Jan Mulder geeft aftrap nieuw seizoen Alleen Elvis : Showbizzkanaal

19/10/2016

Jan Mulder geeft aftrap nieuw seizoen Alleen Elvis

canvas.JPGZaterdag 22 oktober om 22.20 u. op Canvas en canvas.be

Dit najaar presenteert Canvas een nieuwe reeks van Alleen Elvis blijft bestaan. De formule staat als een huis en blijft dus ongewijzigd. Negen weken lang nodigt Thomas Vanderveken een gepassioneerde en inspirerende gast uit voor een goed gesprek van anderhalf uur. Aan de hand van zelfgekozen beeldfragmenten praten de gasten over hun leven en werk. Het zijn stuk voor stuk markante figuren in hun vakgebied.

De spits wordt afgebeten door Jan Mulder, voetbalkenner en taalvirtuoos. Zaterdag 22 oktober om 22.20 u. op Canvas en canvas.be.

Jan Mulder
“Die zeven jaar bij Anderlecht zijn de mooiste van mijn leven. En dat geluk zit 50 jaar na datum nog steeds in me.”

In de eerste aflevering van de nieuwe reeks ontvangt Thomas Vanderveken Jan Mulder (°1945). Ooit was hij topspits bij Anderlecht en Ajax, vandaag is hij Vlaanderens populairste Nederlander en niet meer weg te denken bij de matchen van de Rode Duivels.

Een knieblessure maakte indertijd een abrupt einde aan zijn voetbalcarrière, maar Mulder bleek een man van vele talenten. Hij ontpopte zich tot woordkunstenaar, schrijft columns en brengt talkshows op smaak met welgemikte Muldereske tussenkomsten. Die zeven jaar als profvoetballer beschouwt hij nog altijd als een niet te evenaren hoogtepunt. Toch gaat hij niet kniezend door het leven, hij danst erdoor. In alles wat hij doet – schrijven, schilderen, becommentariëren -  spat de levenslust ervan af.

Jan Mulder relativeert zijn eigen sterrenstatus, maar herkent zich toch ook in het hoofdpersonage van The Great Buck Howard. Daarin speelt John Malkovich een illusionist die ooit vaste gast was in een talkshow. Het is meteen een van de fragmenten die Mulder meebrengt naar Alleen Elvis.

09:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jan mulder, alleen elvis |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.