Radio 2 West-Vlaanderen verhuist naar het centrum van Kortrijk : Showbizzkanaal

25/10/2016

Radio 2 West-Vlaanderen verhuist naar het centrum van Kortrijk

De regionale redactie van Radio 2 West-Vlaanderen in Kortrijk gaat verhuizen van de huidige locatie aan de Doorniksesteenweg naar het centrum van de stad. Die beslissing heeft de Raad van bestuur van de VRT vandaag goedgekeurd. Radio 2 is voor vier van haar vijf regionale redacties op zoek naar nieuwe locaties die meer zichtbaar zijn voor het publiek, efficiënter zijn in beheer en budget, en die er zich toe lenen om samenwerkingen met partners aan te gaan. Voor Radio 2 West-Vlaanderen diende het voorstel van de stad Kortrijk zich als beste aan: een nieuw onderdeel in het vroegere Conservatoriumgebouw waar ook muziekcentrum Track en concertzaal De Kreun zich bevinden. Radio 2 gaat nu het plan voor de verhuizing van de redactie uitwerken, meer details worden later bekend gemaakt.

Jan Knudde, netmanager Radio 2: “Radio 2 wil meer dan ooit zichtbaar zijn in heel West-Vlaanderen, dicht bij de mensen. Dankzij moderne middelen zullen de Radio 2-reporters zeer mobiel zijn, aanwezig van De Panne tot Knokke, van Brugge over Roeselare tot Menen. Het blijft tegelijkertijd belangrijk om te vertrekken vanuit een goed uitgeruste redactie. Daarvoor zoeken we in elke regio een zeer zichtbare locatie. Voor de redactie van Radio 2 West-Vlaanderen hebben wij die gevonden in het centrum van Kortrijk, vlakbij het station. In het vroegere Conservatoriumgebouw vinden wij bovendien partners met wie wij vlot kunnen samen werken.”

Vincent Van Quickenborne, burgemeester stad Kortrijk: “De stadscoalitie is tevreden met deze beslissing. Radio 2 en de stad Kortrijk hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis. Ook de toekomst is nu verzekerd want we bouwen het oude conservatorium om tot één nieuwe site met daarin een muziekaanbod voor alle generaties. Deze centrale plaats in de stad brengt muzikanten, muziekliefhebbers, studenten en andere creatieve geesten samen. Het was daar dat recent de fusie tussen het Festival van Vlaanderen Kortrijk en De Kreun tot één nieuwe genre-overschrijdende muziekorganisatie ‘Wilde Westen’ werd beklonken. Al deze elementen tezamen versterken de ambitie van Kortrijk om dé muziekstad van West-Vlaanderen te worden.”

09:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: radio 2 west-vlaanderen, radio 2 |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.