'Flits', orkestrale pop met een vleugje Udo : Showbizzkanaal

14/06/2016

'Flits', orkestrale pop met een vleugje Udo

udo.JPGOrkestrale pop met een vleugje Udo

‘Flits’ luidt de titel van Udo’s nieuwste single. Vlaamse orkestrale pop zowaar. Du jamais vu in Vlaanderen en toch voelt het lied vertrouwd aan: “Een typisch Udo-lied!”, “Herkenbaar!” en “Een prachtige tekst!”, zijn de eerste reacties van fans. Niet verwonderlijk als je weet dat Udo zijn liefde voor grote orkestraties nooit onder stoelen of banken stak. Een machtige stem, die kracht met emotie combineert, past nu eenmaal wonderwel bij grote orkesten. Udo schreef het opzwepende lied zelf. Voor de productie werd een beroep gedaan op ervaren rot Jeroen Swinnen. Wietse Meys maakte het indrukwekkende strijkersarrangement. Onder meer gitarist Leendert Haaksma (o.a. Anouk), drummer Martijn Bosman (o.a. Kane) en zangeres Eva-Jane Smeenk (o.a. Clouseau) zijn op de track te horen.

Udo tekent contract in Duitsland en trekt naar Amerika

Behalve één van onze grootste zangtalenten is Udo Mechels (40) achter de schermen eveneens schrijver en componist. Ondanks enkele successen in binnen- en buitenland was Udo de voorbije jaren minder actief als songwriter, maar daar komt weldra verandering in. Mechels tekende namelijk als allereerste schrijver een contract bij Mynheer Music Publishing uit Berlijn. Oprichter Sandra Mynheer werkte jarenlang voor Universal Music Publishing Germany en werkt met haar uitgeverij voortaan nauw samen met Bailer Music Publishing, de grootste indie publisher van Duitsland en ondermeer actief in Nashville. Deze zomer doet Udo meerdere Europese studio’s aan en later dit jaar staat ondermeer een trip naar Amerika op het programma. Voor Udo breken spannende tijden aan. “Berlijn werd dit jaar mijn vaste uitvalsbasis om songs te schrijven en nu komen er trips naar andere studio’s in Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Nashville aan. Ik hoop eveneens door te reizen naar New York of Los Angeles, waar er bevriende schrijvers wonen, die ik vorig jaar ontmoette in de Black Rock Studio’s in Santorini (Griekenland). Het wordt druk maar ook boeiend en ik kijk er enorm naar uit.” aldus Udo.

Staande ovatie bij Stan Van Samang

Met zijn nieuwe single, kijkt Udo er uiteraard ook erg naar uit om veelvuldig te gaan optreden. In het voorjaar stond hij alvast enkele keren in het voorprogramma van de theaterconcerten van Stan Van Samang: Hasselt, Gent, Roeselare, Oostende... Udo viel erg in de smaak en kon rekenen op luid applaus en kreeg verschillende keren een staande ovatie. Terecht want Udo is een rasentertainer en ongetwijfeld één van de strafste stemmen van het land.Udo kan geboekt worden in 2 formules: live on tape en met zijn eigen live band.

19:12 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: udo |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.