Een symfonische hommage aan Prince en Michael Jackson : Showbizzkanaal

06/10/2016

Een symfonische hommage aan Prince en Michael Jackson

capitole.JPGMichael Jackson… Prince… Ze ontvielen ons veel te vroeg, maar lieten ons een indrukwekkende muzikale erfenis na.

De enorme invloed van Michael Jackson op de populaire muziek en cultuur is onmiskenbaar en nog altijd voelbaar. Ook de muziek van Prince is monumentaal en tijdloos. De hits van beide artiesten lenen zich uitermate voor symfonische arrangementen. Daarom pakt het orkest European Philharmonia, onder leiding van dirigent Walter Proost, uit met het crossoverproject ‘Pop Legends in Symphony’.

European Philharmonia werd in 2013 in het leven geroepen. "Ons doel bestaat erin klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen", aldus dirigent Walter Proost. Proost is een graag geziene dirigent. Hij en zijn musici werkten reeds samen met vermaarde solisten als Boris Belkin, Yossif Ivanov, José van Dam, Marco Bakker, Eliane Rodrigues en Barbara Hendricks. Vorig seizoen had hij de eer om enkele concerten van de beroemde tenor Plácido Domingo te dirigeren. De voorbije jaren heeft European Philharmonia het voortouw genomen als orkest van grote arenaconcerten zoals 'Gladiator' en ging het ensemble ook op tournee met niemand minder dan Hans Zimmer.

Tijdens de twee shows ‘Prince in Symphony’, op 18 november in Capitole Gent, en ‘Michael Jackson in Symphony’, op 10 februari in Capitole Gent, hoor je de grootste successen van beide popiconen in spectaculaire klassieke orkestraties van de hand van Roberto Molinelli. De bekende arrangeur werkte eerder al samen met grote namen als Luciano Pavarotti en Andrea Bocelli. Om het symfonieorkest extra kracht bij te zetten, leidt niemand minder dan topgitarist Eric Melaerts de elektrische sectie van het orkest.

Tijdens de concerten kan je genieten van popklassiekers als ‘Controversy’, ‘Purple Rain’, ‘When Doves Cry’ en ook van ‘Billie Jean’, ‘Beat It’ en ‘Thriller’, in uitvoeringen door groot koor en orkest.

Tickets via www.capitolegent.be of 070 69 11 11 (max. € 0,30/min.)

13:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: michael jackson, prince |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.