Nieuw seizoen Axel Opgelicht vanaf maandag 5 september 2016 bij VTM : Showbizzkanaal

04/09/2016

Nieuw seizoen Axel Opgelicht vanaf maandag 5 september 2016 bij VTM

vtm.JPGLonden, Praag, Mumbai, Havana, Barcelona en Sint-Petersburg. Als bestemmingen zijn ze hot en populair. Maar de musea, de stranden, het nachtleven en de shoppingcentra hebben ook een duister kantje. Want waar veel toeristen komen, komen ook veel oplichters. En ze hebben elk hun manier om met sluwe listen geld af te troggelen van vakantiegangers. Vanaf maandag 5 september 2016 om 20.35 speelt Axel Daeseleire in een nieuw seizoen opnieuw de naïeve toerist en probeert hij in de eerste aflevering leugenaars en bedriegers in Praag te ontmaskeren.

Axel Daeseleire: “Ergerlijk hoe deze leuke en swingende steden verziekt worden door criminelen die er op uit zijn om mensen hun zuurverdiende vakantie te verknallen met sluwe trucs en louche praktijken. Maar jammer genoeg zullen er altijd en overal oplichters zijn. Daarom ga ik nog eens op pad om hun werkwijze bloot te leggen en toeristen een goed gemeend advies te geven.”

Zes weken lang trekt Axel uitgerust met een arsenaal aan verborgen camera’s de straat op en laat hij zich gewillig in de val lokken. Dat levert tips en tricks op die voor je reis even noodzakelijk zijn als een Lonely Planet reisgids en zonnecrème. Voor het nieuwe seizoen van Axel Opgelicht werkt VTM samen met productiehuis Lecter Media.

AFLEVERING 1 OP MAANDAG 5 SEPTEMBER 2016 OM 20.35

 

Praag wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa met een rijke geschiedenis en cultuur. Het historische centrum staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maar de pracht en praal van de Gouden Stad kent ook een keerzijde. Wisselkantoren schieten er als paddenstoelen uit de grond en ook op straat kan er zomaar geld gewisseld worden. Het grote probleem? Deze wisselkantoren rekenen maar al te vaak onterechte commissies aan. En wie zich laat vangen op straat, krijgt niet altijd de juiste munt terug …

Bij één van de populairste scams worden euro’s omgeruild voor Wit-Russische roebels, die veel minder waard zijn dan de lokale Tsjechische kronen. Axel trekt de straat op om de bedriegers te confronteren met hun wanpraktijken. Hoe reageren ze als ze op heterdaad betrapt worden?

 

“Je betaalt gemakkelijk een pak te veel, tot wel het dubbele of het driedubbele van de prijs."

Opletten geblazen is het ook in het verkeer. Zo rijden er heel wat officieuze taxi’s rond die woekertarieven aanrekenen. En iets gaan eten of drinken is niet zo simpel als het lijkt. Een dubbelcheck van de rekening is geen overbodige luxe, want sommige restaurants en bars zijn er niet vies van om er wat extraatjes aan toe te voegen.

 

20:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: axel opgelicht, vtm, vtm axel opgelicht |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.