Op de groei 3: Samen koken zorgt voor lekkerbekken : Showbizzkanaal

10/10/2016

Op de groei 3: Samen koken zorgt voor lekkerbekken

bok_sofie_dumont.JPG"Je kinderen vers en gevarieerd laten eten vind ik ontzettend belangrijk. Als mama-chef wil ik graag het goede voorbeeld geven. Sinds de geboorte van Grace gebruik ik nog meer groenten en fruit in de keuken. Ik varieer met verschillende granen en zaden en probeer suiker zo veel mogelijk te vermijden.

Alles wat met voeding te maken heeft, is een complex verhaal. Zelfs wetenschappelijke studies spreken elkaar vaak tegen. Wat mag je nu wel eten? Wat eet je beter niet? Zelfs voor een chef is het moeilijk om door het bos de bomen te blijven zien, en dan heb ik het niet over de recepten, maar over de juiste keuzes maken."
Zelf vers koken is de beste manier om je kinderen een gezonde start in het leven te geven. Sofie Dumont, chef én mama van Grace, geeft het goede voorbeeld om je kroost gevarieerd te laten eten. Met een dochter van vier ondervindt ze aan den lijve wat kinderen het liefst en het minst graag eten of in hun brooddoos vinden. Door samen verse en duurzame ingrediënten te kopen, leer je je kinderen spelenderwijs om gezonde keuzes te maken. En als ze daarna samen met jou koken, zullen ze ook meer proeven (en eten). Pure, plezante qualitytime, dus.

"In mijn derde Op de groei-boek heb ik recepten verzameld voor lekkere, voedzame, gevarieerde en makkelijke gerechten, die je in een mum van tijd op tafel tovert. Ideaal voor wie niet elke dag inspiratie heeft of al te lang in de keuken wil staan maar toch evenwichtige maaltijden wil bereiden. Als ouder is het belangrijk om je kind veel groenten en fruit te laten eten. Ze verplicht een bord laten leeg eten heeft geen zin, maar telkens opnieuw laten proeven is een must. En wie weet lusten ze het na de tiende keer wel! "

Op de groei 3 verzamelt lekkere, voedzame en gevarieerde gerechten die je samen met je kinderen in een mum van tijd op tafel tovert. Samen koken zorgt voor lekkerbekken!

Ik hoor wel vaker dat mensen kiezen voor kant-en-klare maaltijden om daarna meer quality time met hun kroost te hebben. Ik laat die quality time met Grace beginnen door samen met haar te koken. Samen koken is lekker en leuk. Onderdruk de neiging om je kind de keuken uit te sturen omdat het dan sneller vooruitgaat. Als je kinderen samen met jou in de keuken staan, leren ze zeer snel de verschillende groenten, fruitsoorten, vlees, vis en zaden kennen. Dat samen koken kan al van op zeer jonge leeftijd. Bij ieder recept in dit boek geef ik aan waarmee (jonge) kinderen kunnen helpen.

Dit boek is het derde en laatste deel in de Op de groei-reeks, een serie boeken die Sofie Dumont maakte vanuit haar eigen ervaring als jonge mama, onderbouwd met de kennis die ze heeft als chef. Het eerste boek, Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik, staat vol inspirerende gerechten voor tijdens de zwangerschap en de eerste negen maanden van de pasgeboren baby. In Op de groei 2: Samen eten is lekker en leuk geeft Sofie Dumont tal van tips en ideeën voor aangename eetmomenten met opgroeiende peuters. Het boek biedt tal van vernieuwende recepten die de smaakzin van de peuter ontwikkelen en bovenal snel klaar zijn.

Op de groei 3: Samen koken zorgt voor lekkerbekken
Manteau
208 blz. / € 22.50
Verschijnt op 18 oktober 2016

18:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: op de groei 3, sofie dumont |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.