Lindsay kruid nieuwe single met een stevige scheut Coldplay ! : Showbizzkanaal

08/07/2016

Lindsay kruid nieuwe single met een stevige scheut Coldplay !

Coldplay, Lindsay, Zelfs na 8 nummer één hits en 5 gouden albums, weet Lindsay nog steeds hoe ze haar fans en het publiek moet verbazen. Wie luistert naar haar nieuwe single 'De grootste liefde’, hoort meteen het verfrissende en vernieuwde geluid, met dank aan het instant-herkenbaar piano klankje van Coldplay’s 'Clocks’. “We zijn begonnen aan een nieuw album dat in februari verschijnt en waarmee ik mijn publiek opnieuw wil verrassen. Mijn ‘schlagermuziek’ staat voor populair, toegankelijk en vernieuwend, maar zonder afbreuk te willen doen aan wat het publiek wil horen.” Vrijdag 8 juli is Lindsay haar nieuwe single ‘De grootste liefde’ digitaal te koop via iTunes en te beluisteren via streaming. De videoclip – die ze vorige week gedraaid heeft in Herne, onder het goedkeurende oog van haar grootouders – is vanaf eind deze week te zien op MENT en anne.

Stilstaan is achteruit gaan. Zo redeneert Lindsay die, ondanks het aanhoudend grote succes, blijft investeren in haar carrière. “Ik ben blij dat ik opnieuw de kans krijg om een album op te nemen. Dat wordt het 7de als je mijn ‘best of’ cd meetelt. ‘Dichtbij’, mijn recentste album dat vorig jaar uitkwam, heb ik gemaakt samen met mijn fans. Zij hebben mij input gegeven en inspiratie. Een jaar later ben ik nog steeds heel blij met het resultaat en word ik nog steeds aangesproken door mensen die zich herkennen in mijn liedjes. De eerste single ‘De grootste liefde’ van het nieuwe album, maakt voor een stuk al duidelijk waar ik naartoe ga. Mensen verrassen, zonder afbreuk te doen aan wat ze van mij gewend zijn”, zegt Lindsay enthousiast.

Wie luistert naar ‘De grootste liefde’ herkent onmiddellijk de befaamde klanken van Coldplay’s monsterhit ‘Clocks’ uit 2003. “Ja, het past ook bij het liedje. Het zat al goed vanaf de demo en ik wou ook absoluut dat de piano overeind zou blijven, want dat geeft nu eenmaal die moderne touch aan het nummer en aan de productie.”, zegt de schlagerzangeres enthousiast.

Onder goedkeurend oog van haar grootouders, heeft Lindsay vorige week in het Oost-Vlaamse Herne de videoclip opgenomen. “Voor mij was dat heel emotioneel. Als kind ben ik voor een deel ook opgegroeid bij mijn grootouders. Het zijn mijn grootste supporters. Ik heb bijna letterlijk in hun achtertuin de video opgenomen, van een liedje dat zij zelf helemaal okay vinden. Ze hebben mij de zegen gegeven”, voegt Lindsay er lachend aan toe.

De nieuwe Lindsay single ‘De grootste liefde’ verschijnt nu vrijdag digitaal op het Top Act Music label van Universal.

Lindsay stelt op maandag 11 juli haar nieuwe single voor tijdens de MENT opnames van De Vlaamse Top 10 in Lebbeke.

Meer info op www.infolindsay.be

06:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Singles | Tags: coldplay, lindsay |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.