Sinner’s Day 2016: John Lydon (aka Johnny Rotten) vervoegt de affiche met zijn band Public Image Ltd (PiL) : Showbizzkanaal

27/08/2016

Sinner’s Day 2016: John Lydon (aka Johnny Rotten) vervoegt de affiche met zijn band Public Image Ltd (PiL)

sinner's_day.JPGBij aankondiging van de heropleving van het festival en de eerste grote naam (The Sisters of Mercy) vorige week, maakte de organisatie van Sinner’s Day de belofte om een indrukwekkende affiche samen te stellen en iedere dinsdag en vrijdag een naam te lossen. John Lydon (aka Johnny Rotten, de frontman van de Sex Pistols) met zijn band PiL (Public Image Ltd) vervolledigt de affiche. Na zijn korte, maar erg opmerkelijke passage bij The Sex Pistols, start hij al snel zijn eigen band op, Public Image Ltd of ook wel PiL. Met die postpunk band bleef hij grensverleggende muziek uitbrengen met klassiekers : ‘This Is Not A Love Song’, ‘Rise’, ‘Death Disco’ of ‘Dissapointed’. De band bleef actief tot 1992 en bracht acht studioalbums uit en een aantal livealbums en compilaties. Sinds 2009 is de band weer actief en in 2012 brachten ze met ‘What The World Needs Now’ zelfs een nieuw studioalbum uit. Ze zijn sindsdien ook weer aan het touren gegaan. John Lydon wordt nog steeds gezien als ‘het gezicht’ van de Punkbeweging en is voor vele een icoon. Hij brengt met PiL nog steeds één van de meest energieke Punk acts. Afspraak dus op 20 november voor iedereen die hen aan het werk wil zien!

Afgelopen dinsdag werd ook de komst van de band Tuxedomoon bevestigd. Het is zeer lastig om deze avantgardistische Amerikaanse band onder een bepaald muziekgenre onder te brengen. In hun 36-jarige bestaan bracht de groep singles en albums uit die zowel invloeden van Punk, New Wave en zelfs New Age en Jazz bevatten. In 1985 hadden ze hun grootste ‘commerciële’ succes met de uitgifte van het album ‘Holy Wars’. De liefhebbers zullen hun komst zeker toejuichen.

Meer over Sinner’s Day

Na een pauze van 4 jaar is SINNER’S DAY terug! Het indoorfestival vond van 2009 tot 2011 plaats in de Ethias Arena en gooide hoge ogen met headliners als The Cult, Echo & the Bunnymen, Patti Smith, The Human League , Anne Clark en The Selecter. Keer op keer wist SINNER’S DAY tot 10.000 bezoekers te lokken. Zondag 20 november wordt de Ethias Arena in Hasselt opnieuw het episch centrum voor iedereen die houdt van het beste van new wave en punk. De organisatie pikt de draad weer op waar het festival in 2011 gestopt is. Met dezelfde opzet, nl. het beste aanbod op vlak van new wave en punk. Elke dinsdag en vrijdag zal er een naam worden vrijgegeven.

TICKETS ZIJN NU TE KOOP

€60 (inclusief servicekosten)

Te verkrijgen via www.sinnersday.com

4e Editie SINNER’S DAY

Zondag 20 november 2016 - Ethias Arena, Hasselt

Deuren gaan open om 12u. – start om13u.
einde optredens voorzien tegen 23u. – nadien afterparty

Meer informatie: www.sinnersday.com

 

 

23:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: sinner’s day 2016, affiche sinner’s day 2016 |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.