LE CIEL FLAMAND geselecteerd voor Filmfestival van Toronto! : Showbizzkanaal

24/08/2016

LE CIEL FLAMAND geselecteerd voor Filmfestival van Toronto!

Vandaag werd bekendgemaakt dat LE CIEL FLAMAND, de tweede speelfilm van Peter Monsaert, geselecteerd werd voor het prestigieuze Internationaal Filmfestival van Toronto, het grootste filmfestival van Noord-Amerika, dat plaats vindt van 8 tot 18 september. De film zal er zijn wereldpremière beleven en zal te zien zijn in de competitieve sectie 'Discovery'. De Belgische regisseur treedt daarmee in de voetsporen van 'Black' en 'D'Ardennen'. 'Discovery' focust op beloftevolle regisseurs en geldt als een toonaangevende barometer voor de toekomst van de internationale cinema.

Het gaat dus hard voor LE CIEL FLAMAND, waaraan pas eind juni de laatste hand werd gelegd. Eerder werd de film al geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van San Sebastian.

Regisseur Peter Monsaert:
"De selectie voor Toronto, één van de belangrijkste filmfestivals ter wereld, is een fantastische bekroning. Het is samen met de vertoning op het festival van San Sebastian de gedroomde internationale lancering voor de film. Dit doet me hopen dat het nog niet het einde is van het buitenlands verhaal en dat LE CIEL FLAMAND een mooie internationale carrière tegemoet gaat."

LE CIEL FLAMAND is een productie van Lunanime, de productietak van Lumière.
Lumière brengt de film begin 2017 uit in de Nederlandse filmtheaters.

LE CIEL FLAMAND zoomt in op de levens van drie generaties vrouwen. Monique en haar dochter Sylvie baten een bordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar mag er nooit naar binnen. Een dramatische gebeurtenis plaatst de zekerheden in hun levens op een helling en zet de familiebanden onder druk.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Wim Willaert (Offline), Sara Vertongen en haar dochter Esra Vandenbussche, en Ingrid De Vos.
Bijrollen zijn er voor onder andere Mathias Sercu (Flikken) en Isabelle Van Hecke.

LE CIEL FLAMAND werd geproduceerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Creative Europe – MEDIA programma van de Europese Unie, de provincie Oost-Vlaanderen, Telenet STAP, en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering (tax shelter partners: Practicali, Forumjobs).

20:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: le ciel flamand |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.