The Terror binnenkort op AMC, binnenkort in productie : Showbizzkanaal

04/10/2016

The Terror binnenkort op AMC, binnenkort in productie

amc.JPGAMC heeft de dramaserie “The Terror” aangekocht. Het betreft een bewerking van de gelijknamige bestseller van Dan Simmons. De productie start deze winter in Boedapest. De serie, met 10 afleveringen van elk een uur, gaat in 2017 exclusief in première op AMC. In alle landen over de hele wereld waar AMC actief is (dus ook in Vlaanderen) gaat de serie simultaan op de buis.

“The Terror” speelt zich af in 1847: een expeditie van de Royal Navy is op zoek naar een noordwestelijke doorgang in het Poolgebied en wordt aangevallen door een mysterieus roofdier dat de schepen en hun bemanning achtervolgt in een bloedstollend en uitzichtloos spelletje van kat en muis.

Afgelopen maand werd door wetenschappers de HMS Terror in bijzonder goede staat teruggevonden vlak bij de Canadese Victoria Strait. Een goed voorteken voor de productie?

Jared Harris (Mad Men, Fringe) werd gecast voor de hoofdrol. Harris speelt Francis Crozier, onderbevelhebber van de expeditie en kapitein van het schip "the Terror". Bijrollen zijn weggelegd voor Ciaran Hinds (Frozen) als Sir John Franklin; Paul Ready (Utopia) als Henry Goodsir; Adam Nagaitis (Suffragette) als Cornelius Hickey, stuk voor stuk leden van de bemanning op de schepen. Verder werd Romola Garai (Suffragette) gecast als Sophia Craycroft, Sir John Franklin’s nichtje die de belangstelling geniet van een expeditielid. Tot slot is er nog Tobias Menzies (Outlander) als James Fitzjames, een lid van de Royal Navy.

De productie van deze dramareeks is in handen van Scott Free, Emjag Productions en Entertainment 360,in samenwerking met AMC Studios.

David Kaiganich (True Story, A Bigger Splash) en Soo Hugh (The Whispers, The Killing) treden op als executive producers, schrijvers en uitvoerend producent van de reeks. Andere grote namen uit de sector die als executive producer betrokken zijn bij “The Terror”, zijn Ridley Scott (“The Good Wife”, “The Man in the High Castle”), David W. Zucker (“The Good Wife”, “The Man in the High Castle”), Alexandra Milchan (“The Wolf of Wall Street”) en Guymon Casady (“Game of Thrones”, “Steve Jobs”).

 

11:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: the terror, amc |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.