Nieuw seizoen Rijker Dan Je Denkt? vanaf dinsdag 15 november 2016 om 20.35 bij VTM : Showbizzkanaal

07/11/2016

Nieuw seizoen Rijker Dan Je Denkt? vanaf dinsdag 15 november 2016 om 20.35 bij VTM

vtm.JPGVanaf dinsdag 15 november 2016 is Rijker Dan Je Denkt? terug met een nieuw seizoen. De voorbije vier seizoenen was het programma gemiddeld goed voor een mooie 24,7% marktaandeel (VVA 18-54) en 728.000 kijkers. Staf Coppens trekt daarom opnieuw naar bijzondere plekken waar mensen hun kartonnen dozen gevuld met allerlei spullen - die mogelijk veel geld waard zijn - kunnen laten schatten door zowel nieuwe als vaste topexperten. Een antiek erfstuk, een vintage vondst op de rommelmarkt of een schilderij dat al jaren stof ligt te vergaren op zolder. Echt alles wordt naar waarde geschat en naast de waardebepaling gaat Staf op zoek naar de verhalen achter elk object.

Nieuwe experten

Dit jaar versterken vier nieuwe experten het uitgebreide team, één voor één toppers in hun vakgebied: David De Brauwer (Vintage & Design), Geert De Weyer (Stripboeken), Tobias Desmet (Antieke beeldhouwkunst) en Niña van den Bosch (Hedendaagse kunst).

Unieke locaties in Gent, Kortrijk, Antwerpen, Gaasbeek en Vilvoorde

In het vijfde seizoen strijkt Rijker Dan Je Denkt? neer op enkele unieke locaties. Zo slaan Staf en z’n team van experten hun kamp op in de Opera van Gent, het splinternieuwe havenhuis van Antwerpen, het romantische kasteel van Gaasbeek, het futuristische glazen gebouw van technologiereus Barco in Kortrijk en bij MEDIALAAN zelf in Vilvoorde. En iedereen die graag wil, krijgt een uitgebreide rondleiding doorheen deze prachtige gebouwen.

BV’s bieden objecten te koop aan ten voordele van Rode Neuzen Dag

De acties voor Rode Neuzen Dag zijn ondertussen volop aan de gang en ook Rijker Dan Je Denkt? draagt dit jaar zijn steentje bij op een originele manier. Zo zullen Herr Seele, Axel Daeseleire, Regi Penxten, Sven De Ridder, Dina Tersago, Maarten Vancoillie, Merho, Thomas Vanderveken en Nicholas Arnst een speciaal object laten schatten door de experten en na de uitzending op dinsdag 29 november online te koop aanbieden op www.2dehands.be ten voordele van jongeren met psychische problemen. Want wie wil er nu geen schilderij van Cowboy Henk of een gelimiteerde stripuitgave van ‘Bij Fanny op schoot’?

Aflevering 1 op dinsdag 15 november 2016 om 20.35

In de eerste aflevering stelt de Opera van Gent zijn deuren open voor Staf en zijn experten. Deze imposante muziektempel in hartje Gent werd gebouwd in de 19e eeuw. Sindsdien is het de uitgelezen plek om nationale en internationale artiesten aan het werk te zien. Jaarlijks komen hier ruim 130.000 mensen over de vloer om te genieten van de beste ballet- en operavoorstellingen, maar vandaag staat de Opera volledig in het teken van Rijker Dan Je Denkt?

Frederic Rozier, expert vintage en design, is enorm enthousiast wanneer hij een oranje glazen vogel te zien krijgt, die mogelijk tot de bekende Vistosi-collectie behoort. Hij kan zij oren nauwelijks geloven als hij te horen krijgt dat de eigenares er slechts één euro voor betaald heeft in de kringloopwinkel. En ook expert keramiek en glaswerk Ariane Massez is danig onder de indruk van twee glazen fruitmanden, die al jaren onaangeroerd in de kast staan. Bij het horen van de geschatte waarde is de eigenares sprakeloos.

Verder passeren er nog tal van andere objecten de revue zoals een schilderij van de bekende Belgische kunstenaar Roger Raveel, een legendarische Selmer-saxofoon, Belltoys, Chinese tekeningen op rijstpapier, een stoommachine en een Pepperbox pistool.

20:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: rijker dan je denkt, vtm, vtm rijker dan je denkt |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.