De Wegpolitie - Aflevering 9 op donderdag 3 november 2016 om 21.45 bij VTM : Showbizzkanaal

03/11/2016

De Wegpolitie - Aflevering 9 op donderdag 3 november 2016 om 21.45 bij VTM

de Wegpolitie, vtm vtm de Wegpolitie, Op de Belgische wegen rijden meer en meer buitenlandse vrachtwagens. Een evolutie die meestal tot een moeilijke communicatie leidt met de Federale Wegpolitie. Op donderdag 3 november 2016 plukken 2 agenten een Roemeense chauffeur van de autosnelweg die na een ruzie uit de truckcabine werd gezet en via de autostrade te voet op weg is naar zijn thuisland Roemenië. De taalbarrière is gigantisch groot. Wat volgt is een intense en uitputtende communicatie met heel wat handgebaar en eenvoudig Engels.

Een Poolse truckchauffeur belt achter het stuur en moet 110 euro cash betalen. Ook hier wordt de Federale Wegpolitie geconfronteerd met een communicatieprobleem. Met handen en voeten leggen de agenten uit wat de man moet doen. Gelukkig vergaat de dialoog met een Nederlandse trucker beter, al moet die meteen 990 euro boete betalen.

Een andere Poolse trucker slaapt zijn roes uit in zijn vrachtwagen op de pechstrook. De politie verplicht hem meteen naar de afrit te rijden. “Hij veinst een defect, maar neemt hier op de pechstrook zijn pauze”, legt de agent uit. Eenmaal van de snelweg af, slaagt de chauffeur er niet in om zijn vrachtwagen te parkeren. “Ongelooflijk. Die man rijdt met een vrachtwagen, maar kan niet parkeren. 110 euro is een te lage boete”, evalueert de agent.

De speciale eenheid van de federale politie, de Cel Patrouille en Toezicht of CPT, haalt een wagen uit het verkeer. Er wordt vastgesteld dat de drie inzittenden drugs op zak hebben die ze in Nederland hebben gekocht. Ze moeten de drugs meteen afgeven, krijgen een proces-verbaal, maar mogen verder rijden.

Een Nederlandse dame rijdt 170 km/u en wordt tegengehouden door een eenheid. “Wij hebben 158 km/u gemeten en dat is 170 euro boete”, reageert de agent. “We gaan ons rijgedrag helemaal aanpassen”, lacht de chauffeur.

Een Roemeense wagen wordt langs de kant gezet omdat de chauffeur links én te snel rijden. De boete bedraagt 165 euro. “We zijn op weg naar het casino in Breda”, geeft de chauffeur mee. “Ik heb de indruk dat de Belgische politie ons tegenhoudt voor onze centen.”

 

09:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de wegpolitie, vtm vtm de wegpolitie |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.