25-jarige wereldmusical ‘Miss Saigon’ komt eindelijk naar Kinepolis België : Showbizzkanaal

14/10/2016

25-jarige wereldmusical ‘Miss Saigon’ komt eindelijk naar Kinepolis België

kinepolis.JPG‘Miss Saigon’, de befaamde musical van Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil, met teksten van Richard Maltby Jr., is gebaseerd op de opera Madama Butterfly van Puccini. Speciaal voor het 25-jarig jubileum van ‘Miss Saigon’ werd dit jaar door BBC een jubileumshow uitgezonden. Hieraan werkten onder anderen Lea Salonga, Jonathan Pryce en Simon Bowman mee uit de originele cast. “Om de speciale verjaardag van een van de meest bekende musicals ooit niet zomaar aan ons te laten voorbijgaan, willen we Belgische musicalliefhebbers nu de unieke kans geven om een registratie van ‘Miss Saigon’ op groot scherm te beleven. Alsof je het allemaal vanop de eerste rij meemaakt,” vertelt Frederique Naeyaert, Product Manager bij Kinepolis. “Britse pers omschrijft de veelgeprezen productie als ‘de meest spannende, sensationele en aangrijpende musical met prachtige optredens’ en ‘de grootste musical aller tijden’," aldus Naeyaert.

‘Miss Saigon’ vertelt het epische liefdesverhaal van een Amerikaanse militair (Chris) die in tijd van oorlog verliefd wordt op de Vietnamese prostituee Kim. Tijdens de evacuatie uit Vietnam verliezen ze elkaar uit het oog. Jaren later, als Chris getrouwd is met een Amerikaanse vrouw (Ellen), staat hij opnieuw oog in oog met Kim en hun zoon in Bangkok.

De registratie van de musical ‘Miss Saigon’ op groot scherm gaat om 19u45 eenmalig door op donderdag 20 oktober in Vlaanderen (in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Oostende), in Wallonië (in Kinepolis Imagibraine en Liège) en in Kinepolis Brussel met zowel Nederlandstalige als Franstalige ondertitels. Een ticket kost €17,00 of €16,00 (met de Kinepolis Student Card of met groepen vanaf 10 personen) en is te verkrijgen via de Kinepolis website.

 

11:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: kinepolis belgië, miss saigon |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.