, Stan, Dan en Niels in zijn eentje te overtuigen met een verbluffende freestyle jetski act. Terug in de studio toont de 52-jarige Roger – alias Jeke De Fluiter – uit Kuringen een talent dat hij al sinds zijn 6de bezit. Hij maakt muziek door op één vinger te fluiten.

Wanneer Kjen (24) uit Ieper ietwat onzeker het podium opstapt in zijn maatpak met aktetas, laat niets vermoeden welke act hij zal brengen. Als Devoo Beatbox verrast hij iedereen op een wel heel speciale manier met zijn performance. Een duel met beatboxer Niels kan niet uitblijven. Ook Patrick en Hans (36-41, Wommelgem) betrekken de jury bij hun act. De mannen van Spelenderwijzer pakken uit met een speelse wetenschapsproef waarvan Stan het slachtoffer is. Hij neemt deel aan een spannende vuurproef. Ook Thobias (27, Zingem) neemt risico’s met zijn act. Als Man Meets Monkey combineert hij muziek met humor. “Mijn act is soms een beetje absurd. Niet iedereen kan het smaken”, klinkt het. Krijgt hij de jury mee in zijn verhaal?

Week na week wordt er in Belgium’s Got Talent op hoog niveau gedanst en dat is ook vrijdag het geval. Thomas en Lotte (17-19, Lichtaart) trainen 2 uur per dag en werden zo Belgisch kampioen latin. Ze brengen een opzwepende chacha waarvoor elke vierkante meter van het podium wordt gebruikt. Ook de meisjes van R&V Kids Company uit Evergem (8-12) wonnen al verschillende danswedstrijden. Met hun stoere dance steps en blauwe overalls toveren zij een glimlach op de gezichten van de jury. Wereldkampioen worden vinkte de 2SDC Crew (13-48, Mechelen) al af op hun bucket list. Kunnen ze ook Belgium’s Got Talent winnen? De danscrew o.l.v. Mike Alvarez brengt een funky old school hiphopchoreografie en laat Dan Karaty met open mond achter. De laatste en misschien wel meest opvallende dansact komt van de 19-jarige Jimmy uit Maastricht. Met zijn lange, slanke benen en op de tonen van Beyoncé geeft hij het beste van zichzelf als Lady of Soul. Queen B has arrived!

Ook de 45-jarige Danny uit Tielen probeert de jury te overtuigen met zijn vrouwelijke alter ego, Gigi Extravaganza. Hij treedt voornamelijk op in verzorgingscentra, maar ruilt die deze keer in voor het grote Belgium’s Got Talent-podium. Met zijn unieke humor hoopt hij zowel de jury als het publiek te entertainen.

De Leuvense jongens van Fourcast (25-36) schrijven en producen al hun nummers zelf. De band krijgt iedereen stil met het nummer Waar Is De Liefde, dat ze schreven naar aanleiding van alle recente aanslagen in de wereld. Ook de 22-jarige Iris uit Hamont krijgt de studio stil. Met Arte Favole brengt ze een spectaculaire tissue act. Twee witte doeken, extreme elegantie en YouTube als coach: dat zijn de wapens die Iris in de strijd gooit om de jury te overtuigen.

Wanneer de 29-jarige Daan uit Borgloon het podium opkomt, gaat het hart van An Lemmens alvast wat sneller slaan. Daan werkt in een hondenasiel en brengt samen met de geadopteerde Poppy een hondenfrisbeeact. “An is een grote dierenvriend. Dan zal ze wel niet op de buzzer drukken zeker?”, hoopt Daan. Stoot hij samen met Poppy door naar de volgende ronde?

21:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: belgium's got talent, vtm, vtm belgium's got talent |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.