Showbizzkanaal : Archieven

30/06/2016

André Rieu walst op 23 en 24 juli 2016 op het witte doek bij Kinepolis

André Rieu, Kinepolis, Het jaarlijkse zomerconcert van André Rieu vindt plaats in het middeleeuwse decor van Maastricht, de thuisstad van de Nederlandse maestro, als blijk van erkentelijkheid voor zijn thuisbasis. Met een optreden vol humor, plezier en emotie mikt de internationale ster op muziekliefhebbers van alle leeftijden. De Maastrichtconcerten zijn de meest succesvolle concerten van het jaar voor André Rieu. In 2015 zakten maar liefst 70.000 fans uit 70 verschillende landen af naar de Nederlandse stad. Meer dan 200.000 cinemabezoekers woonden wereldwijd de uitzending bij op groot scherm.

Het concert is uitgegroeid tot een vast item in iedere evenementenkalender. ‘André Rieu’s 2016 Maastricht Concert’ wordt dit jaar gepresenteerd door Charlotte Hawkins, de bekende Britse ITV-presentatrice van de tv-show ‘Good Morning Britain’. Hawkins leidt de show in en neemt een exclusief interview af met André Rieu op het moment dat hij het podium verlaat, speciaal voor de bioscoopbezoekers.

“André Rieu blijft groeien in populariteit en elk jaar wordt de omvang van de productie groter en beter dan de vorige,” vertelt Anaïs Tamboryn, Product Manager bij Kinepolis. “Met 29 camera's en de nieuwste dronetechnologie, maken we van een wereldconcert een intieme, comfortabele en betaalbare ervaring die ook samen met andere André Rieu fans beleefd kan worden. Dit jaar voegen we op 24 juli om 15u45 zelfs een extra vertoning toe aan ons programma," aldus Tamboryn.

‘André Rieu’s 2016 Maastricht Concert’ gaat door in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Oostende, Imagibraine en Liège. Een ticket kost €13,50 en is te verkrijgen via de Kinepolis website.

 

21:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Film/Documentaire | Tags: andré rieu, kinepolis |  Facebook | |  Print |

COELY tekent contract bij Universal Music en kondigt nieuw materiaal aan

coely.JPGHet is 2012, Coely is amper 18 jaar en brengt schijnbaar uit het niets single ‘Ain’t Chasing Pavements’ uit. De single slaat in als een bom en alle deuren vliegen open. Coely en haar team (Beatville) laten zich echter niet van hun stuk brengen en wachten 4 jaar voor ze hun handtekening zetten onder een deal.

In tussentijd loopt het als een trein. Opnemen en uitbrengen van nieuwe singles (‘My Tomorrow’, ‘All I Do’, EP ‘RAAH - The Soulful Yeah’), optreden in het voorprogramma van Kanye West, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Nas, Jessie Ware en De La Soul, shows in binnen- en buitenland, Coely staat niet stil. Ze is jong maar al snel een ervaren rot in het vak.

Nu breekt een volgend hoofdstuk aan. Met een contract van Universal Music op zak worden de laatste puzzelstukjes op hun plaats gelegd. Deze zomer brengt ze een gloednieuwe single uit. Coely zal tijdens haar optreden op Couleur Café, binnen het hip hop project ‘Niveau 4’, alvast een tipje van de sluier lichten en de strijdvaardige nieuwe single ‘Don’t Care’ voor het eerst live op het publiek loslaten.

Coely: “Ik heb sinds day one het perfecte team rond me en vandaag breid ik dit uit met de perfecte machine. M'n eerste full album is zo goed als klaar, een eerste single zal er zijn voor je het weet. Excited like RAAH!!”

Patrick Guns (General Manager Universal Music Belgium): “We zijn enorm trots om Coely te mogen vertegenwoordigen, begeleiden en promoten. Zij is één van de meest getalenteerde artiesten die ons land rijk is en dat zal voor iedereen duidelijk hoorbaar zijn in haar eerste album.”

Op donderdag 18 augustus opent ze de Main Stage van Pukkelpop, waar ook Rihanna enkele uren later aantreedt. Mensen die willen bewegen, weten alvast welk podium te kiezen.

Beeld © Felicia Van Ham

 

20:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: coely, universal music |  Facebook | |  Print |

Qmusic is 'proud to be fout' op 1 juli 2016 met De Foute Party in Gent

qmusic.JPGMorgen, vrijdag 1 juli 2016, organiseert Qmusic de foutste dag van het jaar. Q-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe geven om 06.00 de aftrap met De Foute 128, waarbij ze de 128 foutste platen draaien. ’s Avonds kunnen feestvierders terecht in Flanders Expo in Gent, waarbij optredens van K3, Christoff, Bart Kaëll, Rednecks, KIA, 2 Fabiola én een verrassingsact van heel wat Qmusic-dj’s op het programma staan. Maarten en Dorothee zorgen alvast voor een aangepaste dj-set als Dorothee Vegas en Like Maarten.

Maarten & Dorothee presenteren overdag De Foute 128 met optredens De Romeo’s, K3 en Nicole & Hugo

 

Van 06.00 ’s ochtends tot 18.00 tellen Maarten en Dorothee vanuit de Qmusic-studio af naar de Foute Party met De Foute 128. Ze krijgen hiervoor het gezelschap van heel wat artiesten, die live hun nummer komen brengen. Dat zal zowel in de studio gebeuren, als op heel wat locaties in Vlaanderen: alle luisteraars konden zich de afgelopen weken inschrijven om een artiest over de vloer te krijgen.

Deze artiesten komen al zeker langs tijdens De Foute 128 om live een nummer te brengen: K3, Nicole & Hugo, De Romeo’s, Christoff, Get Ready, KIA, 2 Fabiola, Willy Sommers, Isabelle A, Yves Segers en Luc Steeno.

Maarten en Dorothee voorzien ook zelf een act op de Foute Party ’s avonds. Het duo kruipt daarvoor in de huid van Dorothee Vegas en Like Maarten om zo te zorgen voor een stevige dj-set.

 

20:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Radio | Tags: de foute party, de foute party 2016, gent |  Facebook | |  Print |

Musical Zingt brengt strakke live show met knipoog naar de jaren '90

Musical Zingt, antwerpen, Het gloednieuwe JAMAJA Producties brengt op 24 maart een nieuwe musicalformat naar Theater Elckerlyc met Musical Zingt. Musicalkleppers als Ann Van Den Broeck, Jan Schepens, Goele De Raedt, Laurenz Hoorelbeke, Elke Buyle en Michiel De Meyer brengen een strakke liveshow met flink wat heimwee en niet-stiekeme voorliefde voor de popmuziek uit de jaren '90. Regisseur van dienst is Laurenz Hoorelbeke en niemand minder dan Erik Vernieuwe mag vestimentair helemaal los gaan op het thema van deze voorstelling. Als dat maar goed komt...op 24 maart in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

WAT IS MUSICAL ZINGT?
In een naadloze liveshow duikt de cast in het verleden en nemen ze het publiek mee naar die fantastische jaren 90! De glorie tijd van Milk Inc, Faithless, Madonna, Clouseau, Spice Girls en zelfs Samson & Gert… En ja er is ook een ereplaats voor de cassetterecorder, de rubik’s cube, een furby, en die verzameling van flippo’s. Deze show sleurt de toeschouwer mee in de 90’s, met geweldige live-acts, muziek en spiegelbollen! Het publiek mag alvast gaan oefenen op de moonwalk. Ann Van Den Broeck, Jan Schepens, Goele De Raedt, Laurenz Hoorelbeke, Elke Buyle en Michiel De Meyer brengen ode aan de artiesten van toen. Dit alles ondersteund door een live band.

Het publiek kan via de website ook een aantal nummers kiezen die ze zeker willen horen.

OVER JAMAJA Producties
Musicalacteur Laurenz Hoorelbeke en marketingspecialist Gregory Verstraelen slaan de handen in elkaar onder de naam JAMAJA Producties. Laurenz en Gregory werkten al eerder samen als collega’s in de Winterrevue en voor "Concert van Natalie Weiss (NY)". Dit is de eerste productie die ze samen produceren. De beide heren zijn ambitieus, maar leggen hun focus vooral op hun eerste productie.

MUSICAL ZINGT is een productie van JAMAJA Producties - www.musicalzingt.be
Met:
Ann Van Den Broeck
Jan Schepens
Goele De Readt
Laurenz Hoorelbeke
Elke Buyle
Michiel De Meyer

Regie: Laurenz Hoorelbeke
Styling: Erik Vernieuwe
Regieassistentie: Maja Van Honsté

Vrijdag 24 maart 2017 om 20u15 in Theater Elckerlyc.
Tickets nu te koop met 10% vroegboekkorting via www.musicalzingt.be

20:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: musical zingt, antwerpen |  Facebook | |  Print |

"Hoelapaloe", de eerste single DJ FETTI

dj_fetti.JPGDe allereerste single van DJ FETTI “Hoelapaloe” is een knaller van formaat! De song beschikt volgens insiders over alle nodige elementen om er een dikke ambiancehit van te maken. Met DJ FETTI achter de draaitafel gaat het dak er gegarandeerd af, een succesformule zo blijkt. De ideale song om alle voetbalfeestjes, BBQ's, braderijen en zomerfeestjes succesvol in te zetten! Laat dat goede weer nu maar komen!

 

20:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: dj fetti, hoelapaloe |  Facebook | |  Print |

Structurele erkenning voor 19 organisaties op het domein van filmcultuur en -educatie

Vanaf 1 januari 2017 migreren 19 organisaties die voordien beoordeeld werden binnen het kader van het Kunstendecreet naar een nieuwe beleidscontext. Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) ontwikkelde al in 2015 een eigen regeling voor de ondersteuning van projecten, vanaf 2017 stuurt het ook de structurele werkingen aan. Op 6 juni 2016 bekrachtigde de Raad van Bestuur van het VAF de adviezen van de beoordelingscommissies Publiekswerking voor de periode 2017-2019.

Het domein Publiekswerking is een onderdeel van de werking van het VAF/Filmfonds, de doelstelling ervan is het stimuleren van een levendige, kwalitatieve en diverse filmcultuur in Vlaanderen. In de praktijk gaat het om initiatieven op het vlak van vertoning, om initiatieven die de spreiding van vertoningen bevorderen en om initiatieven op het domein van de filmgeletterdheid: educatie en reflectie rond filmcultuur.

Over de grote lijnen van het beleid rond publiekswerking werd een visie ontwikkeld die rekening houdt met de geschakeerdheid van het bestaande landschap, maar die er tegelijk een structurering naast legt én een aantal prioriteiten stelt. Initiatieven, projecten, structurele werkingen kunnen op zich waardevol zijn, maar in deze visie wordt ook rekening gehouden met hun positie en hun functie binnen het geheel. Deze visie werd afgetoetst met het kabinet Cultuur.

Binnen een context van schaarse middelen is het belangrijk om duidelijke keuzes te maken. Het VAF kiest ervoor om voor elk van de deelsectoren van het vertoningsdomein een sterke speler voorop te stellen die impact kan hebben vanuit zijn positie in het landschap.

Basisstructuur
Organisaties die tot de Basisstructuur worden gerekend, beantwoorden aan volgende voorwaarden: per deelsector van het domein filmcultuur wordt één performante organisatie naar voren geschoven, met voldoende werkingsmiddelen (meer dan 700.000 EUR), met een bewezen traject, een breed netwerk, naast een bovenlokale ook een internationale uitstraling, een aanzienlijk publieksbereik, een mix van functies en een kwalitatieve staf van gespecialiseerde medewerkers.

De organisaties die aan deze criteria beantwoorden, worden als de meest performante instrumenten beschouwd om structureel in te spelen op het domein van de filmcultuur in Vlaanderen. Hun prominente aanwezigheid in het landschap is een vaststaand gegeven. Het VAF bouwt met hen een permanente dialoogrelatie op, waarin nagedacht wordt over ontwikkelingen in de actuele filmcultuur en hoe de organisaties daar op een creatieve wijze op inspelen.

Concreet gaat het om volgende organisaties:

ANIMA
Hét festival en de referentie van de animatiefilm in België.

FILM FEST GENT
Het grootste Vlaamse filmfestival, met een brede benadering van filmcultuur en daarnaast een focus op muziek die het festival internationaal relevant maakt.

FONK
Een huis met een multipele identiteit: wat Docville betekent voor documentaire, is het IKL voor kortfilm. Dalton Distribution verzorgt de distributie van beide disciplines en Cinema ZED is de grootste arthouse-vertoner in de regio met twee nieuwe zalen die in januari 2017 de deuren openen.

JEF
De organisatie op het domein van kinder-, jeugd- en jongerenfilm. Actief op het vlak van educatie, distributie, vertoning. De werking richt zich ook op scholen. Thuisbasis wordt Antwerpen, tevens de hoofdlocatie voor het Jeugdfilmfestival. JEF is een nieuwe organisatie die vanaf 2017 de expertise bundelt van Lessen in het Donker, Jekino Educatie, Jekino Distributie en het Europees Jeugdfilmfestival.

MOOOV
Wereldcinemafestival in Turnhout, Brugge, Genk, Lier, Sint-Niklaas, Roeselare, Beringen en Dilbeek, een uitgebreide jaarwerking inclusief een educatieve werking. Vanaf 2017-2018 neemt MOOOV het vertoningsnetwerk Zebracinema over van de provincie Limburg.

Alle overeenkomsten voor structurele erkenning gelden voor drie jaar: lang genoeg, zodat organisaties plannen kunnen uitwerken op langere termijn, maar ook niet te lang, zodat de publieke middelen mobiel blijven in een voortdurend veranderende context.

Structurele werkingen
Naast de Basisstructuur ondersteunt het VAF ook grote, middelgrote en kleinere organisaties die een kwalitatieve en marktaanvullende werking hebben, maar voor een lager bedrag en binnen een kader van maximumbedragen. Het VAF maakt uit pragmatische overwegingen een onderscheid tussen (1) festivals, (2) vertoningsplekken, vertoningsnetwerken en spreidingsinitiatieven, (3) initiatieven rond filmgeletterdheid: reflectie en educatie. Erkenning geldt ook hier voor drie jaar.

Veertien organisaties worden erkend als Structurele Werking voor de periode 2017-2019. Vijf van hen zijn hoofdzakelijk (maar niet exclusief) bekend als filmfestival:

AFRIKA FILMFESTIVAL
Een festival waarbij Afrika centraal staat, als thema en als beeld, met tal van decentralisaties en een divers publiek.

BRUSSELS INTERNATIONAL FANTASTIC FILM FESTIVAL (BIFFF)
Het grootste en meest populaire publieksfestival voor het genre van de fantastische film in België.

FILEMON
Brussels festival van kinder-, jeugd- en jongerenfilm en een vertoningsnetwerk.

FILMFESTIVAL OOSTENDE
Generalistisch filmfestival met onder meer een focus op Vlaamse film.

OFFSCREEN FESTIVAL
Een focus op cult- en genrefilm en op onafhankelijke, vernieuwende hedendaagse filmproductie, zowel tijdens het Brusselse festival als in tal van andere programma’s overal in Vlaanderen, het hele jaar door.

Vijf organisaties beheren een vertoningsplek, een vertoningsstructuur of spelen een rol bij de fysieke spreiding van filmcultuur. Alleen marktaanvullende initiatieven komen in aanmerking.

ARTCINEMA OFFOFF
Gents vertoningsinitiatief met een focus op experimentele film.

BEVRIJDINGSFILMS
Distributie- en spreidingsinitiatief dat onder meer een belangrijke rol speelt bij de logistiek en rechtenafhandeling van publieke vertoningen in een niet-klassieke bioscoopsetting.

CINEMA NOVA
Brusselse vertoningsplek met als profiel de afwijking van de norm en de exploratie van de marges van het medium.

KASKCINEMA
Vertoningsplek gelinkt aan de Gentse School of Arts/KASK met een avontuurlijke programmatie als huisstijl.

LA LUNA
Educatieve projecten en mini-festivals met als thuisbasis de Gentse arthousebioscoop Sphinx.

Van vier organisaties speelt de werking zich af op het domein van de filmgeletterdheid: reflectie en educatie.

FILMMAGIE
Tijdschrift voor filmliefhebbers en filmcultuurwerkers met een lange traditie dat niet alleen een blad maar ook een netwerk van filmclubs aanstuurt.

KORTFILM.BE
Webmagazine dat zich specifiek richt op de korte film.

SABZIAN
Webplatform dat pleit voor een nieuwe cinefilie aan de hand van een selectie diepgravende artikels en een geëditorialiseerde agenda. Sabzian zal vanaf 2017 voor het eerst structureel worden ondersteund.

VLAAMSE DIENST VOOR FILMCULTUUR (VDFC)
Instituut voor filmgeletterdheid dat beschouwing en educatie voor gevorderden biedt en een brugfunctie vervult tussen academische reflectie over film en filmeducatie voor een breed publiek.

Conclusie
Met deze eerste ronde beslissingen voor driejaarlijkse ondersteuning voor het domein Publiekswerking kiest het VAF voor een insteek die geen radicale breuk met het verleden maakt, maar wel bepaalde beleidsaccenten legt. Gezien de moeilijke budgettaire context waren er minder middelen voor de organisaties, wat met zich meebracht dat een zekere structurering, soms herstructurering van het landschap, onvermijdelijk was.

Het VAF/Filmfonds valt onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

20:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: structurele erkenning, film |  Facebook | |  Print |

Vlaamse feestdag bij de VRT

vrt.JPGOp 11 juli besteedt VRT zowel op de radio als de televisie uitgebreid aandacht aan de Vlaamse feestdag. Een van de hoogtepunten dit jaar is het officiële Vlaanderen Feest-lied van Raymond van het Groenewoud.

Raymond van het Groenewoud 

Speciaal voor de Vlaamse Feestdag bewerkte Raymond van het Groenewoud zijn lied Vlaanderen Boven. Het nummer is voor het eerst te horen op 3 juli in Tussen Pot en Pinte op Radio 2 (12.00 - 16.00 uur). Van het Groenewoud krijgt vocale ondersteuning van een aantal onbekende en bekende Vlamingen, waaronder Wim Opbrouck, Jan Decleir, Slongs Dievanongs, Hilde Van Mieghem, Kamagurka, en Jenne Decleir. Zij zijn allemaal te zien in de bijbehorende clip. Op 10 en 11 juli kunnen 1100 mensen het nummer gratis downloaden via radio2.be. Van het Groenewoud brengt het lied live tijdens de feestelijke muziekshow die vanaf 21.00 die dag op Eén wordt uitgezonden.

Radio 2

Van 13.00 tot 20.00 uur zendt Radio 2 de Vlaamse 100 live uit van de Grote Markt in Brussel, gepresenteerd door Vanessa Vanhove en Lars De Groote. De luisteraars van Radio 2 bepalen welke 100 nummers in de lijst komen te staan. Stemmen kan vanaf donderdag 30 juni via www.radio2.be

Aansluitend aan de Vlaamse 100 tovert Discobar A Moeder de Grote Markt om tot een dansvloer. Om 21.00 uur volgt een spetterend optreden van Bart Peeters. Ook dat is live te volgen op Radio 2.

Studio Brussel

Op Studio Brussel draait Roos Van Acker allemaal Vlaamse artiesten tussen 7.00 en 10.00 uur in Was het nu 80-90 of 2000?

Eén

Eén viert de Vlaamse feestdag met een fantastische muziekshow. Peter Van de Veirepresenteert vanaf 21.00 uur een feestelijke muziekdag op de Grote Markt in Antwerpen, met vele topartiesten die uitsluitend Nederlandstalige muziek zingen. 

Ketnet

Op de Groenplaats in Antwerpen zorgt Ketnet met De Ketnet Zomertour voor een muzikale én actieve namiddag voor kinderen, vanaf 14.00 uur op de Groenplaats in Antwerpen. Op het grote podium zijn er optredens van De KetnetBand, de cast van Ketnet Musical, Nachtwacht en Mega Mindy. In het festivaldorp is er ook heel wat te beleven met meet & greets met de aanwezige artiesten en met acteurs uit de populaire Ketnet-reeksen D5R en GoGoGo. En er is randanimatie met een springkasteel, een knutselhoek en tal van activiteiten en spelletjes. Jong zang- en acteertalent kan audities doen voor een gloednieuwe Ketnet Musical.

Klara

Klara brengt van 7.00 uur tot 23.00 uur Fingerprints, 25 stukken van 23 hedendaagse componisten, die hun vingerafdruk achterlaten op de actuele klassieke muziek in Vlaanderen en Brussel. Fingerprints wil de hedendaagse muziek zichtbaar maken bij nationale en internationale muziekprofessionals en muziekliefhebbers. De opnames werden gemaakt door Klara in de eigen studio Toots met de crème van het jonge Vlaamse muziektalent. Enkele uitvoerende artiesten zijn Nicolas Dupont (viool), Kurt Bertels (saxofoon),  Bram Fournier (trombone), Jonathan Bonny, Bart Vanderbeke (marimba), Nicolas Callot, Bert Koch, Dorenda Notermans, Nikolaas Kende, en Stephane Vande Ginste (piano). Fingerprints is een samenwerking tussen Flanders Arts Institute – steunpunt voor muziek in Vlaanderen –  Klara, en ComAV, met de steun van SABAM for Culture.

MNM

In de ochtend ontvangt Dorianne Aussems van 6.00 en 9.00 uur Sample, ex-winnaar van Start to DJ. Hij gaat enkele Vlaamse producties in elkaar mixen. Tijdens Sing Your Song Deluxe draait Brahim tussen 9.00 en 10.00 uur extra aanvragen voor Vlaamse producties. In Tour of Beauty is er van 12.00 tot 13.00 uur speciale aandacht voor de Vlamingen in de Tour en is de playlist, vol Vlaamse nummers, gekozen door Kevin De Weert, bondscoach van de KBWB. In de avond worden tussen 16.00 en 19.00 uur bij Camping Karolien enkele grote Engelstalige hits naar het Vlaams vertaald door grote Vlaamse artiesten. Online gaat MNM op zoek naar een top 10 van typisch Vlaamse onderwerpen. 

20:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio, Televisie | Tags: vlaamse feestdag, 11 juli 2016, vrt, antwerpen |  Facebook | |  Print |

Radio 1 zet zomervakantie in met twee nieuwe weekendprogramma's

Radio 1, Studio France, Michael De Cock, Sven Speybrouck, Als de zon zelf weigert om mee te werken, zorgt Radio 1 voor het mooie weer op de radio. Met het ondertussen vertrouwde Studio France, maar vanaf 2 juli in het weekend ook met twee gloednieuwe zomerprogramma's.

In Podgrond grasduinen Sven Speybrouck en Michael De Cock elke zaterdag tussen 11 en 13 uur door het mooiste aanbod podcasts , met radiofictie en verfrissend radioexperimenten.

Op zondag zorgt de familie Gysel, ofwel Kapinga, Leonie, Eva en Sam Gysel, onder de naam Radio Candip, voor een soundtrack bij uw zondagse brunch.

 

19:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: radio 1, studio france, michael de cock, sven speybrouck |  Facebook | |  Print |

Amaluna @ Cirque du Soleil maakt intrede in Knokke

knokke.JPGDeze middag kreeg de iconische witte tent van Cirque du Soleil vorm tijdens de ‘Rasing of the tent’. Een team van 80 mensen hees de honderden metalen steunpalen simultaan recht en vormden zo de start van de opbouw van de tent. Binnen enkele dagen zullen de Canadese, Quebecaanse, Belgische en Cirque du Soleil vlag bovenop de volledig afgewerkte en uitgelichte tent wapperen.

Deze tent vormt letterlijk het hart van de site en biedt plaats aan 2.600 toeschouwers. Naast de centrale tent is er ook nog een kleinere ‘artist tent’, waar de artiesten trainen, zich omkleden en zich opwarmen voor elke voorstelling. De ontvangsttent en de VIP-tent vooraan zorgen er dan weer voor dat de bezoekers in alle comfort de voorstellingen van AMALUNA kunnen bijwonen. Verder bevat de site ook nog kantoren voor de medewerkers, herstelateliers en een mobiel restaurant waar dagelijks meer dan 250 maaltijden worden klaargemaakt voor de artiesten en de medewerkers.

Naast de 114 vaste medewerkers die steeds meereizen met de voorstelling werft Cirque ook nog eens 150 lokale medewerkers aan. Deze worden ingezet voor het onthaal, de ticketverkoop, de merchandise, poetsdiensten, de keuken … .

AMALUNA speelt in Knokke-Heist van donderdag 14 juli tot en met zondag 21 augustus

Tickets zijn te bestellen via de website www.cirquedusoleil.com/amaluna

 

19:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: cirque du soleil, cirque du soleil knokke, cirque du soleil 2016, knokke |  Facebook | |  Print |

Judas TheaterProducties verliest structurele subsidies

judas.JPGOp donderdag 30 juni 2016 maakte Vlaams minister van cultuur Sven Gatz de structurele subsidies voor de periode 2017-2021 bekend. Judas TheaterProducties (JTP) kreeg voor de periode 2013-2016 een structurele subsidie van € 409.252,00, maar zal voor de komende 5 jaar geen subsidie meer ontvangen. Daarmee verliest Vlaanderen zijn enige structureel gesubsidieerde musicalgezelschap. Dit betekent dus dat er tot en met 31 december 2021 geen structureel gesubsidieerd Vlaams musicalhuis meer zal zijn. Een beslissing die JTP betreurt.

JTP gooide de afgelopen jaren hoge ogen met vernieuwende musicalcreaties zoals "Lelies" (2011), "Josephine B." (2013), "Pauline & Paulette" (2014) en "De Muze van Rubens" (2016). Op 18 november 2016 gaat de nieuwe musical "De Rozenoorlog" in première. Deze voorstelling zal te zien zijn tot en met 4 februari 2017 en zal daarmee voorlopig de laatste musicalcreatie zijn van het gezelschap.

Het was in april 2016 al duidelijk dat een vernieuwing van de subsidiëring niet evident zou zijn, gezien de beperkte budgettaire middelen van het departement Cultuur. JTP werd door de commissie Muziektheater zeer streng beoordeeld, zodat de artistieke plannen van de vzw slechts een 'voldoende' geadviseerd kregen. Een beoordeling waar het productiehuis zich vragen bij stelt, gezien de unaniem lovende reacties op hun producties en hun steeds groter wordend publiek.

Op dit moment is het nog te vroeg om uitspraken te doen over de toekomst van het gezelschap.

19:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: judas theaterproducties, subsidies, subsidies theater |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende