De A59 is een van de gevaarlijkste wegen van Nederland : Showbizzkanaal

06/10/2016

De A59 is een van de gevaarlijkste wegen van Nederland

sb6.JPGPresentator André van der Toorn is terug met het tweede seizoen van De gevaarlijkste wegen van Nederland. Hij belicht de meest onveilige verkeerslocaties van ons land, waar dagelijks mensen ternauwernood aan de dood ontsnappen. Ook onderzoekt hij waarom de wegen zo onveilig zijn en probeert hij oplossingen te vinden. Het tweede seizoen van De gevaarlijkste wegen van Nederland is vanaf dinsdag 11 oktober om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Voor het eerst sinds jaren vallen er weer meer doden en zwaargewonden in het Nederlandse verkeer. In de eerste aflevering van De gevaarlijkste wegen van Nederland wordt de A59 belicht. Dit is de enige Nederlandse snelweg waar verkeerslichten staan en mede hierdoor is het een levensgevaarlijke weg. In 2010 vindt er bij knooppunt Hooipolder een dramatisch ongeluk plaats. Vlak voor het knooppunt, waar de verkeerslichten staan, ziet een vrachtwagenchauffeur de file te laat. De vrachtwagen ramt de personenauto voor hem en botst tegen een andere vrachtwagen op. De inzittenden van de personenauto overleven het ongeluk niet, op één meisje na.

Met behulp van videomateriaal, dashcams en verhalen van omwonenden en nabestaanden laat André van der Toorn Nederland zien hoe onveilig de gevaarlijkste wegen daadwerkelijk zijn. “Ik heb een erg emotioneel gesprek met de moeder van één van de slachtoffers van het dramatische ongeluk op de A59. Op zo’n moment realiseer je je dat een ongeluk in een klein hoekje zit en je altijd alert moet zijn. In het nieuwe seizoen zijn weer veel emotionele gesprekken, verbazingwekkende beelden en krankzinnige verkeerssituaties te zien”, aldus André.

De gevaarlijkste wegen van Nederland
Het tweede seizoen van De gevaarlijkste wegen van Nederland vanaf dinsdag 11 oktober om 20.30 uur bij SBS6.

10:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: a59, nederland |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.