Internationale première voor Feel Sad for the Bunny in Mexico : Showbizzkanaal

12/07/2016

Internationale première voor Feel Sad for the Bunny in Mexico

De korte film Feel Sad for the Bunny van Kenneth Mercken krijgt eind deze maand zijn internationale première op het Guanajuato Internationaal Filmfestival (22-31 juli) in Mexico. De film, gemaakt met de steun van een VAF Wildcard, is er geselecteerd voor de Kortfilmcompetitie en maakt zo een kans voor de Oscars.

De hoofdrol in Feel Sad for the Bunny is weggelegd voor de 12-jarige Remy die samenwoont met Bruno, zijn oudere broer naar wie hij opkijkt, en hun au pair Mihaela. Ondanks het leeftijdsverschil is Remy stiekem verliefd op Mihaela. Wanneer plots ook Bruno interesse in haar toont, komt de relatie tussen beide broers danig onder druk te staan.

Feel Sad for the Bunny is de tweede kortfilm van Kenneth Mercken die in 2011 aan het RITS afstudeerde met The Letter. Zijn semi-autobiografische portret over de donkere zijde van de wielersport leverde de regisseur een van de VAF Wildcards op, de prijzen die het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) jaarlijks uitreikt aan aanstormend filmtalent. De Belgische première van Feel Sad for the Bunny vond eind vorig jaar plaats tijdens het Kortfilmfestival van Leuven waar de film een speciale vermelding van de jury kreeg. Daarnaast was hij ook te zien op het Brussels Film Festival en won hij de Be TV Award op het Brussels Short Film Festival.

Voor het eerst worden nu ook de landsgrenzen overgestoken met een internationale première op het Guanajuata Internationaal Filmfestival in het Mexicaanse San Miguel de Allende. Feel Sad for the Bunny maakt binnen de Kortfilmcompetitie kans op het winnen van de Prijs voor Beste Kortfilm die recht geeft om de film in te schrijven op de longlist voor de Academy Awards.

Het scenario van Feel Sad for the Bunny werd geschreven door Kenneth Mercken en Monica Stan. Eurydice Gysel en Koen Mortier produceerden de kortfilm voor CZAR, het productiehuis waarmee Mercken momenteel ook zijn eerste speelfilm Coureur aan het voorbereiden is. Feel Sad for the Bunny - onder de vorm van een Wildcard - kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

10:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: feel sad for the bunny, mexico |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.