Rock@Edegem 2016 zet twee dagen feest verder : Showbizzkanaal

22/06/2016

Rock@Edegem 2016 zet twee dagen feest verder

rock_edegem.JPGHet Edegemse festival Rock@Edegem is in 2016 toe aan haar 17e editie. Ook dit jaar is het festival nog steeds het laatste weekend van juni, nog steeds op het gemeenteplein én nog steeds gratis.

“Het opzet van een festival blijft hetzelfde met onze vorige edities, maar wordt hier en daar wat bijgeschaafd voor een nog betere ervaring,” zegt persverantwoordelijke Tom De Noël.

Stubru-baas MC op Was het nu 80, 90 of 2000?
“Vorig jaar was de zaterdagavond alvast meteen en voltreffer, dus ook dit jaar barst het feest los op zaterdagavond.” In samenwerking met de evenementencel van de gemeente Edegem, nodigt de organisatie Studio Brussel uit, met het succesconcept “Was het nu 80, 90 of 2000?!”. “Met de Stubru-fuif, die zal duren tot 1u30 staan we garant voor een avondlang meezingen en –dansen met de grootste hits van de laatste decennia,” zegt Tom. “Klaas Beheydt is de DJ van dienst en Stubru-baas Jan Van Biesen neemt de MC-micro voor zijn dienst.”

Lokale helden en muziek uit ’t stad
“Op zondag verwelkomen we achtereenvolgens de jonge rockwolven uit Morstel Oriens, daarna volgen de The Great Pretenders. Deze band brengt rock’n’roll-meezingers uit de Kontichse buurgemeente. NoMobs is dit jaar dé Antwerpse hiphoprevelatie, waarop Johnny Den Artiest & Asham Band de reggaevibes brengen uit ’t Stad.”

“Als topper dit jaar zijn we blij om eindelijk Yevgueni te programmeren. De Leuvense band met Klaas Delrue aan de micro brengen Nederlandstalige pop en stond al meermaals op o.a. Nekka Nacht. Feesten en afsluiten op zondagavond doen we met de lokale Stubru-coryfeeën Linde Merckpoel & Christophe Lambrecht,” klinkt het trots bij de werkgroep.

Kinderen baas op zondag
Zoals de voorgaande jaren wordt er ook aan de kleinsten gedacht. Er wordt weer een heuse kinderdiso in elkaar gestoken, waar de kinderen al van de vroege namiddag hun benen van onder hun lijf kunnen dansen.

Dit jaar komt De Kids Disco Show, dit is meer dan zomaar een kinderdisco. Ze brengen een wervelende show met talloze “Kids-hits”, top 50 hits, spelletjes, Limbo Dansen, een echte contest meisjes tegen de jongens, leuke cadeautjes, dans en spektakel. Ook de ouders genieten wellicht uitbundig mee. Verder zal de kindergrime en het springkasteel ook weer van de partij zijn.

Bierterras
“Nieuw dit jaar is onze samenwerking met Kaffée Allée, de Edegemse zomerbar. Deze zal een bierterras inrichten waar je het sterkere bier in een ideale omgeving kan degusteren.”

Rock@Edegem 2016
Zaterdag 25 juni vanaf 20u30 en zondag 26 juni vanaf 13u30 op het Gemeenteplein
Alle praktische info op: www.rockedegem.be

06:58 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: rock@edegem 2016 |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.