Organisatoren "Talent der Lage Landen" in allerijl op zoek naar andere locatie : Showbizzkanaal

09/08/2016

Organisatoren "Talent der Lage Landen" in allerijl op zoek naar andere locatie

Eind deze week start de zesde editie van de zangwedstrijd “Talent der Lage Landen”. Deze zou naar jaarlijkse gewoonte doorgaan in het “Theater aan de Stroom” op de Antwerpse Linkeroever. Theater aan de Stroom moet echter onherroepelijk het pand aan de Blancefloerlaan verlaten en is in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie.

Dat “Theater aan de Stroom” moeilijke tijden kent, was al langer bekend. Na de problemen rond locatie en schulden uit het verleden, kregen ze eind juni ook nog eens te horen dat de subsidiekraan werd dichtgedraaid. Toch zou “Talent der Lage Landen”, dit jaar zelfs uitgebreid met “Kids’Talent”, doorgaan in het TAS. De deuren van de Blancefloerlaan zouden immers niet gesloten worden voor september.

Ondertussen volgde echter een nieuwe tegenslag voor het theater. TAS mag geen events meer organiseren vanaf 1 juli en is nog steeds op zoek naar een locatie. Een streep door de rekening van AMusEd, die dus op minder dan twee weken tijd op zoek moesten naar een nieuwe locatie voor maar liefst zeven dagen in augustus en dit tijdens de vakantiestop van vele theaters en zalen.

Voor zes van de zeven dagen werd intussen een oplossing gevonden in CC. Ter Schelde – eveneens op de Antwerpse Linkeroever -  en de zevende dag zal doorgaan in CC Waaigat in Burcht. De liveshows in Moonbeat (Mechelen), Duinse Polders (Blankenberge) en Grounds (Rotterdam) gaan gewoon door zoals gepland.

De mensen achter Theater aan de Stroom geven echter niet op en hopen nog steeds op hulp van het stadsbestuur in hun zoektocht naar een nieuwe locatie. ‘We hopen dat de stad ons een locatie kan aanbieden. Er staan dingen al geruime tijd leeg, die zeer geschikt zouden zijn. Bovendien is het niet enkel voor TAS belangrijk, maar ook voor de talrijke verenigingen en instellingen die gebruik maakten van de lokalen van het theater”, aldus TAS. Wie Theater aan de Stroom wil steunen, kan de petitie ondertekenen via volgende link : http://www.petities24.com/theater_aan_de_stroom__linkeroe...

Wie meer info wil over “Talent der Lage Landen” of “Kids’Talent” kan terecht op www.amused.be of mailen naar info@amused.be

22:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: talent der lage landen |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.