Alloo bij de Wegpolitie: aflevering 10 op donderdag 10 november 2016 om 21.50 bij VTM : Showbizzkanaal

09/11/2016

Alloo bij de Wegpolitie: aflevering 10 op donderdag 10 november 2016 om 21.50 bij VTM

Alloo bij de Wegpolitie, vtm, vtm Alloo bij de Wegpolitie, Op donderdag 10 november 2016 is Luk Alloo getuige van de Actie Etoile. In Alloo bij de Wegpolitie volgt hij een 50-tal politie- en douanediensten die een gezamenlijke actie houden tegen de handel van verdovende middelen en drugstoerisme. Tijdens de actie worden wagens vanuit Nederland onderschept en naar een afrit geleid, waar ze door een 20-tal agenten en een drugshond worden onderzocht op het bezit en vervoer van drugs. Drugs wordt in beslag genomen en mensen worden geboeid in de gevangenis gestopt.

Een jong Antwerps koppel wordt langs de kant gezet en moet hun aankoop afgeven en een boete betalen van 75 euro. “We rijden naar Nederland om in onze kleine behoefte te voorzien. Als je softdrugs in België koopt, zit het gevaar er altijd in dat de dealer hard drugs probeert te verkopen. En toch worden we gestigmatiseerd.”

Een man met 100 gram drugs in zijn bezit wordt geboeid afgevoerd. Zijn wagen, die werd gebruikt bij het delict, zal openbaar worden verkocht. Een man met een groene Mercedes probeert tijdens de controle te ontsnappen en wordt even later opgepakt.

Verder in Alloo bij de Wegpolitie moet een Hongaarse truckchauffeur 110 euro boete betalen omdat hij op de pechstrook staat. “Vorig jaar zijn bijna 1,5 miljoen overtredingen vastgesteld en bijna 500.000 van de beboete wagens hadden een buitenlandse nummerplaat”, weet Luk Alloo.

De Vlaamse vrachtwagenchauffeur Rudy haalt een andere vrachtwagen in en dat is verboden op bepaalde tijdstippen van de dag. Hij moet 110 euro betalen. Twee jonge gasten worden betrapt met 7 gram wiet in hun wagen. Ze moeten hun aankoop meteen inleveren. Een moeder rijdt 180 km/uur en moet 180 euro boete betalen.

21:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: alloo bij de wegpolitie, vtm, vtm alloo bij de wegpolitie |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.