Yvette Ravell zingt Will Ferdy : Showbizzkanaal

17/10/2016

Yvette Ravell zingt Will Ferdy

yvette_ravell.JPGVoor zijn 89ste verjaardag vroeg Will Ferdy aan Yvette Ravell om op z'n verjaardagsfeest een paar nummers te komen zingen. Yvette ging daar natuurlijk graag op in maar als verrassing voor Will besloot ze om nummers van Will zelf te zingen ipv nummers uit haar eigen repertoire. Will was zo ontroerd hierdoor dat die dag het idee ontstaan is om een volledig album op te nemen, 'Yvette Ravell zingt Will Ferdy', als eerbetoon aan een man met een zeer mooie, lange maar soms ook moeilijke carrière.

We zijn vandaag iets meer dan 6 maanden later en de CD is inmiddels een feit! Sinds vorige week is 'Yvette Ravell zingt Will Ferdy' voor het grote publiek te koop, recent werd ook een eerste single uit het album gereleased, 'Kom Dans Met Mij'.

"Het was voor mij niet simpel om één nummer als single aan te duiden", aldus Yvette. "Het zijn immers stuk voor stuk pareltjes geworden, moderne bewerkingen van klassiekers in eigentijdse arrangementen maar met andere tempo's en bovendien prachtig ingespeeld door live-muzikanten. Mijn keuze is uiteindelijk toch gevallen op 'Kom Dans Met Mij', deels omdat de tekst zo mooi is, echt uit het leven gegrepen, dit laat niemand onberoerd. Door het tempo te veranderen heeft het nummer niets ingeboet aan sfeer maar is het wel up to date geworden. Ik ben zo blij met dit album en blij dat Will zelf er zo enthousiast over is".

Op haar album 'Yvette Ravell zingt Will Ferdy' stak Yvette maar liefst 17 Will Ferdy nummers in een nieuw en eigentijds jasje. Klassiekers als 'Het Schrijverken', 'Christine', 'Belijdenis' of 'Mijn Concerto Voor Jou' passeren uiteraard allemaal de revue... maar ook minder bekend werd van Will komt aan bod. Leuk weetje: Het geschilderde zelfportret op de cover van het album werd trouwens gemaakt door Yvette zelf.

'Yvette Ravell zingt Will Ferdy' is nu te koop in de betere platenhandel en is ook digitaal beschikbaar via o.a. iTunes, Spotify, Apple Music en Deezer.

 

18:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: yvette ravell, will ferdy, vlaamse sterren |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.