Cordon @ Aflevering 5 op maandag 3 oktober 2016 om 21.40 bij VTM : Showbizzkanaal

01/10/2016

Cordon @ Aflevering 5 op maandag 3 oktober 2016 om 21.40 bij VTM

Cordon, vtm, vtm Cordon, Sluipschutters, zware machinegeweren, kogels die om de oren vliegen en ontploffingen. Maandag zit er in Cordon een naar Vlaamse normen ongeziene actiesequens. Een kwartier lang daveren de Antwerpse Scheldekaaien op hun grondvesten als een geplande eerste evacuatie van het transitkamp uitmondt in een lange, chaotische schietpartij tussen de politie en ontevreden burgers die het cordon niet uit mogen. De scène eindigt met een bloedbad.

Dagenlang is aan de actiescène gefilmd op drie verschillend locaties: de kaaien zelf, het transitkamp van containers (dat voor de opnamen in de haven stond) en de Antwerpse Pacificatiestraat waar de torenhoge containermuur staat die de besmette wijk afsluit. Sommige takes moesten dan ook nog in het grootste geheim verlopen omdat er in de schietpartij ook vaste personages sterven, en de productie geen spoilers wou.

 

In aflevering 5 zit ook een glansrol voor Nabil Mallat als militair Idriss, de ex-blauwhelm die in de voorbije afleveringen het verval en de onveiligheid in het cordon ziet toenemen, maar zijn moeder beloofd had om niet naar de wapens te grijpen. Wanneer Idriss echter te weten komt dat een crimineel Jana (Liesa Van der Aa) na een eerste verkrachtingspoging opnieuw lastig valt, kan hij niet anders dan haar beschermen.

Op enkele jaren tijd groeide Mallat uit van floor manager in een kledingzaak, tot een bejubeld acteur die per toeval in diezelfde winkel werd ontdekt. Sinds zijn hoofdrol in Image, de eerste langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah waarin Mallat een bendeleider vertolkte, noemen recensenten hem “de nieuwe Matthias Schoenaerts”. Eerder speelde hij ook al in Sonar, en aan de zijde van Manou Kersting - waar hij het in Cordon mee aan de stok krijgt - in de kortfilm Broeders.

 

10:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: cordon, vtm, vtm cordon |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.