Documentaire ‘Oasis: Supersonic’ in Kinepolis : Showbizzkanaal

05/10/2016

Documentaire ‘Oasis: Supersonic’ in Kinepolis

kinepilis.JPGHet is geen geheim dat de Oasis-broers Liam en Noel Gallagher al jaren op vijandige voet met elkaar leven. De rockgroep uit Manchester splitte in 2009 na een hevige ruzie. Toch blijft de band een van de meest iconische groepen uit de Britse muziekgeschiedenis. Kinepolis zendt daarom op 18 oktober eenmalig de documentaire ‘Oasis: Supersonic’ (naar de titel van de eerste single, Supersonic) uit. De gloednieuwe documentaire vertelt het verhaal van de opkomst, de glorietijd en de ondergang van de grappige broers uit Manchester aan de hand van zeldzaam en nooit eerder vertoond beeldmateriaal. De kijker wordt hierbij zelfs getrakteerd op exclusieve interviews met Liam en Noel Gallagher.

‘Oasis: Supersonic’ werd geproduceerd door James Gay-Rees (Amy, Senna), Simon Halfon en Fiona Neilson. Mat Whitecross (The Road to Guantanamo, Sex and Drugs and Rock and Roll) regisseerde de prent. Toen de filmmakers Liam voor het eerst benaderden voor deze documentaire, was hij sceptisch: "Niemand heeft mij ooit gefilmd,” zei Liam. Maar later bleek dat de bandleden vaak niet beseften dat ze gefilmd werden. "Op sommige momenten waren ze zo high dat ze niet doorhadden dat mensen hen filmden," vertelt Whitecross. "Maar er was wel degelijk heel wat beeldmateriaal voor handen. Beeldmateriaal dat zelfs de broers nog nooit eerder gezien hadden," aldus Whitecross.

‘Oasis: Supersonic’ zal eenmalig doorgaan op dinsdag 18 oktober om 19u45 in Vlaanderen (in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Oostende), in Wallonië (in Kinepolis Imagibraine en Liège) en in Kinepolis Brussel. Een ticket kost €13,50 (€11,50 met de Kinepolis Student Card) en is te verkrijgen via de Kinepolis website.

 

10:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: oasis: supersonic, kinepolis |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.