Thrillerreeks Jack Irish vanaf 20/10 bij SundanceTV : Showbizzkanaal

05/10/2016

Thrillerreeks Jack Irish vanaf 20/10 bij SundanceTV

SundanceTV, Jack Irish, SundanceTV heeft een nieuwe klepper op het programma: op donderdagavond 20 oktober om 21 uur gaat Jack Irish in exclusieve première, een topdrama/thriller met in de hoofdrol Emmy® Award-winner Guy Pearce. Jack Irish start met een ongrijpbaar en dodelijk geheim in de voorsteden van Melbourne en neemt de kijker mee op een meeslepend avontuur naar de catacomben van de macht in Manilla.

In de zesdelige dramareeks schittert de internationale ster Guy Pearce (Prometheus, "Mildred Pierce", The King’s Speech, Priscilla, Queen of the Desert) in de titelrol als een man die verwoed probeert zijn leven weer op de sporen te krijgen. Het leven van Jack Irish, een voormalig strafpleiter is geïmplodeerd en hij scharrelt noodgedwongen bij als privédetective, invorderaar, aspirant-meubelmaker en soms minnaar. Hij is expert in het opsporen van wie niet gevonden wil worden, levend of dood. Hij probeert zijn vrienden te helpen en daarbij zijn verleden te vergeten. Tot zijn verleden hem inhaalt …

Jacks wereldje speelt zich af rond de renbaan, de lokale pub en het houtbewerkingsatelier waar hij zichzelf heeft bekwaamd tot een meester-vakman. Maar zijn speurwerk, vaak kleine jobs die altijd weer lijken te moeten escaleren tot veel complexere, gevaarlijke kwesties, zet Jack op een nieuw spoor waar hij zich halsstarrig in vastbijt. Van corrupte politieagenten tot ondergrondse misdadigers, van politieke en religieuze leiders tot onderzoeksjournalisten, plots lijkt iedereen iets te willen van Jack Irish. Deze thriller met Bijbelse proporties, op basis van de gevierde romans van Peter Temple (winnaar van de Crime Writers' Association Gold Dagger in 2007), speelt zowel Oost en West als kruis en halvemaan tegen elkaar uit, en uiteindelijk ook leven en dood…

Voor critici in de hele wereld is "Jack Irish" een voltreffer. In de VS looft The Wall Street Journal de "buitengewone sfeerschepping en het stevige acteerwerk" van het drama; The Australian heeft het over "filmwerk op het niveau van het klassieke Hollywood"; The Guardian (VK) stelt dat de hoofdrol wordt gespeeld met een "ingehouden, sombere charme".

 

"Jack Irish" werd geproducet door Ian Collie en Andrew Knight, en geschreven door Andrew Knight, Matt Cameron en Andrew Anastasios. Het drama is een productie van Essential Media & Entertainment in associatie met ABC TV, Screen Australia en Film Victoria. De distributie is in handen van DCD Media.

 

09:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sundancetv, jack irish |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.