Alloo bij de Wegpolitie: aflevering 5 op donderdag 6 oktober 2016 om 21.15 bij VTM : Showbizzkanaal

06/10/2016

Alloo bij de Wegpolitie: aflevering 5 op donderdag 6 oktober 2016 om 21.15 bij VTM

vtm.JPGOp donderdag 6 oktober 2016 wordt in Alloo bij de Wegpolitie duidelijk dat niet enkel bellen, sms’en of Facebooken achter het stuur wordt beboet. Een man checkt zijn smartphone om te zien hoe laat het is en moet meteen 110 euro ophoesten. “Ik heb een carkit en keek gewoon naar mijn toestel”, is zijn uitleg. “Een gsm mag simpelweg niet in de hand gehouden worden”, luidt het tegenwoord van agent Dimitri. “Niet om te kijken hoe laat het is, niet als navigatie, niet om Facebook te raadplegen. Dat is één van de prioriteiten van het Nationaal Veiligheidsplan over heel België. Een gsm wordt niet meer getolereerd in het verkeer.”

Op weg naar een ongeval op de Antwerpse ring tonen agenten Dimitri en Griet hoe moeilijk het is om ter plaatse te geraken. “De chauffeurs blijven links rijden, ook al is er rechts plaats”, klinkt het. “Onbegrijpelijk dat er niet meer in de spiegel wordt gekeken. We blijven rustig Luk, maar dat is omdat jij erbij bent.”

Bij een ongeval komt een auto dwars over de autosnelweg te staan. “Ik dacht dat die truck mij ondersteboven zou rijden en dat het met mij gedaan was”, vertelt de automobilist. “Ik ben heel boos op die vrachtwagenchauffeur. Die mannen kijken naar niks en rijden gewoon. Mensenlevens interesseren hen niet.” De truckchauffeur is een heel andere mening toegedaan. Gelukkig kan de politie de beelden van de camera’s die alles op de autosnelwegen volgen, opvragen bij het Vlaams verkeerscentrum.

 

Verder in Alloo bij de Wegpolitie wordt een motorrijder die 197 km/u rijdt uit het verkeer gehaald door een anonieme politiewagen. De motorrijder moet meteen zijn rijbewijs afgeven. Een Duitse chauffeur doet een dutje op de pechstrook, maar wordt gewekt door agenten Philip en Luc. De chauffeur wordt boos en begrijpt niet dat de politie ingrijpt. “Ik wil die 110 euro niet betalen. Moet ik vermoeid blijven rijden en een ongeval veroorzaken?” Ook een man met een aanhangwagen wordt uit het verkeer geplukt. Zijn materiaal is niet reglementair vastgehecht.

Op de E19 onderschept de Cel Patrouille en Toezicht van de Federale Wegpolitie een verdachte wagen. Zodra het raam open gaat, komt een walm van wiet af op de anonieme agenten. Eén van de twee inzittenden wordt gezocht in België. Hij wordt meteen in de boeien geslagen en opgepakt.

 

11:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: alloo bij de wegpolitie, vtm, vtm alloo bij de wegpolitie |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.