POPOZ- acteur Sergio Hasselbaink speelt hoofdrol in ‘kopschoppers’- drama : Showbizzkanaal

18/07/2016

POPOZ- acteur Sergio Hasselbaink speelt hoofdrol in ‘kopschoppers’- drama

sergio_hasselbaink.JPGSergio Hasselbaink (Popoz) speelt de hoofdrol in de korte film The Pain Body van Gerson Oratmangoen. Oratmangoen maakt met deze film zijn debuut als regisseur; als acteur was hij onder andere te zien in de speelfilms Schemer en De Punt. The Pain Body gaat over een actueel thema dat het nieuws de laatste jaren regelmatig domineert: jongeren, uitgaan en zinloos geweld. Het verhaal is geïnspireerd door het ‘kopschop’-drama van 2013 in Eindhoven. Na het vrijgeven van de beelden van de beveiligingscamera ging er een schokgolf over Nederland wegens het expliciete en arbitraire geweld tegen een 22-jarige jongen door zeven daders.

Sergio: Net als bijna iedereen in Nederland heb ik destijds de videobeelden van de mishandeling bekeken. Ik werd spontaan misselijk en voelde machteloosheid. Helaas is dit geen geïsoleerd incident gebleken. De intensiteit van zinloos geweld lijkt alleen maar te zijn toegenomen. Met The Pain Body hopen we jongeren en jongvolwassenen te bereiken en hen te laten inzien dat zinloos geweld alleen maar slachtoffers kent.

Hasselbaink (Sonny Boy, In Ongenade - Toneelgroep Amsterdam, Popoz) werd na zijn rol in de bioscoopfilm Popoz, geroemd als Nederlands meest veelzijdige acteur. Naast acteren maakt Hasselbaink onderdeel uit van de succesvolle rapformatie Yung Internet, die komende tijd het voorprogramma van De Jeugd van Tegenwoordig verzorgt.

De voorbereidingen van de film zijn in volle gang. De opnames gaan begin augustus van start en vinden plaats op diverse locaties waaronder Brabant gefilmd worden. De overige cast wordt binnenkort bekend gemaakt.

The Pain Body gaat in 2017 in release en zal o.a. op diverse filmfestivals vertoond worden.

 

09:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: sergio hasselbaink, film the pain body |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.