Alloo Bij Sergio Herman, dinsdag 27 september 2016 bij VTM om 21.45 bij VTM : Showbizzkanaal

27/09/2016

Alloo Bij Sergio Herman, dinsdag 27 september 2016 bij VTM om 21.45 bij VTM

Alloo Bij Sergio Herman, vtm, vtm Alloo Bij Sergio Herman, Als Luk Alloo Sergio vraagt om zichzelf in drie woorden te omschrijven antwoordt hij: “Dwangmatig zoeken naar perfectie, mensen verzorgen en gelukkig”. De Zeeuwse topchef wordt in Alloo bij Sergio Herman geportretteerd als een professioneel bezeten man, maar ook als een man met humor, een pak guilty pleasures en emotionele reflectie.

Luk Alloo volgde de masterchef tijdens enkele verschroeiend drukke dagen. Sergio Herman runt met The Jane en Pure C twee topzaken, maar de laatste weken is hij ook druk in de weer met de opstart van zijn allereerste servieslijn, de uitgave van een nieuw boek en de bouw van zijn jongensdroom: een hip havenrestaurant in Cadzand.

 

En dan zijn er ook zijn luxe frietzaken. Luk en Sergio trekken naar Den Haag waar hij zijn eerste Frites Atelier geopend heeft. Er komen er nog in Utrecht, Amsterdam en Antwerpen. Het is een culinair zijsprongetje van de meester en af en toe rijdt hij zelf naar Den Haag om de kwaliteit van de frieten te controleren. “Ik heb jaren aan die specifieke aardappel gewerkt. Ik heb er nachten van wakker gelegen.” Sergio Herman geeft bewust zijn naam niet aan de nieuwe friethuizen. “Dat vind ik flauwekul, de frieten zijn van iedereen, niet van mij.”

De wagen van Sergio ontpopt zich als een mobiel kantoor. De kok rijdt van hot naar her en praat over zijn guilty pleasures: “Ik doe 50.000 km per jaar en langs de snelweg koop ik al eens drop, een saucijzenbroodje of een broodje uit de muur. Daar kan ik echt van genieten en dan sta ik gewoon tussen de zware truckers. Het geeft mij een kick om hun gesprekken te horen.”

 

De topchef vindt van zichzelf dat hij door zijn intense job wat vervreemd is van de wereld. “Als je al 27 jaar in de keuken staat, hou je jezelf spontaan op de achtergrond. Ik was en ben nog steeds introvert. Maar als het moet, dan kom ik onder de mensen. Ik baal er soms van dat ik publiek bezit ben, maar die selfies neem ik er bij. Gelukkig heb ik elke zondag het 'Sergio Herman-syndroom', dan blijf ik thuis, please ik niemand en wil ik echt niemand zien, samen met de kinderen, de krant lezen, een kopje koffie, smartphone uit. Daar knap ik van op. Dan gaat het niet over mezelf.”

 

11:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: alloo bij sergio herman, vtm, vtm alloo bij sergio herman |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.