Alloo Bij Jan Mulder, dinsdag 4 oktober 2016 om 21.45 bij VTM : Showbizzkanaal

04/10/2016

Alloo Bij Jan Mulder, dinsdag 4 oktober 2016 om 21.45 bij VTM

Alloo Bij Jan Mulder, vtm, vtm Alloo Bij Jan Mulder, jan mulder, Jan Mulder blijft verslingerd aan Brussel en aan zijn oude club Anderlecht. Al is het soms een moeilijke relatie tussen die twee. Als Luk Alloo als verrassing voor hem de oude MG regelt waarmee hij in de jaren ’60 door Brussel reed, gaan de twee samen naar Anderlecht. Maar als Jan de parking van het voetbalstadion oprijdt, is zijn verontwaardiging groot. Het lijkt alsof de gebouwen en de poort sinds zijn hoogdagen bij de club in de jaren ’60 niet meer zijn geschilderd. “Is het een wonder dat die verdediging zo lek is als een zeef? Ik ben desnoods bereid om zelf met een verfpot te komen. Dit vind ik niet bij mijn club horen.”

 

Geen Nederlander die zo in de armen wordt gesloten door de Vlamingen als Jan Mulder. Een goede reden voor Luk Alloo om hem op de voet te volgen en zijn hartslag te analyseren, want de gewezen voetballer blijft op zijn 71ste hard gaan als televisieanalist en columnist. "Ik huiver van het woord pensioengerechtigde leeftijd", zegt hij zelf.

Jan Mulder heeft zich de laatste jaren bewust teruggetrokken in zijn geboorteprovincie Groningen. Weg uit de grootstad, midden in het groen. Daar woont Jan innig samen met zijn grote liefde Johanna. Alloo komt te vroeg aan en treft een zichzelf scherende Jan aan in zijn badkamer. “Elke morgen denk ik aan oud-voetballer Paul Van Himst omdat die zich razendsnel schoor! En kijk eens waar ik op sta: op matjes van voetbalclub Anderlech”, zegt Jan fier. Mulder speelde tussen 1965 en 1972 voor Anderlecht, dat is ondertussen 44 jaar geleden, maar die periode laat de gewezen speler dus ook thuis duidelijk niet los.

 

Samen met Luk Alloo doorkruist Jan Mulder zijn geboortestreek. In Winschoten wijst Jan de drie huizen aan waar hij als kind woonde. Het veld waar hij leerde voetballen, bestaat niet meer maar is ingepalmd door betonnen huizen. “Ik wist al snel dat ik hier weg moest, ik wilde voor een groot publiek spelen, voor een grote massa.”

Jan is ook een begenadigde tuinman die zelf instond voor de architectuur van zijn tuin. “Er was ooit een meisje die tegen mij zei ‘Jan je hebt smalle schoudertjes’, en dààrom ben ik beginnen tuinieren natuurlijk. Ik erger mij gek aan de kleine sprieten die bovenop de top van mijn struik staan.”

 

11:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: alloo bij jan mulder, vtm, vtm alloo bij jan mulder, jan mulder |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.