Bowling Balls op zondag 4 september 2016 om 20.30 bij VTM : Showbizzkanaal

01/09/2016

Bowling Balls op zondag 4 september 2016 om 20.30 bij VTM

Bowling Balls, vtm Bowling Balls, Ronkende Harley Davidsons, kale koppen met lange baarden en gevloek bij de vleet. Met een flinke dosis zwarte humor neemt de Vlaamse actiekomedie Bowling Balls de cultuur van de motorbendes op de korrel. Bowling Balls werd de populairste Belgische film van 2014, met meer dan 250.000 bioscoopbezoekers op de teller. Op zondag 4 september is de tv-première te zien bij VTM.

Bowling Balls is een film van regisseur Marc Punt, die eerder al verantwoordelijk was voor de scenario’s van de Vlaamse televisieserie Matroesjka’s en de film Frits & Freddy. De prent heeft een uitgebreide en indrukwekkende Vlaamse cast met onder meer Wim Opbrouck, Peter Van den Begin, Jonas Van Geel, Sven De Ridder, Manou Kersting en Filip Peeters als zware jongens en Charlotte Vandermeersch als politieagente. Nathalie Meskens had met de film haar eerste grote rol op het witte doek te pakken.

 

De motorclub Bowling Balls wordt geleid door president Mon Dewilde (Wim Opbrouck), een ex-belastingcontroleur. De Bowling Balls spiegelen zich graag aan beruchte bendes zoals de Hells Angels en de Outlaws, al zijn haar leden weliswaar een pak minder heldhaftig. Ze houden zich bezig met de verkoop van gestolen auto's, maar krijgen steeds meer concurrentie van een rivaliserende bende, de Banana Knights. Dat leidt tot hoogoplopende spanningen. Maar het loopt pas echt fout wanneer Bowling Ball Gino (Jonas Van Geel) een amoureuze relatie begint met Tina (Nathalie Meskens), de jongere zus van de president van de Banana Knights.

 

08:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: bowling balls, vtm bowling balls, film bowling balls |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.