Showbizzkanaal : Archieven

31/07/2016

"Even geduld AUB" in première

DSC_0239.JPGVrijdag ging in het Kusttheater 't Colisée in Blankenberge de gloednieuwe revue "Even geduld AUB" in première. Gewoon zin in een ontspannende avond met amusement en muziek van de bovenste plank? Humor en sketchen dan is de revue : "Even geduld AUB" beslist een afspraak die je niet mag missen. Niemand minder dan de Romeo's, Eveline Cannoot, Yves Seghers, Christof Chapsis, Saskia Debaere en Koen Vijverman zorgen voor een avondje humor, muziek en leuke sketchen!

Augustus 2016: 2, 4, 9, 16 & 18 – 20h00.

Tickets: www.kusttheater.com/#!tickets-bestellen/cp5m

VINCENT, de nieuwe film van Christophe Van Rompaey

vinccent.jpgVINCENT is de nieuwe komedie van de makers van AANRIJDING IN MOSCOU.

De film gaat in wereldpremière op de 69e editie van het Internationaal Filmfestival van Locarno. Op 12 augustus wordt VINCENT er in openlucht vertoond op de befaamde Piazza Grande.

Regisseur Christophe Van Rompaey werkt opnieuw met een geweldige cast, waaronder Barbara Sarafian, Spencer Bogaert, Geert Van Rampelberg, Alexandra Lamy en Frédéric Epaud. Jean-Claude van Rijckeghem schreef het scenario.

De 17-jarige VINCENT is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Hij jaagt zijn familie de gordijnen in doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. Hij overtuigt zijn impulsieve tante NIKKI om hem mee te nemen naar Frankrijk. Nikki maakt ervan gebruik om hem het leven van de zonnige kant te laten zien maar Vincent is vastbesloten om in Parijs een drastische protestactie te ondernemen …

De rol van Vincent wordt vertolkt door de 19-jarige Spencer Bogaert die eerder te zien was in de film LABYRINTHUS. Barbara Sarafian - RUNDSKOP, AANRIJDING IN MOSCOU - en Geert van Rampelberg – DE BEHANDELING - vertolken de ouders van Vincent. Kimke Desart - LOST PERSONS AREA - en Emma Reynaert spelen zijn zussen.

De rol van de Franse tante wordt vertolkt door Alexandra Lamy. Zij werd in Frankrijk een ster dankzij de televisieserie UN GARS, UNE FILLE waarin ze de hoofdrol speelde met Jean Dujardin. Ze was vervolgens te zien in films als BRICE DE NICE, LUCKY LUKE, JAMAIS LE PREMIER SOIR, LES INFIDELES en François Ozons RICKY. Nu is ze te zien in RETOUR CHEZ MA MÈRE.

VINCENT is de nieuwe film van regisseur Christophe Van Rompaey en schrijver Jean-Claude van Rijckeghem. Hun vorige samenwerking, de Vlaamse succesfilm, AANRIJDING IN MOSCOU, sleepte vijftien prijzen in de wacht op internationale festivals waaronder drie op de Semaine de la Critique in Cannes, 2008.

De productie is in handen van Dries Phlypo en Jean-Claude van Rijckeghem voor hun productiehuis A Private View. Zij produceerden eerder TROUW MET MIJ, BRASSERIE ROMANTIEK, ADEM, MEISJES, AANRIJDING IN MOSCOU en MAN ZKT VROUW. Hun televisieserie AMIGO’S is binnenkort te zien op VTM.

De film is mede mogelijk gemaakt door het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Telenet Stap, de Belgische Tax Shelter en Eurimages. VINCENT wordt uitgebracht door Paradiso Films in 2016.

Vanaf 31 augustus in de bioscoop.

 

21:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: christophe van rompaey, vincent film vincent |  Facebook | |  Print |

Plopsaland De Panne houdt houten achtbaan gesloten

plopsaland.JPGPlopsa bevestigt dat de nieuwe attractie Heidi The Ride zal openen met de paasvakantie van 2017.

Gepland was dat de nieuwe houten achtbaan zou openen in juli dit jaar en operationeel zou blijven tot na de herfstvakantie, om vervolgens de volledige zone ‘Heidiland’ te thematiseren en af te werken tegen de paasvakantie van volgend jaar. De nieuwe attractie, een investering van 7 miljoen euro, blijft dit seizoen dus gesloten en wordt de nieuwe trekpleister voor het park vanaf de paasvakantie van 2017.

Op 10 juni 2014, meer dan 2 jaar voor het verstrijken van de milieuvergunning, stelde Plopsa een door de overheid erkend studiebureau aan om een milieueffectrapport (MER) op te stellen. Dit is een noodzakelijk document om een nieuwe milieuvergunning te bekomen. Het studiebureau is er echter niet in geslaagd om de MER tijdig en naar voldoening van de overheid op te maken. Intussen heeft Plopsaland een ander erkend studiebureau aangesteld.

“We zijn voortdurend in constructief overleg met de overheid om de tekortkomingen in het dossier zo snel mogelijk weg te werken.”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We trachten momenteel het park zoveel mogelijk te exploiteren zoals we in het verleden geëxploiteerd hebben. Vandaar dat we beslist hebben om de nieuwe houten achtbaan gesloten te houden.” Bovendien doet Plopsaland extra inspanningen om zo weinig mogelijk bijkomende hinder te veroorzaken voor de buurtbewoners van het park en te handelen als een goede huisvader. Zo werden er extra gemachtigde toezichters op de openbare weg geplaatst om de mobiliteit van en naar het park te bevorderen. Er werden eveneens maatregelen genomen die rekening houden met de feedback van buurtbewoners uit de laatste informatieavond.

 

21:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Pretparken | Tags: plopsaland de panne |  Facebook | |  Print |

BRIMSTONE verovert grote filmfestivals

film.JPGMet trots maakt Paradiso Filmed Entertainment bekend dat Martin Koolhovens thriller BRIMSTONE zijn wereldpremière zal beleven tijdens het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd is voor de hoofdcompetitie. BRIMSTONE maakt hiermee kans op de prestigieuze Gouden Leeuw. Ook is de film geselecteerd voor een Special Screening tijdens aankomende editie van het Filmfestival van Toronto (TIFF).

BRIMSTONE is de eerste Engelstalige internationale productie van de Nederlandse regisseur en scenarist Martin Koolhoven en producent Els Vandevorst, beiden verantwoordelijk voor het met vele internationale prijzen gelauwerde drama OORLOGSWINTER, HET ZUIDEN en nu BRIMSTONE.

BRIMSTONE is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Actrice Dakota Fanning (THE TWILIGHT SAGA, WAR OF THE WORLDS) speelt de uitdagende rol van Liz en Guy Pearce (MEMENTO, THE KING’S SPEECH) zal als The Reverend de mannelijke hoofdrol op zich nemen. Kit Harington (GAME OF THRONES, TESTAMENT OF YOUTH) en Carice van Houten (ALLES IS LIEFDE, GAME OF THRONES, ZWARTBOEK) zijn gecast in belangrijke bijrollen.

De Belgische releasedatum van BRIMSTONE is voorzien voor het eerste kwartaal 2017.

Martin Koolhoven over de selectie van BRIMSTONE: “Ik voel me echt enorm vereerd dat BRIMSTONE in première gaat op hetzelfde festival waar eerder films van mijn helden als regisseurs Akira Kurosawa en Orson Welles te zien waren. Het is geweldig dat een film waar je ruim zes jaar aan gewerkt hebt zo gewaardeerd wordt."

BRIMSTONE is geproduceerd door Els Vandevorst (N279 Entertainment) en Uwe Schott (XFilme), in coproductie met Filmwave, Prime Time, The Jokers Films en Dragon Films, in associatie met New Sparta. Vanuit Nederland o.a. gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, De Film Production Incentive, het CoBO Fonds en de AVRO/TROS. De film zal in de Benelux worden gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment.

21:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: brimstone, film brimstone |  Facebook | |  Print |

Foto's: Albumvoorstelling @ Een nieuwe weg | Christof Chapsis

DSC_0156.JPGAfgelopen vrijdag vond de albumvoorstelling plaats van het eerste album van Christof Chapsis "Een nieuwe weg". De voorstelling hiervan gebeurde in aanwezigheid van collega's en pers in het Kusttheater 't Colisée te Blankenberge. Bekijk hier het fotoverslag! 

Info: http://www.christofchapsis.com

14:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Fotospecial | Tags: christof chapsis, album een nieuwe weg, kusttheater 't colisée |  Facebook | |  Print |

Ontdek de kleurrijke personages uit Disney's nieuwe animatiefilm Vaiana! 

vaina_film.JPGVAIANA is de nieuwste film van de Walt Disney Animation Studios die het verhaal vertelt van een avontuurlijke tiener die een gewaagde missie onderneemt om haar volk te redden. Tijdens haar reis ontmoet Vaiana de ooit machtige halfgod Maui die haar gids wordt. Samen bezeilen ze de open oceaan en ontmoeten ze enorme monsters, maar gaandeweg vervult Vaiana de eeuwenoude zoektocht van haar voorouders en vindt ze wat ze altijd al zocht: haar eigen identiteit.

Vaiana is een tiener die ervan droomt om de grote oceaan te verkennen. Samen met halfgod Maui gaat ze op een eeuwenoude missie. In de originele versie verleent Auli`i Cravalho haar stem aan Vaiana.

Maui is een halfgod : half god, half mens en helemaal awesome. Niemand minder dan Dwayne Johnson neemt in de originele versie de stem van Maui voor zijn rekening.

Tamatoa is een egoïstische, gigantische krab die woont in Lalotai, het koninkrijk van de monsters. Het verwaande schaaldier wil meer zijn dan een « onderwaterkruimeldief » en probeert zijn complex te overwinnen door zichzelf te bedekken met alles wat blinkt. In de originele versie wordt Tamatoa vertolkt door Jemaine Clement.

Tala is Vaiana’s grootmoeder en allerbeste vriendin en deelt met haar een speciale band met de oceaan. Ondanks dat haar zoon Tui (de baas van Motonui) een erg pragmatische leider is, laat oma Tala zich niet doen en volgt ze haar eigen regels. Rachel House verleent haar stem aan Tala in de originele versie.

Tui, de vader van Vaiana, is de gezellige en zeer gerespecteerde heerser van het eiland Motonui. Hij wil graag dat Vaiana hem opvolgt en aan het hoofd van zijn volk komt te staan, maar vreest de aantrekkingskracht die de oceaan op zijn dochter heeft. In de originele versie hoor je Temuera Morrison als Tui.

Sina is Vaiana’s moeder en steeds haar grootste steun. Sina is speels, scherp, heeft een ijzeren wil en begrijpt Vaiana’s verlangen om de oceaan te verkennen, maar wil haar ook beschermen voor de gevaren die achter het rif schuilen. Sina wordt in de originele versie vertolkt door Nicole Scherzinger.

Heihei is een domme haan – een beetje de dorpsidioot, in feite. Wanneer de nietsvermoedende kip per ongeluk mee op zee gaat in Vaiana’s kano, krijgt hij ongewild een zitje op de eerste rij tijdens haar epische reis. Alan Tudyk brengt HeiHei tot leven in de originele versie.

Pua is Vaiana’s trouwe huisdier : een varkentje met de energie en onschuld van een kleine puppy.

De Kamakora zijn een knotsgek team van gekke piraten met een kokosnootschild die voor niets terugdeinzen.

VAIANA werd geregisseerd door Ron Clements en John Musker, die enkele grote Disneyklassiekers hebben geschreven en geregisseerd: De Kleine Zeemeermin in 1989, Aladdin in 1992, Hercules in 1997, Treasure Planet in 2002 en De Prinses En De Kikker in 2009.

Tot het diverse en dynamische team die de muziek voor de film creëerden horen Tony®-winnaar Lin-Manuel Miranda (hij won een Broadway's Pulitzer Prize en meerdere Tony Awards met "Hamilton" en verdiende een Tony Award met "In the Heights"), Grammy®-winnende componist Mark Mancina ("Speed", "Tarzan", "The Lion King") en Opetaia Foa‘i (oprichter en zanger in de prijswinnende wereldmuziekgroep Te Vaka).

VAIANA verschijnt op 30 november in de Belgische bioscopen in Vlaamse en originele versie.

13:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: vaiana, film vaiana, disney |  Facebook | |  Print |

Home, King of the Belgians naar Venetië

De nieuwe speelfilms van Fien Troch en van Peter Brosens en Jessica Woodworth, respectievelijk Home en King of the Belgians, zijn geselecteerd voor het 73e Internationaal Filmfestival van Venetië (31 augustus-10 september). Verder zijn er in Venetië nog enkele met Vlaanderen gecoproduceerde titels terug te vinden: Brimstone van Martin Koolhoven maakt deel uit van het hoofdprogramma, terwijl Coffee van Cristiano Bortone een speciale vertoning tijdens de Venice Days krijgt.

Het is alweer vier jaar geleden sinds er met Het vijfde seizoen, de vorige film van Peter Brosens en Jessica Woodworth, een majoritair Vlaamse speelfilm in de Officiële Selectie van het festival zat. Dat dit jaar zowel Home van Fien Troch als King of the Belgians van Brosens & Woodworth in wereldpremière op het Lido van Venetië worden voorgesteld, kan dan ook als uitzonderlijk worden bestempeld.

"Bij elke film die je maakt, hoop je steeds op een mooie manier naar buiten te komen. Het filmfestival van Venetië is dat zeker en vast", verwoordt Fien Troch, regisseuse van Home, haar reactie op het nieuws. "Het is een gedroomde kans voor mijn film om in première te gaan en de perfecte start voor zijn festivalcarrière."​

Home is Trochs vierde speelfilm na Een ander zijn geluk, Unspoken en Kid. De film volgt een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze gemeenschap van twee worstelende generaties arriveert de 17-jarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert zo binnen diens vriendengroep John kennen. Op een avond slaat het noodlot toe waardoor vragen van verraad, vertrouwen en loyaliteit meer dan ooit hun leven dirigeren.

Naast o.a. Karlijn Sileghem, Robbie Cleiren en Kevin Janssens castte Troch heel wat nieuw filmtalent zoals Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Batog en Lena Suijkerbuijk.

De regisseuse schreef het scenario van Home samen met Nico Leunen, die ook instond voor de montage. Voor de muziek tekende Johnny Jewel. De film is een productie van Antonino Lombardo voor Prime Time, in coproductie met Versus Production. Lombardo is bovendien ook de Vlaamse coproducent van Brimstone, de nieuwe film van Oorlogswinter-regisseur Martin Koolhoven. Dit gewelddadige epos – dat in Venetië in de hoofdcompetitie speelt – brengt een verhaal over krachtige vrouwelijkheid en het verzet tegen de aardse wreedheid. Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harrington en Carice van Houten vertolken daarin de hoofdrollen. Eergisteren raakte bekend dat de film ook geselecteerd is voor het Internationaal Filmfestival van Toronto.

Koninklijke odyssee
Na hun drieluik Khadak, Altiplano en Het vijfde seizoen brengen Brosens & Woodworth in King of the Belgians het verhaal van de Belgische vorst Nicolas III die op staatsbezoek is in Istanbul wanneer zijn land onverwacht uit elkaar valt. Hij moet meteen terug, maar een krachtige zonnestorm verstoort alle telecommunicatie en luchtverkeer. Met de hulp van een Britse cineast en een groepje Bulgaarse zangeressen weten de Koning en zijn entourage uit Turkije te ontsnappen. Incognito. Aldus begint een odyssee doorheen de Balkan waarin de Koning het echte leven, en uiteindelijk ook zichzelf ontdekt.

‘Het is een eer om België weerom te mogen vertegenwoordigen in Venetië, ditmaal met een roadmovie waarin een onwaarschijnlijk Belgisch gezelschap serieus de weg kwijtraakt in de Balkan’, zegt Jessica Woodworth. ‘Wij waren ontzettend verrast én verheugd toen Alberto Barbera - de directeur van het Festival - reeds in april, meteen na visie van een werkkopij, de wereldpremière van de film voor Venetië wou’, aldus Peter Brosens.

De hoofdrollen in King of the Belgians worden gespeeld door Peter Van den Begin, Titus De Voogdt, Lucie Debay en Bruno Georis. Ton Peters stond in voor de fotografie, met David Verdurme als monteur. De muziek is van de hand van Michel Schöpping. Bo Films produceerde King of the Belgians in coproductie met Entre Chien et Loup, het Nederlandse Topkapi Films en Art Fest in Bulgarije. De film komt op 30 november 2016 in de Belgische zalen; de internationale verkoop is in handen van Pamela Leu van Be for Films.

Tot slot kondigde het onafhankelijke nevenprogramma Venice Days aan dat het met Vlaanderen gecoproduceerde Coffee van Cristiano Bortono, met o.a. Koen De Bouw en Charlotte De Bruyne, een speciale vertoning krijgt. Vlaams coproducent is Bart van Langendonck voor Savage Film.

Zowel Home, King of the Belgians als Brimstone konden rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz, in King of the Belgians en Coffee.

13:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: home, king of the belgians, venetië |  Facebook | |  Print |

Ghostbusterweekend in Walibi op 6 en 7 augustus 2016

gastbuster.JPGOp zaterdag 6 en zondag 7 augustus wordt Walibi volledig in het thema van Ghostbusters gestoken! Ter gelegenheid van de release van Ghostbusters, mogen alle kinderen jonger dan 12 jaar die verkleed komen in een beige salopette met oranje strepen of met een logo van Ghostbusters erop, gratis binnen in het park!

Er zal ook een verkiezing in het theater plaatsvinden waar het mooiste kostuum verkozen wordt (beide dagen om 11u en 16u). Wie het meest spectaculair verkleed is maakt kans op een Golden Family Pass (geeft toegang tot Walibi Belgium, Aqualibi en Belllewaerde) en andere te gekke cadeaus van Ghostbusters.

Het hele weekend lang kunnen de bezoekers genieten van animatie in Ghostbustersstijl, zoals onder andere een parade met de Ghostbusterwagen en levensechte Ghostbusters!

Ghostbusters, vanaf 10 augustus in de bioscoop

12:58 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: walibi, film walibi, ghostbusterweekend, ghostbusterweekend walibi |  Facebook | |  Print |

"Alle dagen zomer", de nieuwe single van Dirk Daené

dirk_daéne.JPGDirk schreef dit keer zelf de muziek en ging deze afmixen bij Bandit in de studio van HeKo Selection. De tekst is gemaakt door Jos Van Meer, die het gevoel van de zomer schreef zoals iedereen ervan droomt.

Clip: www.youtube.com/watch?v=CaD8m-Q7RdQ&feature=youtu.be

12:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: alle dagen zomer, dirk daené, heko selection |  Facebook | |  Print |

Martin Garrix releast "In The Name Of Love" feat. Bebe Rexha

In The Name Of Love, Bebe Rexha, Deze week bracht Martin Garrix, superster dj/producer zijn nieuwe single ‘In The Name Of Love’ featuring singer/songwriter Bebe Rexha uit. De nieuwe single is de tweede grote aankondiging van de DJ deze week, eerder kondigde hij al aan te hebben getekend bij RCA voor de US en wereldwijd bij Sony Music International.

OVER MARTIN GARRIX
Martijn Garritsen, zoals de 20-jarige producer/dj uit Amstelveen heet, is binnen no-time uitgegroeid tot één van de grootste dj’s ter wereld. Garrix is de meest gevolgde dj op Instagram en heeft al meer dan 10 miljoen verkochte singles op zijn naam staan. De jonge producer heeft zowel in Billboard's prestigieuze "21 Under 21 '' evenals Forbes '" 30 Under 30' lijst gestaan, daarnaast won hij in 2015 de MTV European Music Award voor Best Electronic Act, staat hij momenteel op nummer 3 in de DJ Mag Top 100 en heeft samengewerkt met supersterren als Usher en Bebe Rexha. Garrix heeft ook residenties in twee van 's werelds meest prestigieuze clubs: Omnia Las Vegas en Ushuaïa Ibiza, in de laatst genoemde club host hij deze zomer elke vrijdag zijn eigen avond "Multiply" met gasten, zoals A-Trak, The Chainsmokers , Marshmello, Dillon Francis en nog veel meer. Niet alleen de muziek scene is onder de indruk van het talent Martin Garrix's, wereldberoemde merken als 7UP en Tag Heuer staan in de rij ​om samen te werken met hem en Martin Garrix's verhaal is nog maar net begonnen.

OVER BEBE REXHA
Singer/songwriter Bebe Rexha heeft al meer dan 10 miljoen singles verkocht, 1 miljard streams op Spotify, 1,3 miljard views op YouTube/VEVO en een radio-publiek van meer dan 8 miljard. Onlangs, stond ze op #1 in zowel de Billboard Pop en Rap charts met haar Platinum-selling smash single "Me, Myself & I" met G-Eazy. Haar nieuwste single "No Broken Hearts" featuring Nicki Minaj heeft al meer dan 100 miljoen views op YouTube/VEVO. Bebe Rexha veroverde de scène in 2013, met de wereldwijde hit “Monster” die ze voor Eminem en Rihanna heeft geschreven. Ze schreef en zong mee op Cash Cash’s 'Take Me Home' en Pitbull's 'This Is Not A Drill" ook schreef ze Tinashe's "All Hands On Deck” en Selena Gomez "Champion”. Op haar debuut EP, I Do not Wanna Grow up [Warner Bros. Records] die in 2015 werd uitgebracht staan onder andere de singles "I Can’t Stop Drinking About You" en "I’m gonna Show You Crazy", die binnen 6 maanden meer dan 52 miljoen Spotify plays genereerde. Dat zelfde jaar, zij schreef ze mee aan de zomerhit "Hey Mama" van David Guetta, Nicki Minaj, en Afrojack, die dubbel-platina werd en was genomineerd voor een Billboard Music Award voor Top Dance/Electronic Song, evenals de billboard Hot 100 smash 'Me, Myself & I "met G - Eazy.

12:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: in the name of love, bebe rexha |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende