National Geographic verkent onze toekomst op Mars : Showbizzkanaal

17/10/2016

National Geographic verkent onze toekomst op Mars

mars.JPGIn 2030 zullen er mensen aankomen op Mars, heeft de Amerikaanse president Barack Obama afgelopen week aangekondigd. Ruimtevaartorganisaties als NASA en ESA/ESTEC bereiden bemande Mars-missies voor en ook commerciële bedrijven geloven erin. Reden voor National Geographic om in de maand november stil te staan bij onze toekomst op Mars, met onder meer de première van een documentairereeks, een coververhaal in het tijdschrift en een groot Mars-boek.

Landing ExoMars
De aftrap van de National Geographic Mars-maand, op woensdag 19 oktober, valt samen met de landing van de ESA-missie ExoMars op de Rode Planeet. National Geographic zendt de landing van de module Schiaparelli rechtstreeks uit, met eigen verslaggeving vanuit het ESA-vluchtcentrum in Darmstadt. In de studio praat presentator Eddy Zoëy met experts, onder wie planeetdeskundige Sebastiaan de Vet. De uitzending 'Landing on Mars LIVE' begint om 16:00 uur. Ook worden er verschillende documentaires over Mars uitgezonden.

Coververhaal
Een week later ligt het novembernummer van het tijdschrift National Geographic in de winkel. “Wanneer gaan we?”, heet het coververhaal, waarin wordt ingegaan op de mogelijkheden en onmogelijkheden van reizen naar Mars. Het tijdschrift bevat een grote poster van Mars, die laat zien wat er allemaal komt kijken bij kolonisatie van de planeet.

Nieuwe serie MARS
Op 13 november zenden National Geographic en FOX de eerste aflevering uit van de zes delen tellende miniserie MARS. Aan de serie, verteld vanuit het perspectief van fictieve Marspioniers die zich in 2033 op de planeet hebben gevestigd, werken tal van topwetenschappers mee. De geïnterviewden zijn onder meer ondernemer en Space-X-eigenaar Elon Musk, auteur van het boek Packing for Mars Stephen Petranek en manager van de Mars-missie in 2020 Jennifer Trosper. MARS is elke zondag te zien om 22:00 uur op National Geographic Channel.

Vanaf 28 oktober is ook het boek Mars. Onze toekomst op de Rode Planeet verkrijgbaar. Het boek, uitgegeven door National Geographic en Fontaine, is een spectaculaire visuele reis waarin de lezer dé bestemming van de toekomst ontdekt.

Uitzending
‘Landing on Mars LIVE’: woensdag 19 oktober om 16:00 uur
‘MARS’: zondag 13 november om 22u00

19:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: national geographic, mars |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.